Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

AIK – Malmo FF

AIK – Malmö FF, 2013-04-17, 19:05, Allsvenskan, Friends Arena, Solna

Spel: Över 2,5 mål

Marknadshögsta odds när reken postas: William Hill 2,38

Aktuella odds: Följ denna länk till BetBrain

Insats 1u = Normalinsats för mig

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214


Hej,

I kvällens match mellan AIK och Malmö FF tycker jag att jag hittat ett klart intressant odds på över 2,5 mål till hela 2,38.


AIKs fem senaste matcher:
AIK – Syrianska 2-0 (Svenska Cupen)
AIK – HJK Helsingfors 2-1 (Träningsmatch)
Elfsborg – AIK 2-2 (Allsvenskan)
AIK – Syrianska 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – AIK 1-0 (Allsvenskan)


Malmö FFs fem senaste matcher:
Malmö FF – GIF Sundsvall 4-1 (Svenska Cupen)
Malmö FF – Häcken 0-0 (Träningsmatch)
Malmö FF – Halmstad 1-1 (Allsvenskan)
Åtvidabergs FF – Malmö FF 1-3 (Allsvenskan)
Malmö – Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)


Min instinktiva känsla var ett underspel i den här matchen, men runt 1,70 på under 2,5 lockar mig inte, det gör däremot 2,38 (!) på över 2,5 – det känns klart spelvärt.

Visst, AIK har ett erkänt starkt försvar, och ja, detta är ingen lätt bortamatch för Malmö. Inte heller har AIK gjort mål de två senaste matcherna, och ändå anser jag att detta spel har en hygglig chans att faktiskt gå in.

AIK:s anfallsspel bygger mycket på snabba omställningar, något som inte ges så mycket uttrymme mot lag som Syrianska och Åtvidaberg som har ett relativt sett defensivt tänkande när man möter AIK. Mot Åtvidaberg var dock inte AIK ofarliga på något sätt, de hade flera goda tendenser och Henrik Gustavsson storspelade i Åtvidabergs mål. Mot Malmö, som är ett lite mer spelande lag, räknar jag med att man kommer att få några goda chanser till omställningar. Malmö har dessutom som Kalmars tränare Nanne Bergstrand påpekade en tendens att bjuda på yta mellan backlinjen och mittfält, något som självklart är livsfarligt mot spelare som exempelvis Celso Borges. AIK är enligt den officiella hemsidan skadefria. Truppen finns på aikfotboll.se

Malmö FF har en del skadeproblem. Målvakten Johan Dahlin har ont i ryggen, Erik Johanesson är fotledsskadad och Ivo Pekalski ryggskadad. Dessa är inte med i den trupp som presenteras på mff.se

En spelare som är tillbaka är Tokelo Rantie som fick hoppa in senast mot Kalmar efter att ha varit borta en match efter en skada i premiärmatchen mot Halmstad. Ni som såg sydafrikanens mål mot Halmstad inser nog att han förmodligen även kan skoja rätt duktigt med AIK:s försvar.

Matchen spelas på nationalarenan Friends arena, där enligt uppgift taket kommer att vara stängt, d v s ingen risk att vädret ”förstör” spelet.

Totalt sett tycker jag att detta räcker för att testa överspelet när vi nu får hela 2,38 hos William Hill, jag tycker nog att allt över 2,20 är helt ok för detta spel.


+ Malmös målvakt skadad
+ Rantie tillbaka
+ Malmös spel kan passa AIK

- Risk att Malmö backar hem
- AIK misslyckades med att göra mål mot både Syrianska och Åtvidaberg


Lycka till om du ryggar!


Skriv gärna en kommentar när du sätter betyg, speciellt om du tycker att denna rek skulle kunnat vara bättre – om du inte berättar vad du saknar så blir inte nästa rek bättre… :-)
Fotboll

AIK – Malmo FF

 • Postad:
  17 apr 2013
  16:13
 • Rekare: Tomte
 • Spel: ÖVER 2.5
 • Insats: 1,00
 • Odds: 2,38
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: William Hill
 • Datum:
  17 apr 2013
  19:05
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-17 21:43

Bra att du missade den - då lyckades jag inte lura dig åtminstone :-) De sade i TV-sändningen idag att de ska byta ut gräsmattan efter denna match, så nästa omgång ska de ha nylagd matta. Hade också hört det där med gräset innan, men tänkte att om de lyckats spela på den där åkern Råsunda i många år så... men planen såg inte bra ut idag, helt klart.

stn 2013-04-17 21:39

Missade denna REK men ha i åtanke framöver att AIK kommer ha EXTREMA problem med gräsplanen iår, läste idag att den var helt katastrofalt dålig och med alla konserter som kommer vara på friends i sommar så behövdes gräset bytas ut flera gånger men släppper ju direkt eftersom rötterna aldrig hinner få något fäste

Synd på spelet dock, som du säger, hade AIKs mål gått in hade det säkert kunnat rullat iväg med en mycket öppnare matchbild

Tomte 2013-04-17 21:21

Slut 0-1 - borde ha följt första instinkten :-) För spelets skull hade nog Karikaris mål för AIK i 51:a minuten varit bra om det blivit godkänt. Malmö var rätt nöjda med oavgjort och anföll inte ihjäl sig. Lite märkligt resultat, både sett till hur matchen såg ut och sett till de offensiva laguppställningarna. Nåväl, som Djurgårdare är det ju svårt att vara alltigenom besviken över att AIK får stryk efter ett felaktigt bortdömt mål (offside som inte ens var nära att vara offside) och ett mål av Malmö i 92:a. Vi tar till oss informationen vi fått av denna match och tar betalt av spelbolagen nästa gång istället - hoppas att ni inte var så många som ryggade denna gång - ingen som skrev det i alla fall :-)
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här