Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

RoPS – IFK Mariehamn

RoPS vs MIFK

Spelet
RoPS hemmaseger i RoPS vs MIFK, Bet365 2.30


Så då har äntligen Veikkausliiga dragit igång igen och en match är redan spelad men tyvärr så har redan en del matcher skjutits upp då planerna är i så dåligt skick. I dag spelas i alla fall två matcher och jag har valt att fokusera på mötet med "nykomligen" RoPS mot gänget från Mariehamn.


Form sex senaste (W-D-L GF:GA), detta är baserat på spel i ligacupen och den finska cupen.

RoPS 2-1-3 7:7
MIFK 2-0-4 9:15


Inbördesmöten

Lagen spelade senast i samma division 2011 och innan dess 2009 så dessa siffror är inte så relevanta nu så därför redovisar jag inga heller.


Om RoPS

Man skulle nog kunna säga att RoPS efter HJK har den största hemmafördelen i ligan, man har ett mycket snabbt underlag i sitt konstgräs på Rovaniemen keskuskenttä. Lägg till en mycket fanatisk hemmapublik och det långa reseavståndet för motståndarlagen, detta drabbar ju även RoPS när dom ska till sina bortamatcher.

Annars har det väl mycket handlat på fusk och mutor när det kommer till RoPS men det kommer jag inte att gå in på här. Man vann Ykkönen (Division 1) helt överlägset i fjol efter att man åkte ur Veikkausliiga 2011. I år har man förstärkt laget på målvaktssidan genom Oskari Forsman och Tomi Maanoja, sedan tidigare har en mycket bra målskytt i Aleksandr Kokko som vann skytteligan i Ykkönen i fjol med sina 15 mål på 22 matcher. I övrigt huserar det en massa spelare med ligaerfarenhet och RoPS själv har gått ut med att man siktar på en topp 6 placering i år, ett vågat utspel så återstår att se om det håller.

RoPS har endast försvaren Albin Granlund skadad vilket är ett avbräck.


Om MIFK

Även MIFK har en stor hemmafördel på Wiklöf Holding Arena ute på ön då det inte är helt enkelt eller snabbt att ta sig ut dit, samma gäller ju förstås det omvända så som fallet är idag. I normala fall har MIFK en helt ok trupp och i år har man lånat in Petteri Forsell från Bursaspor som kommer att ta en plats på mittfältet. Det stora problem för MIFK hittills i år har varit alla skador, man har inte kunnat spela en endaste match med den bästa startelvan. Man vann igen av sina tre matcher i ligacupen och gjorde heller inget mål. Nu har man iofs två vinster (0-2 , 0-4) i finska cupen men det är mot tydligt sämre motstånde från Kakkonen (Division 2).

Lite ljusare idag på skadefronten men man saknar ändå fyra viktiga spelare i mittfältaren Ekhiabhi Okodugha och försvarna Erik Lundberg och Jarkko Värttö samt anfallaren Kris Bright.


Om själva spelet

RoPS kommer nog att känna lite premiärnerver idag när dom är tillbaka i högsta serien men dom kommer också att vara taggade att visa exakt hur långt dom har kommit sedan dom åkte ur senast. MIFK har som sagt en hel del skadeproblem och har haft svårt med målskyttet hittills i år och RoPS kan spela mycket bra defensiv och tillsammas med nyförvärven på målsidan så tror jag detta kommer att bli en mycket tight och målsnål match men där RoPS drar det längsta strået och vinner, säg 1-0 eller 2-0.
RoPS har även varit mycket bra i sina premiärmatcher tidigare säsonger.

Bet365 ligger högst med 2.30 så den kniper jag, sedan finns det 2.23 hos Pinnacle och 12Bet/Dafabet som också är spelbart men gränsfall. Ner till 2.20 skulle jag sträcka mig men inte mycket lägre än så.

Summering

+ Lång resa för MIFK
+ Fördel för RoPS tack vare konstgräset
+ Många skador i MIFK

- Premiärmatch
Spela på Bet365 och få Upp till 1000 kr i spelkrediter
Fotboll

RoPS – IFK Mariehamn

  • Datum:
    14 apr 2013
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Finland
  • Liga: Veikkausliiga
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Pacman 2013-04-14 20:12

Mnja, gick ju inget vidare det här. Förlust med 1-3, Kokko gjorde mål för RoPS och lustigt nog kom att Mariehamns mål från mittfältare!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här