Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Norrkoping – Hacken

IFK Göteborg – BK Häcken, 2013-04-26, 19:00, Allsvenskan, Nya Parken, Norrköping

TV: Cmore Sport och Cmore Sport HD, sändningen börjar 18:55.

Spel: Över 2,5 mål, Sbobet, 2.01

Exempelvis Pinnacle har 1,99 om du inte har Sbobet.

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 1u = Normalinsats för mig



Fredagsmatch i Allsvenskan, mycket bättre än att gå ut och festa med vännerna eller mysa med sin älskade, eller förresten, fotboll först och fest och mys sedan kanske?

Den här gången tittar vi på matchen mellan Norrköping och Häcken, ingen självklart enkel match att tippa, men jag tycker mig ha hittat ett spelvärt odds.


IFK Norrköping
Norrköping inledde årets Allsvenska med två segrar, borta mot Mjällby och hemma mot Gefle, men därefter har det blivit tre raka förluster, mot i tur och ordning Brommapojkarna, Helsingborg och Syrianska. Mot Brommapojkarna hade man dock bra tryck och borde nog ha lyckats pressa in någon boll och mot Helsingborg hade man ett flertal chanser i en öppen match som lika gärna hade kunnat sluta 3-5 eller 5-4 med lite flyt för Norrköping (eller 1-6 med lite oflyt) – jag upplever nog att segern för Helsingborg känns som att den var mindre klar än vad siffrorna säger. Senaste matchen mot Syrianska spelade man större delen av matchen med en man mindre (se nedan).

Norrköpings fem senaste matcher:
Norrköping – Djurgården 0-0 (4-5 efter straffar) (Svenska Cupen)
Norrköping – Gefle 2-1 (Allsvenskan)
Brommapojkarna – Norrköping 1-0 (Allsvenskan)
Norrköping – Helsingborg 1-4 (Allsvenskan)
Syrianska – Norrköping 3-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Syrianska fick man stryk med 3-1, men där är det viktigt att vi har koll på att Norrköping fick Christopher Telo utvisad (avstängd denna match) i minut 37 vid ställningen 1-1. Telo stoppade en boll på mållinjen med handen och målchansutvisningen och straffen var odiskutabel (att sedan regeln kan upplevas hård är en helt annan diskussion som vi kan ta någon annan gång). På den efterföljande straffen gjorde Syrianska 2-1 och Norrköping lyckades inte sedan vända matchen med en man mindre. Det intressanta jag tar med mig från matchen är dock dels att Norrköping fram till utvisningen, och även stundtals med en man mindre, höll spelet uppe väl och dels att reservmålvalkten Andreas Nilsson som spelade i skadade David Mitov Nilssons ställe inte gjorde något jättestabilt intryck. Syrianskas första mål, som gjordes på en snygg lobb av Sharbel Touma, stod han på halvdistans från målet och jag tycker att han kändes lite tveksam även vid andra tillfällen i matchen. Han är säkert en hyffsad Allsvensk reservmålvakt, men det var inte ett Robin Olsen-intryck på honom om vi säger så (Robin Olsen är för dig som inte vet Malmö FF:s reservmålvakt som nu gjort det bra i tre matcher när Malmös ordinarie målvakt varit borta).

I truppen saknas naturligtvis avstängde Telo (som dessutom nyligen skadat sig i en U21-match) och dessutom skadade målvakten David Mitov Nilsson samt Nicola Tkalcic (inte med mot Syrianska) och Joonas Tamm (avbytare mot Syrianska). Tillbaka i truppen efter skador är dock Bobbie Friberg Da Cruz och nyförvärvet Rawez Lawan.


BK Häcken
Fjolårstvåan Häcken, som förra året gjorde överlägset flest antal mål, tippades inför säsongen komma högt även i årets Allsvenska tabell. Ännu har man kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna och på bortaplan har man ännu inte gjort mål i årets serie. Nyförvärvet Moestafa El Kabir, som ersatt fjolårets skyttekung Waris Majeed, har dock kommit igång och gjort tre mål i Allsvenskan så här långt, och självförtroende är som vi alla vet oerhört viktigt för en målskytt.

Häckens fem senaste matcher:
BK Häcken – IFK Göteborg 0-3 (Allsvenskan)
Kalmar FF – BK Häcken 0-0 (Allsvenskan)
BK Häcken – Djurgårdens IF 4-0 (Allsvenskan)
Öster – BK Häcken 2-0 (Allsvenskan)
BK Häcken – Mjällby 2-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Mjällby kommer att bli ihågkommen för två saker, målvakten Christopher Källqvists tunnel mot Marcus Ekenberg som sista man och vid ställningen 0-0 – har du inte sett denna så kolla här http://www.youtube.com/watch?v=i-MSjUuKez8 - självförtroende kallas det visst och det otäcka tillfället när Mohammed Ali Khan faller ihop oförklarligt och tvingas till sjukhus. Rapporterna säger att det inte är någon fara, men p g a de jobbiga dagar detta såklart inneburit är Mohammed Ali Khan inte med mot Norrköping. I övrigt var det en stabil match av Häcken, tålamodsseger kallade tränaren Peter Gerhardsson det och det är väl bara att skriva under på.

Häcken har några frånvarande spelare till denna match. Viktigaste frånvaron är ovan nämnde Mohammed Ali Khan. I övrigt saknas Bouraima Abdel (ej inbytt avbytare mot Mjällby) samt Jonas Bjurström, Kari Arkivuo och Daniell Forsell (ingen av dessa med mot Mjällby) som uppges ha lättare skador.


Spelet
Vem vinner? Ja det är inte helt lätt att säga. Jag var tidigt inne på Häcken då Norrköping saknar målvakten David Mitov Nilsson och dessutom Christopher Telo. Häcken visade även mot Djurgården att man är duktiga på att utnyttja motståndarnas misstag, och Norrköpings tränare Janne Andersson utrycker det som att ”vi har inte varit tillräckligt noggranna i eget straffområde”. Men samtidigt har Norrköping skapat ganska många målchanser mot såväl Brommapojkarna som Helsingborg och i senaste matchen mot Syrianska höll man som sagt spelet uppe hyffsat även efter utvisningen. Häcken saknar viktiga försvararen och ledaren Mohammed Ali Khan så även Norrköpingsseger går att spela på… men tittar man på oddsen hittar jag ett odds jag verkligen gillar – finfina 2.01 hos Sbobet på över 2,5 mål tycker jag är klart spelvärt med tanke på att vi har två lag med potentiella skyttekungar (Moestafa El Kabir och Gunnar Heidar Thorvaldsson, båda har gjort tre mål vardera så här långt), skadad förstamålvakt i Norrköping och saknad nyckelförsvarare i Häcken. Jag tycker att det är spelbart ner till ca 1,80.

Avstängningar: Christopher Telo, Norrköping

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.ifknorrkoping.se respektive www.bkhacken.se.


+ Duktiga målskyttar i båda lagen
+ Saknas förstamålvakt i Norrköping och nyckelförsvarare i Häcken
+ Norrköping skapat många chanser såväl mot Brommapojkarna som Helsingborg


- Häcken har ännu inte gjort mål på bortaplan i årets Allsvenska
- Målvakten Christopher Källqvist i Häcken i god form.



Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Norrkoping – Hacken

  • Postad:
    25 apr 2013
    16:00
  • Rekare: Tomte
  • Spel: ÖVER 2.5
  • Insats: 1,00
  • Odds: 2,01
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Sbobet
  • Datum:
    26 apr 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-26 20:56

Slut 4-2.

Tomte 2013-04-26 20:05

Bra spel stn :-)

Tomte 2013-04-26 20:05

Tack nordnet, kul att du tycker att rekarna är till nytta för dig.

Tomte 2013-04-26 20:05

Halvtid 2-1 och spelet inne :-)

nordnet 2013-04-26 09:01

Det är kul att se hur dina beräkningar och analyser har hjälp mig a att öka lönsamheten av spelkassa.
Lycka till!

stn 2013-04-25 23:34

Har själv spelat detta sedan tidigare, så kan väll bara säga att jag håller med dig på ovanstående
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td