Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kalmar FF – Atvidabergs

Kalmar – Åtvidaberg, 2013-04-27, 16:00, Allsvenskan, Guldfågeln Arena, Göteborg

TV: Cmore Live 3, sändningen börjar 15:55.

Spel: Åtvidaberg draw no bet, 3,45 Marathon

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 1 unit = Normalinsats för mig


Hej igen,


Den här gången vänder vi oss mot Kalmar och ett odds jag bara måste testa. Du som funderar på att rygga måste förstå att spelet mycket väl kan vara förlorande, men jag tror att sannolikheten att det går in är god i förhållande till det generösa odds vi erbjuds.


Kalmar

Kalmar har gjort en rätt OK inledning av årets Allsvenska. Man har vunnit mot Syrianska och senast mot Halmstad och spelat oavgjort mot Häcken och Elfsborg. Lite intressant är att man de senaste matcherna spelat med ett ungt mittfält som gjort det bra och lyckats hålla rutinerade kalmarikonen Henrik Rydström utanför laget.

Kalmar inledde programenligt med att slå Syrianska men misslyckades sedan med att göra mål i två matcher mot Häcken och Malmö innan man spelade 1-1 mot Elfsborg i en ganska underhållande match, där man hade ett mittfält med tre spelare födda –93 eller senare och rutinerade Henrik Rydström satt på bänken. Jag tycker att de i synnerhet i första halvlek stod upp ganska bra mot Elfsborgs betydligt mer rutinerade mittfält med bland andra Anders Svensson och Stefan Ishizaki, speciellt i första halvlek. Kalmars mål gjordes av Diouf efter ett misstag av Tom Söderberg i Elfsborg.

Kalmars fem senaste matcher:
Syrianska – Kalmar FF 0-3 (Allsvenskan)
Kalmar FF – Häcken 0-0 (Allsvenskan)
Malmö – Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
Kalmar FF – Elfsborg 1-1 (Allsvenskan)
Halmstad – Kalmar FF 1-2 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Halmstad hamnade man i ett tidigt underläge när Stefan Selakovic pricksköt 1-0 stolpe in redan efter 24 sekunder. Halmstad höll sedan emot hyffsat, speciellt första halvtimmen där man hade ett par chanser att öka på till 2-0, innan Kalmar tog över spelet mer och mer och tilläts ha initiativet och såväl kvittering som segermål kändes som en logisk följd och knappast orättvist. Jag är inte helt övertygad om målvakten Etrit Berishas insats i första halvlek, målet var förvisso välplacerat men han höll på att tappa retur på ett inte alltför våldsamt skott och förlorade en duell där Halmstadsspelaren tilläts nicka i ribban, sådana dueller ska inte målvakten förlora med det övertag de har med att kunna använda händerna.

Kalmars trupp är osäker, ”en del frågetecken” skriver Kalmar på sin hemsida och lägger ut en 20-mannatrupp som ska reduceras till 18 under lördagen. Det ger såklart en osäkerhet men skulle någon av startspelarna vara borta så är det knappast dåligt för spelet (se nedan). Den enda jag kan se är borta jämfört med förra matchen är Ludvig Öhman (på bänken, ej inbytt).


Åtvidaberg

Åtvidaberg känns som att de framför allt defensivt har ganska bra spel med duktige Henrik Gustavsson i målet, som var riktigt bra mot AIK och knappast kan lastas för de insläppta målen mot IFK Göteborg. Man har också ett rätt bra mittfält med rutinerade Kristian Bergström och nyförvärvet Daniel Sjölund – som jag vet efter att ha sett honom många år i Djurgården kan vara en gudabenådad spelare i sina bästa stunder, men också rätt sur och ointresserad när det går tungt. Så här långt verkar han trivas rätt bra i Åtvidaberg.

Åtvidabergs fem senaste matcher:
Gefle IF – Åtvidabergs FF 1-0 (Allsvenskan)
Åtvidabergs FF – Malmö FF 1-3 (Allsvenskan)
Åtvidabergs FF – AIK 1-0 (Allsvenskan)
Halmstad – Åtvidaberg 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – IFK Göteborg 1-2 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot IFK Göteborg stod man upp bra i första halvlek men blev sedan målmässigt offer för IFK Göteborgs effektiva omställningsspel i en andra halvlek där Göteborg var bra.

Backen Alberis da Silva gick av med en känning i vaden mot Göteborg och står över denna match. Även Christoffer Karlsson som satt på bänken senast utgår ur truppen. Nya jämfört med senaste matchen är Allan Olesen som är tillbaka efter skada och nyförvärvet från Nigeria John Owoeri som är spelklar efter en del pappersstrul. Han gjorde två mål mot Brommapojkarna i en U21-match nyligen och spetsar om inte annat till konkurrensen om anfallsplatserna i ett Åtvidaberg som inte direkt öst in mål så här långt i Allsvenskan.


Spelet

Kommer Kalmar klara av att vinna på sin hemmaplan? Ja chansen är god, men jag tycker att värdet i denna match ligger på att spela emot favoriterna.

Kalmar har absolut ett bra lag, men om vi tittar lite på de tre senaste matcherna så visst, man var värda vinsten mot Halmstad och man gjorde två spelmål mot ett Halmstad som backade hem och blev lite försiktiga. Mot Elfsborg spelade man förvisso stundtals bra, men målet fick man till p g a ett individuellt misstag av en Elfsborgsspelare. I matcherna innan mot Häcken och Malmö misslyckades man med att göra mål.

Åtvidaberg stod upp bra mot IFK Göteborg och hade ett bra försvarsspel mot AIK, och ett bra omställningsspel. Mot Halmstad hade man en bra förstahalvlek och blev lite mer pressade i andra halvlek.

Totalt borde väl detta tyda på att Kalmar borde vinna? Ja, visst är det rätt att de är favoriter, men till 1,85-1,90 tycker jag att spelet är ointressant. Jag är inte helt övertygad om att man tar sig igenom Åtvidabergs försvar och att Åtvidaberg lyckas peta in en boll håller jag absolut inte för otroligt. Tittar vi vidare i oddslistan hittar vi hela 3,45 på Åtvidaberg draw no bet (d v s pengarna tillbaka vid oavgjort) och det hugger jag vilken dag i veckan som helst. Jag tycker att oddset är helt klart generöst och skulle spela det ner till ca 2,80. Bortaplan och tidigt på säsongen gör att jag håller mig till normalinsats. Det finns även över två ggr pengarna på X2 och det tycker jag också är spelbart för den som är lite försiktigare och för den modige erbjuds vi hela 4,85 (Marathon) på rak bortaseger vilket också är klart tänkbart som spelalternativ. Jag är lite tveksam till Åtvidabergs anfallsspel så jag väljer att ta det lite försiktigare draw no bet-alternativet.

Du som funderar på att rygga, tänk på att Åtvidaberg AH0, är samma spel, kolla vad som ger bäst odds hos ditt bolag. Oftast ger asian handicap-alternativet bättre odds men inte alltid.

Inga avstängningar i någondera laget.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.kalmarff.se respektive www.atvidabergsff.se.


+ Generöst odds på bortalaget
+ Bra försvarsspel av Åtvidaberg mot AIK och hyffsat spel mot Göteborg
+ Ett par tveksamma ingripanden av Kalmars målvakt mot Halmstad


- Kalmar favorit och troliga vinnare
- Kalmar hemmaplan



Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Kalmar FF – Atvidabergs

  • Postad:
    26 apr 2013
    20:02
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2 dnb
  • Insats: 1,00
  • Odds: 3,45
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Marathon
  • Datum:
    27 apr 2013
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-04-27 20:45

Slut 0-0 och push på spelet. Åtvidaberg fick en tufft dömd utvisning i 20:e minuten och spelade alltså ca 70 minuter med en man mindre, så utifrån det får vi vara nöjda med pengarna tillbaka, men sett till chanserna så skapade Åtvidaberg de bästa så med lite flyt hade vi fått en bra vinst.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td