Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Djurgardens – Brommapojkarna

Djurgården - Brommapojkarna, 2013-04-18, 19:00, Allsvenskan, Stockholms Stadion, Stockholm

Spel: Över 10 hörnor (Asian)

Marknadshögsta odds när reken postas: Bet365, 1,95

Insats 1u = Normalinsats för mig

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214


Hej igen,

Känns som att det blir många rekar nu, men vad tusan, jag kan ju lika gärna dela med mig av det jobb jag gör inför nästan alla matcher, och de odds jag gillar. Sedan är naturligtvis svårigheten för dig som läsare att välja när du tror att jag har koll och när jag gissar fel :-)

Den här gången hugger jag direkt på ett odds jag har väntat på att det ska släppas, och det på det lite udda spelet över 10 hörnor.


Djurgårdens fem senaste matcher:
Djurgården – Kalmar 3-1 (Träningsmatch)
Helsingborg – Djurgården 3-0 (Allsvenskan) Hörnor 4-3
Norrköping – Djurgården 4-5 efter straffar (Svenska Cupen) Hörnor 11-2 (12-4 inkl förlängning)
Djurgården – Mjällby – avbruten vid 0-1. Hörnor 2-1 t o m minut 37
Häcken – Djurgården 4-0 (Allsvenskan) Hörnor 4-7

Brommapojkarnas fem senaste matcher:
Brommapojkarna – Hammarby 2-1 (Träningsmatch)
Degerfors – Brommapojkarna 0-3 (Träningsmatch)
Brommapojkarna – Öster 2-2 (Allsvenskan) Hörnor 3-5
IFK Göteborg – Brommapojkarna 2-0 (Allsvenskan) Hörnor 9-4
Brommapojkarna – IFK Norrköping 1-0 (Allsvenskan) Hörnor 1-9


Matchen som sådan är svår att sia om. Brommapojkarna lyckades ta en kanske lite oförtjänt seger mot Norrköping senast där Norrköping skapade mest. Att man kryssat mot Öster och fått stryk av IFK Göteborg känns programenligt. Djurgården, det lag jag har bäst koll på, blir jag inte klok på. De individuella misstagen har varit många på sistone, samtidigt som första halvtimmen i den avbrutna matchen mot Mjällby lovade betydligt mer än det vi sett hitills.

Dock tycker jag mig ha hittat ett intressant spel i Över 10 hörnor i matchen som jag spelar hos Bet365 till 1,95. Bara Bet365 som släppt spelet än så länge så det är såklart marknadshögst, jag rekommenderar att du kollar oddsen innan du spelar – med lite tur släpper något av dina bolag ännu bättre odds.

På hemmaplan på Stockholms Stadion är Djurgården ofta spelförande. Med säkerhet kommer det att bli gott om högljudd publik som är hungriga efter fotboll efter den snöpliga säsongspremiären där 10 000 besvikna fick gå hem efter en halvtimmes spel och 45 minuters väntan på besked i kylan. Som vi kan se av statistiken har Brommapojkarna släppt till 9 hörnor mot såväl IFK Göteborg som Norrköping. Att Djurgården inte skulle bli spelförande har jag svårt att tro. Antingen vill man visa hemmapubliken att man kan vinna och jagar mål, eller så blir det ännu ett försvarsmisstag i början, ett billigt mål i baken och då lär Brommapojkarna ställa upp köttmur vid straffområdet.

Djurgården har som sagt inte imponerat försvarsmässigt och manager Magnus Pehrsson var efter förlusten mot Häcken väldigt tydlig med att nu måste vi framförallt täta bakåt i första hand. Mittbacken Mattias Östberg blev skadad mot Häcken och är mycket tveksam till spel. Nye Litauiske mittbacken Vytautas Andriuskevicius imponerade inte och hade svårt med positionerna. Emil Bergström som blev inbytt när Östberg skadade sig hade en klart jobbig dag på jobbet och fjärde mittbacken Marc Pedersen har nyligen kommit tillbaka efter att ha varit skadad större delen av fjolåret. Kort sagt – ett samspelt och tryggt mittbackspar blir det inte och min gissning är att man hellre kommer att slå till hörna än att riskera något genom att försöka spela sig ur svåra situationer. Visst, enligt statistiken blev det inte så många hörnor emot i matcherna mot Helsingborg och Häcken, men dessa matcher låg man under tidigt och det var inte Helsingborg respektive Häcken som behövde anfalla. Mot Norrköping, i en ganska jämn match, släppte man till 12 hörnor.

Dessa faktorer gör att jag tycker att det känns tryggt i att det ska bli minst 11 hörnor (d v s över 10), oavsett matchbild, och därför spelar jag detta lite udda spel hos Bet365 till 1,95. Dock är ju antal hörnor ett lite udda spel (för mig i alla fall) så jag nöjer mig med normalinsats. Jag har som sagt väntat på att detta spel skulle släppas och även om jag trodde att linan skulle vara 9, så tycker jag att Asian 10 hörnor (d v s pengarna tillbaka om det blir exakt 10 hörnor, kolla vad det är du spelar när du kollar oddsen) är helt ok, speciellt när vi får hela 1,95 – jag skulle spela ner till 1,70-1,75 så det är ett ordentligt övervärde.

Vill man avvakta och få ytterligare positiv känsla för detta spel så rekommenderar jag att man kollar Djurgårdens startelva på www.dif.se och där håller koll på om Peter Nymann är uppsatt som högermittfältare. Han har mest spelat högerback denna säsong men spelade på mittfältet mot Häcken. Nymann är enligt manager Pehrsson Djurgårdens formstarkaste spelare (OK, han sade detta för ett par veckor sedan). Nymann är väldigt duktig på att utmana och komma runt på kanten och spelar han på mittfältet lär det bli ytterligare fler tillfällen för Brommapojkarna att slå bollen till hörna. Han har dock som sagt spelat back de flesta matcherna nu på slutet, och med tanke på försvarsläget just nu så skulle jag gissa på att han flyttas tillbaka dit på torsdag. Startelvan brukar släppas en timme innan matchstart.

Trupperna är i nuläget inte släppta. Den som vill avvakta dessa hittar dem på www.dif.se respektive www.brommapojkarna.se. Som det ser ut nu är största osäkerhetsmolnen i Djurgården om Daniel Amartey kan spela. Kan han inte det är det klart ett avbräck, men inget som jag tycker ska påverka detta spel. Jag räknar med att Mattias Östberg (se ovan), inte spelar.


Lycka till om du ryggar!

Skriv gärna en kommentar när du sätter betyg – det är enda chansen för att nästa rek ska bli bättre :-)
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Djurgardens – Brommapojkarna

  • Datum:
    18 apr 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-18 21:58

Slut. 7 hörnor, fem i första halvlek. Är nog som PEACE säger, man ska inte hålla på med denna typ av spel. Brommapojkarna saknade all typ av farligt anfallsspel och fick sin enda hörna efter en frispark som tippades ut av målvakten Kenneth Höie (målet kom också på en frispark som slogs in i straffområdet och nickades in i mål). Kantförsvaret för BP var inte heller bra och Djurgården fick i princip alla instick i straffområdet och borde nog ha lyckats skapa fler klara målchanser och avgöra denna match tidigare. Nåja, får väl lära mig något av denna match också - skönt att kvällens andra rek gick in i alla fall så på totalen går vi plus idag.

Khan 2013-04-18 00:29

Du har ju, trots allt, fått rätt bra betyg på dina rekar så du kan nog gott fortsätta som du gör testar att rygga med liten peng.

Tomte 2013-04-16 23:29

Tilläggsinfo: Djurgården bekräftar att Mattias Östberg och Daniel Amartey missar matchen mot Brommapojkarna. Definitivt inte bra för Djurgårdens försvarsspel, bör stärka er som eventuellt funderat på överspel eller Brommapojkarna, själv tycker jag fortfarande inte att de spelen är intressanta - för svårbedömt tycker jag.

Gissningen är att detta betyder att Andreas Johansson får spela defensiv mitt (där han spelat flera år i Danmark, så det är ingen ny position) och Marc Pedersen bildar backpar med antingen Bergström eller Andriuskevicius.

PEACE 2013-04-16 15:49

Vilken jävla bra koll du har. Tar verkligen emot att spela hörnspel och jag gör det av princip aldrig. Riktigt bra rek återigen men för mkt slump i hörnspel för min smak. Eller det vette fan. Kanske blir rygg ändå.
Jo. så får det bli. Årets enda hörnspel lägges härmed på inrådan av den store Tomte
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td