Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Hacken – Djurgardens

Hej alla,

känner att jag kanske också skulle bidra lite här. Ryggar folk lite hit och dit men spelar nästan bara Allsvenskan med egna idéer (jaja, och några hästar som aldrig springer åt rätt håll... ;-), något jag gjort i ett antal år med bra resultat. Ser många matcher på TV och alla Djurgårdens hemmamatcher live. Som Djurgårdare var jag lite tveksam till att skriva min första rek med Djurgården som tips och dessutom som skräll - men jag tycker att detta är ett bra spel så jag provar.

Fortfarande kvar? Bra, då ger vi oss på själva spelet:

Häcken möter Djurgården på söndag. Hemmalaget Häcken har inlett Allsvenskan med att få stryk av IFK Göteborg med 0-3 i en match där man inte alls imponerade. Detta följdes upp med 0-0 borta mot Kalmar. Häcken har till detta år tappat skyttekungen Waris Majeed och istället fått in Moestafa El Kabir, som också jagades av Djurgården. El Kabir är en duglig som gjort en del mål på försäsongen men inte fått till det ännu under Allsvenskans första två matcher.

Djurgården inledde årets Allsvenska med en katastrofal första halvlek mot Helsingborg där inte mycket stämde och man låg mycket rättvist under med 3-0. Andra halvlek var bättre, men det påverkades naturligtvis av att Helsingborg var nöjda med 3-0. Därefter var det dags för kvartsfinal i Svenska cupen där Djurgården möblerade om lite i laget och in kom Yussif Chibsah som defensiv mittfältare. Som ni säkert minns så var Chibsah riktigt bra under sin tid i Gefle, men hade förra året det lite tuffare att ta en plats i Djurgårdens startelva. Detta berodde delvis på att Ramadan inföll under samma period som många matcher spelade och Chibsah, som är troende muslim, hade det tufft med orken. Därefter var han småskadad samtidigt som Simon Tibbling gjorde det riktigt bra när han fick chansen. Chibsah har gjort det riktigt bra så här långt i år.

Det är många nya spelare i årets Djurgården, en värd att nämna är Daniel Amartey, en 18-åring som vi säkerligen kommer att få höra talas om i större sammanhang framöver. En "nästan-ny" spelare är Marc Pedersen, en mittback som var riktigt duktig i början av förra säsongen men sedan blev långtidsskadad. Var tillbaka i cupmatchen mot Norrköping och riktigt duktig, men borta senast mot Mjällby. Informationen har varit sparsam om varför och helt klart är Djurgården ett bättre lag med honom på planen, så det kan vara värt att invänta trupp/startelva som läggs ut på dif.se, truppen ungefär ett dygn innan match och startelvan en timme innan avspark.

Till denna match får Djurgården tillbaka tidigare Häckenspelaren Mattias Östberg (mittback, varit sjuk) och förhoppningsvis även Marc Pedersen (se ovan) i försvaret, i Mjällbymatchen hade man bara en ordinarie mittback (Emil Bergström) i försvaret. Spelklar är även nyförvärvet Vytautas Andriuskevicius, också mittback, men om han får spela vet väl bara manager Magnus Pehrsson. Han ska enligt rapporterna ha varit duktig i en U21-match nyligen och är landslagsman, så någon typ av kvalitet besitter han säkert. Kort sagt, man bör ha två mittbackar att tillgå denna gång.

Spelet då, ja det baserar jag till stor del på första 30 minuterna mot Mjällby, i den avbrutna matchen som avbröts när något pucko bestämde sig för att kasta in ett päron på en Mjällbyspelare. Detta skedde precis när Mjällby gjort 1-0, men fram tills dess såg det, med Djurgårdsögon sett, riktigt riktigt bra ut. Tuff press och Mjällby fick knappt låna bollen. Om Djurgården kan upprepa något liknande mot Häcken bör vinstchansen vara god.

Fjolårets match slutade 1-1 och det kan mycket väl bli något liknande i år, men det är svårt att jämföra fjolårets Djurgården med årets eftersom spelaromsättningen varit så hög. Utan tvekan är Häcken säkerligen ett bra lag som jag tippar kommer att tillhöra mitten av Allsvenskan i år (eftersom man tappat Majeed) och visst ska man vara favoriter, MEN 5 ggr pengarna känns klart spelvärt och jag skulle spela detta spel ner till ca 3,50, klart övervärde med andra ord. För er som spelar på Pinnacle är oddset hela 5.84 i skrivande stund!

Inga allvarliga nytillkomna skadeavbräck i något av lagen i skrivande stund, och inga avstängningar.

Något över medelinsats för min del och jag lägger även en slant på EH-1 (d v s Djurgården måste vinna med 2 mål) till 14 ggr på NordicBet (finns även till 16 ggr hos BetVictor för den som har konto där).

Min första romanliknande rek, tar gärna emot kommentarer. För mycket? För lite (vad vill du ha i sådana fall)? Dumt att skriva reken så här tidigt innan trupperna har släppts? Feel free att kommentera.
Spela på Unibet och få 100% upp till 2000 kr
Fotboll

Hacken – Djurgardens

  • Datum:
    14 apr 2013
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-14 19:30

Slut 4-0. Kändes bra första 10 minuterna... sedan blev mittback Mattias Östberg skadad och Emil Bergström blev inbytt - och han hade inte sin bästa dag på jobbet. Nåväl, ska inte lasta Emil för allt, det här var inte bra av Djurgården, 4 insläppta mål varav minst två p g a individuella misstag. Oh well, bara att bryta ihop och komma igen, hoppas att ni som ryggade även ryggade mina andra två rekar som gick in - trist att den som fått bäst betyg gav sämst utdelning.

Migge 2013-04-14 19:26

Shit happens! 4-0 :(

Migge 2013-04-14 10:22

Ryggar!

stn 2013-04-14 02:56

Ryggar denna så håller vi tummarna imorgon 8-)

V75fahlle 2013-04-13 20:35

lockande odds på ett dif som du verkar ha koll på. jag såg hif-dif men om den insatsen var en engångsföreteelse så kan säkert 2an här vara relevant till 5 ggr.

Tomte 2013-04-13 18:59

Nu är Djurgårdens trupp släppt. Både Marc Pedersen, Mattias Östberg och Vytautas Andriuskevicius är med i truppen (och Emil Bergström som spelade förra matchen) så det är gott om mittbackar att välja på. Inga avbräck vad det verkar, bara Brian Span som varit med tidigare som inte är med nu - men han är ingen självklar startspelare - förmodligen anser Magnus Pehrsson att Nahir Oyal är en bättre spelare i den positionen (vänster mittfält). Ingen truppinformation från Häcken ännu. Startelva för Djurgården släpps på dif.se en timme innan matchstart för den som vill kolla.

Greven13 2013-04-13 15:17

Intressant och bra rek

stn 2013-04-13 14:49

Spelvärt, 5.840 är på tok för högt sett till förutsättningarna inför matchen och Häckens svaga inledning som kan ha satt sina spår i Häckenspelarna. Känns som Djurgårdsspelarna känner iallafall _lite_ medvind under vingarna iochmed att matchen kommer spelas om mot Mjällby.

Två tuffa inledningar för vardera lag, känns dock som Djurgården är starkare mentalt än Häcken efter deras dåliga inledning och oförmåga att göra mål.

2.310 på Djurgården +0.5 känns också spelvärt i dagsläget.

Bra rek, intressanta tankar

kusagwa 2013-04-12 22:44

Bra första rek. Även fast du inte spelar till oddshögsta så är det + i kanten för att du skriver ut var man kan hitta det, möjligtvis så kunde du ha slängt med en länk till oddsportal eller liknande men det ser i övrigt bra ut såvitt jag kan. Lycka till!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här