Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Keep Well – Stein Daylight

I morgon går veckans V75 på Umåkers travbana och där har jag hittat ett riktigt bra odds.

Det är i en H2H, där Keep Well möter Stein Daylight (Odds inom parentes nedan). Lopp 10 - Umåker, spelstopp 16:23!


Spel:

Keep Well-Stein Daylight
(2.70) (1.40)

Hästarna:

Stein Daylight är den bättre utav hästarna men är ojämn i sina prestationer och blandar riktiga kanonprestationer med floppar. Här har han normalt sett ett bra läge men då Witasp säger att han är tveksam till laddning från start (höll på att slå ihop och galoppera sist detta gjordes), så kan han hamna på vingel från femtespåret bakom bilens vingar.

Verkar vara i ordning för dagen men då han ofta visat sig vara knölig och nästan ofräch i flera starter så är blir värmning och provstart viktiga här. Nu har inte jag lyxen att vänta på dessa för då är oddset som bortblåst.

Avlutade riktigt bra senast på Valla och gången innan var Witasp helt snett ute.

Har 7 segrar på 21 starter och en platsprocent på skyhöga 71%. Witasp har ett riktigt bra år på gång och ligger på dryga 15% i segerstatistik.

Keep Well är snäppet under sin motståndares resultat hittills, det beror mycket på att sexårige Keep Well inte började starta förrän han var fyra år - så troligtvis finns det potential till utveckling i hästen ännu - har trots allt bara gjort 27 starter. Har startat fyra gånger i år och detta är tredje starten efter en två månaders vila så toppformen torde infunnit sig nu.

Keep Well ser alltså ut att ha prickat formen perfekt och är enligt rapporter från stallet vässad inför denna start. Han skall dessutom testas med jänkarvagn i värmning och provstart och faller detta väl ut så körs han så. Är snabb ut men här körs han helst i ryggar då han är riktigt speedig och bäst där. Skoinfo vet jag inget om ännu men skulle inte förvåna mig om man rycker alla skor till detta lopp - viktigast är dock att han kan gå barfota fram.

Har sett riktigt fin ut på slutet och enligt tränaren S-Å Johansson så har han aldrig känts så smidig och mjuk som nu.

Att Keep Well sedan körs utav, i mina ögon, landets bästa kusk och som han är obesegrad för, gör ju bara saken än mer intressant. Det är VERKLIGEN PÅSTÄLLT på många kanter till denna start och man har siktat hit en längre tid - det är ju trots allt hemmabana.

Har 7 segrar på 27 starter och en platsprocent på dryga 33%, vilket är bra.

Loppet:

Här kommer nummer 1 Dead Wood göra allt för att ta ledningen men det finns fler som aviserat laddning. Tambur är också snabb ut liksom Lexington Ås som det lovas en rejäl laddning från start med. Tempot kan därmed bli riktigt högt vilket gynnar både Keep Well och Stein Daylight, till slut. Blir Stein Daylight hängande från start så är ju denne rökt kommer han ner blir det en tuff match mellan min rek och denne...

Jag tror dock att Keep Well sitter längre fram än vad Stein Daylight gör och det kan bli svårt för denne att ta några längder över Umåkers långa upplopp då Örjan är en av de bästa i världen på att bedöma sin hästs kraftreserver kontra väg till mål och att båda går ungefär lika fort.

Jag tror alltså på en ren speeduppgörelse mellan de två i reken och då min rek troligtvis från början sitter längre fram än Stein Daylight och att KW har en klart bättre kusk så väljer jag att spela.


Summa summarum:

+Bra form och vardande toppform
+I ordningsställt
+Hemmabana
+Troligtvis jänkarvagn för första gången
+Bättre läge
+Startsnabb
+Stort kuskplus
+Speedig
+Lättplacerad i loppen
+Travsäker

-Motståndare en bättre häst
-Om Stein Daylight körs till ledningen kort efter start


Jag spelar alltså Keep Well i en H2H mot Stein Daylight, 4 units, till höga 2.70 på Expekt. Mer riktigt odds kring 2.40 och spelbart ned till detta.

Lycka till om någon följer...!

Trav

Keep Well – Stein Daylight

 • Postad:
  26 apr 2013
  16:57
 • Rekare: Pilkast
 • Spel: 1
 • Insats: 4,00
 • Odds: 2,70
 • Info: H2H
 • Bolag: Expekt
 • Datum:
  27 apr 2013
  16:23
 • Sport: Trav
 • Land: Sverige
 • Liga: Umeå
 • Period: Annat

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Pilkast 2013-04-28 09:07

Denna var sur. Borde nog suttit, men det känns inte som Örjan drev honom så hårt sista biten för att Keep Well skulle hinna förbi! Krafter fanns kvar... Hade Örjan haft helt fritt rakt framåt så hade reken suttit lätt, nu fick han vinnaren framför sig som inte gick undan mer än med en halv längd och då kunde Stein Daylight hålla undan för min rek med, skall vi säga, högst fem centimeter?!

Så, surt sade räven... Han var illa ute i första sväng vilket jag trodde när han fick köra rejält för att få ledningen, men fick dämpa kraftigt och varvet gick väl bara på runt 1.15, så han fick köra runt 1.20 mitt i loppet och skall självklart vinna efter detta lopp han nu fick - särskilt när så många "experter" hyllat denne medelmåtta! Nej, detta var ett bra spel och vi får ta dem i längden istället och på utmattning...

På återseende, pojkar och flickor...! ;-)

Pilkast 2013-04-27 13:20

Skall tilläggas att oddset fortfarande finns kvar vilket jag finner märkligt! Men, bra för de som vill följa...

Pilkast 2013-04-27 13:18

jopase och skubb14 - precis! Detta är även detta som förstärker rekens legitimitet... Såg också detta lopp och det gick inte av för hackor...

Nu kör vi!

Pilkast 2013-04-27 13:16

beniblasnok: Vill helst inte spekulera i andra kombinationer utav H2H som jag inte grottat ner mig i. Det ser onekligen ut som om att Keep Well skall slå även Face Facts - men oddset är dock på gränsen till spelvärt för mig... För skiter det sig så skiter det sig oftast rejält och då vill jag hellre ha spelat ett odds med "marginaler".

Bättre svar kan du tyvärr inte få - men, lycka till om du väljer att spela! Vi håller då på samma häst, i alla fall, hehe... ;-)

Pilkast 2013-04-27 13:11

Tack skall ni ha för stödet - nu hoppas vi att den sitter också... Det ser bra ut på förhand, onekligen... ;-)

lepadd 2013-04-27 08:10

Taget! blir att lägga till denne på v7

beniblasnok 2013-04-26 21:08

Vad tror ni om Keep Well v Face Facts till 1,60. spelvärt?

jopase 2013-04-26 21:02

Räknar jag rätt så har 6 av Keep Wells segrar tagits på Umåker och 2 av 2 med Örjan dessutom. Sjukt bra analys.

Skubb14 2013-04-26 17:36

Gillar Keep Well skarpt, och att Örjan sitter upp denna gången måste ju anses som jätteplus!
Minns när K Well kom flygandes längst ut i banan och knep vinsten före en tapper Vici Lane under elitloppshelgen efter en startgalle i starten, vem satt i sulkyn? Om inte vår käre Örjan!

Denna h2h tar man självklart!

Tomte 2013-04-26 17:25

Jag gillar verkligen dina loppanalyser och vem är jag att säga att den inte stämmer... rygg och hoppas på det bästa :-)
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här