24.01.13 JYP - Ässät 2 - 0
28.09.12 JYP - Ässät 2 - 1
17.11.12 Ässät - JYP 3 - 2

Förra matchen

JYP drog det längsta halmstrået och knep en 1-2 seger för att reducera till 3-1 i matcher. Ässät kom ut halvsovanden som första fem minuterna och då passade JYP på att sätta både 0-1 och 0-2 innan Ässät vaknade och reducerade till 1-2 efter sex spelade minuter.
Såg ut som Ässätspelarna redan hade börjat tänka på finalen och spelade därefter. Efter att Ässät fått ordning på spelet så såg matchen ut precis som dom tidigare matcherna.

Båda lagen var likvärdiga i skottstatistiken, 64 skott för Ässät mot 62 skott för JYP och målvaktsräddningar var 40 för Ässät mot 38 för JYP. Hårt och tufft spela av båda lagen vilket bäddade för en massa utvisningar som inget av lagen tog vara på, oftast åkte en spelare från varje lag ut samtidigt. Ässät drog på sig 7 stycken för totalt 22 minuter och JYP hade 10 stycken för 20 minuter totalt.

Men JYP stod i alla fall för en kämparinsats och visade att dom inte tänkte låta Ässät ta en ren 4-0 vinst på vägen till finalen.

Dagens match

Sett till dom tidigare matcherna så lär även denna matchen bli en tuff tillställning med små marginaler.
JYP måste starta matchen och chocka Ässät för att ha en bra chans, blir det som tidigare matcher att man inte har kontroll på pucken så kommer man inte att ha en chans mot Ässäts vassa forwards. Att JYP sedan saknar Olli Malmivaara och Mikko Kalteva i försvaret gör inte saken enklare. På försvarsidan hos Ässät saknas fortfarande Miko Malkamäki.

Tror dock som tidigare att Ässät kommer att vinna denna antingen under ordinarie tid eller efter förlängningen och ta sig till finalen där Tappara väntar. Ässät har ju redan visat att man kan spela en fin anfallsglad hockey även på bortaplan och förhoppningsvis kommer dom att göra det idag med.

Laguppställningarna torde vara i princip samma som senast.

JYP

Som sagt JYP saknar försvararna Olli Malmivaara och Mikko Kalteva samt anfallarna Jari Jääskeläinen och Olli Sipiläinen.

Ässät

Endast försvararen Miko Malkamäki saknas hos Ässät.

Själva spelet

Har ju skrivit om det tidigare men Ässäts spelarmaterial är snäppet bättre än JYPs på alla lagdelar och det kommer att visa sig till slut, förhoppningsvis sker det redan idag så väljer att fortsätta spela på Ässat men garderar precis som tidigare med +0 eftersom jag anser att chansen till kryss är rätt hög även denna gången.

Pacman 2013-04-08 19:54

Riktig jämn match igen, JYP hade betydligt fler skott 51 mot 35 men fick inte hål på Raanta i målet Trodde nästa det skulle komma 1-1 i tom bur men som tur var så blev det inte så.

Hyper 2013-04-08 19:52

Mkt snyggt, Tackar!

Pacman 2013-04-08 17:35

Nu kom ju din fråga lite sent men svarar i alla fall då, som du ser ovan i inbördesmötena så var det hemmaplan för Ässät.

Cryonic 2013-04-08 17:28

Hade JYP hemmaplan förra matchen med? Om det är något som också skiljer från förra matchen till idag?

stn 2013-04-08 11:31