Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Gefle – AIK

Gefle IF – AIK, 2013-04-22 19:00, Allsvenskan, Strömvallen, Gävle

Spel: AIK dnb, 1,65 hos Marathon.

Aktuella odds: Följ denna länk till BetBrain

Insats 1u = Normalinsats för migHjärtat blöder, men AIK är bättre än raden

Usch,

Det här är jobbigt. Jag vill ju egentligen inte. Det skär i mitt Djurgårdshjärta och egentligen önskar jag av hela mitt hjärta att detta spel ska vara tvärfel och AIK ska få stryk med 7-0 eller något, men men, spel är spel…

Vi vänder blickarna mot Gävle och matchen Gefle – AIK. Gefle borta tror jag inte är en bortamatch som något lag ser fram emot. Konstgräs och inget jättetryck på läktaren. Lägg därtill ett hemmalag som är väldigt bra på att få ut max av varje spelare (eller spela efter sina resurser som det så fint heter – det betyder på svenska försvara och sparka bollen åt h-vete, låt sedan en snabb j-vla spelare jaga och göra mål, och ja, jag vet att det där är en fördom…).


Gefle
Gefle har inlett årets Allsvenska med två segrar på hemmaplan och två förluster på bortaplan. Man har inte mött några av de tippade topplagen så någon ordentlig värdemätare har vi inte sett ännu.

Gefles fem senaste matcher:
Mjällby - Gefle 1-0 (Träningsmatch)
Gefle – Åtvidaberg 1-0 (Allsvenskan)
Norrköping – Gefle 2-1 (Allsvenskan)
Gefle – Halmstad 2-0 (Allsvenskan)
Mjällby – Gefle 1-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen för Gefle var borta mot Mjällby. En match som inte kommer att gå till historien och där dessutom Gefle fick Jonas Lantto skadad (bristning baksida lår) i slutet. Enligt Gefles officiella hemsida missar han matchen mot AIK. Emil Hedvall är fortsatt skadad men tillbaka i truppen är Jakob Orlov.


AIK
AIK har två oavgjorda och två förluster så här långt. Värt att notera är att man spelmässigt så här långt har spelat bättre utanför den där åkermarken som kallas gräsmatta på vår nationalarena, både mot Elfsborg och Åtvidaberg har man visat upp småfyndigt spel och rullat boll ganska bra och mot Åtvidaberg hade man nog vunnit om inte Åtvidabergs målvakt hade stått för en jätteinsats.

AIKs fem senaste matcher:
AIK – HJK Helsingfors 2-1 (Träningsmatch)
Elfsborg – AIK 2-2 (Allsvenskan)
AIK – Syrianska 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – AIK 1-0 (Allsvenskan)
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen var hemma mot Malmö FF och till denna match hade man bytt ut hela sex spelare i startelvan jämfört med matchen mot Åtvidaberg. Största förbättringen tycker jag var att Karikari spelade på topp istället för Kennedy Igboananike. Nämnde Karikari gjorde också 1-0 till AIK men målet blev felaktigt bortdömt för offside. Malmös segermål kom sedan på övertid i 92:a minuten. Hade jag inte varit mer väluppfostrad skulle jag nog nästan kunnat tänka mig att känna lite skadeglädje ;-) I den 19-mannatrupp som presenteras på officiella hemsidan har Robert Åhman Persson tillkommit jämfört med matchen mot Malmö, i övrigt är trupperna identiska.

Inga avstängningar i någondera laget.

Fjolårets match på Strömvallen slutade med 1-0 vinst för AIK, och på Råsunda vann Gefle med 1-0.


Spelet
Jag tror att AIK mycket väl kan vinna denna bortamatch, men man har trots allt inte gjort något godkänt mål de tre senaste matcherna och Gefle har ”alltid” ett bra försvarsspel. Att spela X2 till runt 1,30 lockar mig inte men däremot AIK dnb (d v s insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1,65 tycker jag är bra. Jag tycker att det är spelbart ner till ca 1,55. Alternativ för dig som är lite modigare är såklart att spela rak AIK-seger, bästa odds just nu är 2,30 hos Marathon.

Du som funderar på att rygga, tänk på att AIK, asian handicap 0, är samma spel, kolla vad som ger bäst odds hos ditt bolag. Oftast ger asian handicap-alternativet bättre odds men inte alltid.


Trupper och startelvor hittar du med fördel på www.gefleiffotboll.se respektive www.aikfotboll.se. Startelvor brukar läggas ut en timme innan avspark.


+ AIK bra spel så här långt, undantaget matchen mot Syrianska
+ Konstgräset kommer att göra det lättare för AIK att rulla boll än åkern de har på hemmaplan
+ Jonas Lantto, Gefle, skadad

- Gefle inlett säsongen med två raka hemmavinster
- AIK inte gjort mål de senaste matcherna


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Gefle – AIK

 • Postad:
  21 apr 2013
  21:30
 • Rekare: Tomte
 • Spel: 2 dnb
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,65
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: Marathon
 • Datum:
  22 apr 2013
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-23 10:40

Absolut, satt långt inne, men så länge inte spelbolagen ger mig tröstpengar när man torskar på övertid så tänker inte jag be om ursäkt när man som omväxling har lite flyt på övertid :-)

V75fahlle 2013-04-23 09:29

det satt långt inne - 96:e minuten

Tomte 2013-04-22 21:08

Slut 1-2. Svårt att vara glad när AIK vinner och Djurgården förlorar samma dag, men får väl glädjas åt att reken gick in i alla fall.

Isaksinn 2013-04-22 20:29

Ja förlora lär de väl inte göra nu även om gefle är starka hemma

Tomte 2013-04-22 18:40

Ser att det kom in en bunt frågetecken när jag klistrade in startelvorna. Strunta i dem, detta är startelvorna.

Tomte 2013-04-22 18:33

Startelvor:

Gefle: Mattias Hugosson ? Pär Asp, David Fällman, Olof Mård, Jens Portin ? Jonas Olsson, Marucs Hansson, Alexander Faltsetas, Simon Lundevall ? Mikael Dahlberg, Johan Oremo

AIK: Ivan Turina ? Helgi Danielsson, Per Karlsson, Daniel Majstorovic, Nils-Eric Johansson ? Ibrahim Moro, Celso Borges ? Nabil Bahoui, Viktor Lundberg, Martin Mutumba ? Henok Goitom

Trinity 2013-04-22 18:01

Bra rek!
Tror att det är dags för Aik att ta sin första seger för säsongen.

Tomte 2013-04-21 22:19

Ja där ser man hur man kan se olika på matcher - jag tyckte AIK var bra mot Åtvidaberg - men om jag har tokfel och AIK är ett sopgäng som får stryk av alla inklusive Gefle så blir jag väl inte alltför ledsen om vi säger så ;-)

henke111 2013-04-21 22:14

Förstår inte alls hur du kan tycka att AIK var bra emot Åtvidaberg. I mitt tycke var Åtvidaberg det bättre laget och de vann de matchen rättvist. De hade även ett skott i stolpen i ett jättebra läge , så 2-0 var närmre än 1-1. AIK har faktiskt inte varit bra alls än så länge iår, varken i AS eller SC.
Att Jonas Lantto är borta är dock jätte positivt för spelet. Hoppas spelet går in för dig men jag personligen ser inget värde i det oddset
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här