Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

IFK Goteborg – Malmo FF

IFK Göteborg – Malmö FF, 2013-04-25, 18:30, Allsvenskan, Gamla Ullevi, Göteborg

TV: Cmore Sport och Cmore Sport HD, sändningen börjar 18:15.

Spel: Oavgjort halvtid, 2.15 BetVictor

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 1u = Normalinsats för migÄnnu en dag, ännu en match i Allsvenskan.

Som ni säkert märkt vid det här laget jagar jag spelvärda odds i nästan alla Allsvenska matcher och morgondagens tidiga seriefinal mellan IFK Göteborg och Malmö är inget undantag. För dig som tänkt kolla matchen på TV – notera att starttiden är redan 18:30.


IFK Göteborg
IFK Göteborg har inlett årets Allsvenska starkt och har lyckats bra med sitt omställningsspel. Försvaret och målvakt John Alvbåge imponerar och lyckas man hålla denna disciplin och får behålla större delen av truppen frisk så kan man mycket väl vara en av guldkandidaterna så småningom, men det är många omgångar kvar.

IFK Göteborgs fem senaste matcher:
Helsingborg – IFK Göteborg 0-1 (Svenska Cupen)
IFK Göteborg – Brommapojkarna 2-0 (Allsvenskan)
Elfsborg – IFK Göteborg 0-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Syrianska 2-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – IFK Göteborg 1-2 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Åtvidaberg spelade man riktigt bra i andra halvleken medan första halvleken kanske var något mer i Åtvidabergs favör. Göteborgs ledningsmål kom också mycket riktigt på en omställning där Philip Haglund nickade in en boll efter en imponerande löpning från egen planhalva. Dessvärre för IFK Göteborg fick man också en varning på viktige mittfältaren Jakob Johansson som spelat innermittfält tillsammans med Philip Haglund samtliga matcher i Allsvenskan så här långt.

I truppen saknas naturligtvis avstängde Haglund och dessutom skadade Hampus Zackrisson (bänkspelare, ingen större saknad troligen). Ersätter gör comebackande Pontus Farnerud och Billy Nordström (född –95).


Malmö FF
Även Malmö har gjort det bra så här långt i Allsvenskan och är som alltid med i gulddiskusionerna innan säsongen börjar. Man har ett spelskickligt lag och såväl målvakten Robin Olsen, som normalt är andremålvakt men spelat de senaste tre matcherna i Johan Dahlins frånvaro och anfallaren Tokelo Rantie har imponerat på mig. När Rantie blir lite kallare i avsluten tror jag att han har potential att bli skyttekung i Allsvenskan, så pass bra är han och Malmö tycks också imponerade, man har precis köpt loss honom från den sydafrikanska akademien Stars of Africa och skrivit kontrakt t o m 2016.

Malmö FFs fem senaste matcher:
Malmö FF – Halmstad 1-1 (Allsvenskan)
Åtvidabergs FF – Malmö FF 1-3 (Allsvenskan)
Malmö – Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)
Malmö – Öster 2-0 (Allsvenskan)

Föregående match mot Öster var ren propagandafotboll från Malmös sida och man spelade ett stundtals mycket fyndigt anfallsspel. Viktige högerbacken Matias Concha var skadad men i hans ställe gjorde Miika Albornoz (som varit avstängd av klubben efter att ha blivit dömd för sexuellt ofredande av minderårig) en stabil defensiv insats. Concha är borta även denna match. Malmö har ett lag som både kan föra matcher, som mot Öster, och ligga lågt och slå om snabbt, som matchen innan mot AIK.

Noterbart är att i truppen till denna match så är ordinarie förstamålvakt Johan Dahlin tillbaka i truppen. Återstår att se om han får spela efter Robin Olsens insatser de senaste matcherna – med tre raka hållna nollor. Även försvararen Pontus Jansson är tillbaka efter skada.


Spelet
Tidig seriefinal och full fart framåt? Nej, jag tror inte det. IFK Göteborg lever mycket på sitt omställningsspel och tittar vi på Malmö i bortamatchen mot AIK så låg de lågt och satsade på omställningar, något Rikard Norling lät förstå berodde på respekt för motståndet i en svår bortamatch – rimligen bör de ha liknande respekt för IFK Göteborg. Jag är inne på en matchbild där båda lagen, åtminstone till en början, spelar lite försiktigt och känner på varandra. Båda lagen bör ha respekt för motståndarnas snabba omställningsspel och kombinerar vi det med två bra försvar och två duktiga målvakter, oavsett vem som står i Malmö, så tycker jag inte att det bäddar för någon målkavalkad.

Ett alternativ är såklart att ta underspelet (2,5) till 1,83 på Marathon, men jag avstår. Som sagt är båda lagen duktiga på omställningar och risken finns att om endera laget gör ett mål, så kan de straffa motståndarna som tvingas ligga på med snabba omställningar och då kan antalet mål rinna iväg. Båda lagen har ju också duktiga målskyttar som exempelvis Tobias Hysén och David Moberg Karlsson i IFK Göteborg och nyss nämnde Rantie i Malmö.

Det som däremot lockar är 2,15 på oavgjort i halvtid, spelas hos BetVictor, finns exempelvis 2.10 hos Bet365 om du inte har BetVictor. Jag skulle spela ner till ca 1,95. Jag tror som sagt på en lite avvaktande historia och goda möjligheter att det står 0-0 i halvtid. Genom att ”bara” spela på oavgjort i halvtid har vi också lite säkerhetsmarginal om det exempelvis skulle stå 1-1, men för den lite modigare finns såklart möjligheten att spela under 0,5 mål i halvtid, exempelvis hos BetVictor till 2,90 (marknadshögst just nu).

För den som är road av statistik kan jag berätta att totalt har dessa lag spelat tio förstahalvlekar i årets Allsvenska, i fem av dessa har det varit oavgjort efter första halvlek, i fyra av dessa har resultatet varit 0-0 i halvtid (två matcher per lag).

Avstängningar: Jakob Johansson, IFK Göteborg.

Senaste nytt och startelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.ifkgoteborg.se respektive www.mff.se.


+ Två duktiga målvakter
+ Båda lagen har bra försvarsspel
+ Troligt med lite avvaktande spel inledningsvis


- Båda lagen har duktiga anfallsspelare
- Båda lagen effektiva vid omställningarLycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

IFK Goteborg – Malmo FF

 • Postad:
  24 apr 2013
  19:46
 • Rekare: Tomte
 • Spel: X
 • Insats: 1,00
 • Odds: 2,15
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: BetVictor
 • Datum:
  25 apr 2013
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

stn 2013-04-26 08:21

Var själv på matchen igår men här kommer min analys om varför jag inte höll med dig i reken:

Du har helt rätt tänk i din utläggning, jag tänker samma som dig. Men jag värderade spelet lite för riskfyllt för att rygga helt enkelt, om matchen skulle spelats 100 gånger igår med samma förutsättningar hade jag en känsla av att fler än 50 av dessa kunde sluta med ett mål åt något håll innan halvlek med tanke på malmös och göteborgs effektiva och extremt duktiga anfall samtidigt som båda lagen har visat upp en imponerande defensiv att "stänga igen" vid ledning, därför såg jag inte värdet i oddset 2.15. Och jag tycker att oddset och spelet i grund och botten är viktigast. Du har levererat riktigt bra rekar och spel, men denna hade vi inte samma tankesätt runt matchen. Du skriver dock dom i särklass bästa rekarna här på sharps och jag hoppas verkligen att du fortsätter att leverera!

Ha det gott, väl mött!

Tomte 2013-04-25 19:17

0-1 Halvtid. Sade jag något om Rantie?

Serj 2013-04-25 14:01

Tomte: Det är ju viktigare att reken är väl underbyggd än att folk bara postar "stensäkra" rekar enligt min mening.

Tomte 2013-04-25 13:32

Tack stn. Du har gjort precis det jag tycker är syftet med en rek - tagit ett beslut.

Nu kommer en liten utläggning: Jag tycker att det viktigaste med en rek är att den som läser kan ta ett välinformerat beslut. Därför försöker jag alltid redovisa såväl positiva som negativa saker med spelet och hur jag kommit fram till mitt beslut. I det här fallet tycker jag att oddset motiverar spel - men det betyder självklart inte att spelet alltid kommer att sitta - men gör det det hälften av gångerna jag spelar till 2,15 så ger det vinst i längden. Jag skriker sällan ut "stenklara" spel och är själv alltid skeptisk mot folk som gör det, i synnerhet i fotboll på de högre nivåerna - det är, tror jag, ytterst sällsynt att någon sitter med information som gör att ett spel till 2 ggr pengarna är stenklart - så mycket informationsövertag över spelbolagen är det svårt att ha. Jag menar jag kan ju också skrika att Bayern Munchen kommer att slå ut Barcelona, men är jag så säker att jag vill spela till 1,05? Då lyssnar jag hellre på någon som har en bra idé om varför Barca vänder detta mer än en gång av 20 så kan jag spela på det. Kort sagt - jag tycker att en bra rek ska ha såväl objektiv som subjektiv information och det viktigaste är att spelet har ett värde i förhållande till chansen att det ska gå in. Sorry, nu blev det en roman som kanske passat bättre i en diskussionstråd, men om någon orkat läsa detta så vore det kul att höra vad ni tycker - hur ska en rek vara för att den ska vara bra? Är det viktigt att rekarna sitter varje gång eller är det viktigare att informationen är väl underbyggd så att man som läsare kan ta ett eget beslut om huruvida man ska rygga? Kommentera gärna!

stn 2013-04-25 11:45

välskriven*

stn 2013-04-25 11:42

Reken är ju världsskriven och världsklass som vanligt, men spelet känns lite för osäkert tyvärr.. men lycka till
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här