promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Halmstads – Kalmar FF

Halmstad – Kalmar FF, 2013-04-21, 15:00, Allsvenskan, Örjans Vall, Halmstad

Spel: Kalmar +0.5, 1,63 Bet365

Marknadshögsta odds när reken postas: Pinnacle, 1,66

Aktuella odds: Följ denna länk till BetBrain

Insats 1u = Normalinsats för mig

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214


Hej igen,

Ytterligare en söndagsmatch, denna gång mellan Halmstad och Kalmar – två lag som blandat och gett lite grann i säsongsinledningen. Halmstad tog poäng av Malmö FF borta i första omgången och har också klarat oavgjort hemma mot Elfsborg – men det vi då ska veta är att man gjorde målet på straff och var en man mer i en hel halvlek utan att lyckas avgöra.
Senaste matchen mot Åtvidaberg spelade var man direkt dåliga i första halvlek men i andra lyckades man få viss press på Åtvidaberg och med lite flyt hade man nog kunnat göra ett segermål.

Kalmar inledde programenligt med att slå Syrianska men misslyckades sedan med att göra mål i två matcher mot Häcken och Malmö innan man i förra omgången spelade 1-1 mot Elfsborg i en ganska underhållande match, där man hade ett mittfält med tre spelare födda –93 eller senare och rutinerade Henrik Rydström satt på bänken. Jag tycker att de i synnerhet i första halvlek stod upp ganska bra mot Elfsborgs betydligt mer rutinerade mittfält med bland andra Anders Svensson och Stefan Ishizaki, speciellt i första halvlek. Kalmars mål gjordes av Diouf efter ett misstag av Tom Söderberg i Elfsborg.


Halmstads fem senaste matcher:
Halmstad – Gais 4-0 (Träningsmatch)
Malmö – Halmstad 1-1 (Allsvenskan)
Halmstad – Elfsborg 1-1 (Allsvenskan)
Gefle – Halmstad 2-0 (Allsvenskan)
Halmstad – Åtvidaberg 0-0 (Allsvenskan)


Kalmars fem senaste matcher:
Djurgården – Kalmar FF 3-1 (Träningsmatch)
Syrianska – Kalmar FF 0-3 (Allsvenskan)
Kalmar FF – Häcken 0-0 (Allsvenskan)
Malmö – Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
Kalmar FF – Elfsborg 1-1 (Allsvenskan)


Jag är inte jätteimponerad av Halmstads anfallsspel, visst, man kan lyckades stundtals störa Åtvidaberg med ett presspel och det är inte så att man saknar kvalitet i laget. Stefan Selakovic och Gudjon Baldvinsson är duktiga spelare som absolut kan ställa till oreda i kalmarförsvaret. Halmstad har ännu inte släppt truppen till morgondagens match, men såvitt jag lyckats luska fram så är det inga nytillkomna skador. Halmstad har spelat med samma startelva två matcher i rad men i inför-intervjun med tränare Jens Gustafsson låter det mellan raderna som att han kanske byter ut någon eller ett par spelare.

Kalmar är som vi alla vet ett disciplinerat lag under ledning av Nanne Bergstrand, som ju är en erkänt duktig taktiker och säkerligen har en plan för hur man ska spela mot Halmstad. I Kalmars trupp är mittfältaren Romario tillbaka men backen Jörgen Skjelvik är nytillkommen på skadelistan. Sedan tidigare finns Erik Israelsson, Sebastian Andersson, Tobias Eriksson och Zlatan Asinovic på skadelistan.

Inga avstängningar i någondera laget.


Sammantaget tror jag att Halmstad får svårt att bärga tre poäng hemma på Örjans Vall och jag spelar därför Kalmar +0,5 till 1,63 hos Bet365, spelbart ner till 1,55 tycker jag. Du som tänker rygga – tänk på att Kalmar+0.5 även kan spelas som ”oavgjort eller Kalmar” – det är samma spel. Kolla med ditt bolag vilket som ger bäst odds – det diffar ganska ofta och man kan inte med säkerhet säga vilket odds som är högst utan att kolla även om det brukar vara Asian. Jag tycker dock inte att Kalmar imponerat tillräckligt i anfallsspelet för att köra rak seger.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.hbk.se respektive www.kalmarff.se.


+ Halmstads bara ett spelmål i Allsvenskan så här långt
+ Kalmar bra insats mot Elfsborg senaste matchen

- Tidigt på säsongen, alla lag svårbedömda
- Halmstad lyckades stundtals sätta bra press på Åtvidaberg. Lyckas man spela på det sättet hela matchen mot Kalmar så kan det räcka till seger.


Lycka till om du ryggar!

Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Halmstads – Kalmar FF

  • Datum:
    21 apr 2013
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-21 16:58

Slut 1-2 :-)

Tomte 2013-04-20 21:25

Nu har Halmstad släppt en 19-mannatrupp. Rutinerade Michael Svensson är den som tillkommit som inte varit med tidigare. Truppen består av: Stojan Lukic, Ramus Rydén, Christian Järdler, Jesper Westerberg, Michael Svensson, Peter Nyström, Richard Magyar, Fredrik Liverstam, Andreas Landgren, Oliver Silverholt, Antonio Rojas, Kristoffer Fagercrantz, Stefan Selakovic, Johan Blomberg, Kristinn Steindorsson, Mikael Boman, Shkodran Maholli, Marcus Antonsson och Gudjon Baldvinsson.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td