Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

IK Brage – Ljungskile

Brage slutade förra året på 10:e plats i Superettan. Har varit mycket snack runt laget inför årets säsong, då man onekligen värvat friskt och fyllt på laget med flera kända profiler. Man har plockat in Conny Karlsson som tränare, Jan Tauer med meriter från bla Allsvenskan, ständigt omskrivne strulpellen Dulee Johnson och Njogu Demba-Nyrén som tidigare spelat för Häcken,men nu mest spelat i Danmark utan att direkt ha imponerat en hel säsong på flera år.

Årets matcher:
Ängelholm-Brage 0-2
Brage-Östersunds FK 0-0
Örgryte-Brage 1-0

Inte den uppstarten som man hoppats på, man har inte lyckats alls med att få till sitt offensiva spel. Mycket bolltapp och missförstånd tyder väl på att spelet ännu inte satt sig efter en stor spelaromsättning samt att formen ännu inte är på topp bland nyförvärven. Förra årets främsta målskytt Dragan Kapcevic har mäktat med 1 mål 1 Superettan och Svenska Cupen på totalt 6 matcher. Idag lär Demba-Nyrén starta för första gången, börjar bli upp till bevis för Brage att leva upp till förväntningarna och få spelet att fungera inför hemmapubliken.

--
Ljungskile imponerade på många förra året när de slutade på 5:e plats. Inför årets säsong har man tappat flera av nyckelspelarna från förra året. Har varit en del skriverier senaste veckorna ang klubbens ansträngda ekonomi. Flera obetalda skulder och hot om konkurs. Kommunen som håller extra möten för att diskutera eventuella lösningar att ändra den kommunala policyn för att frigöra kapital åt LSK. Något ljushuvud från styrelsen hotade också att man inte skulle ge information till en tidning så länge de skrev om den ekonomiska situationen. Inte direkt det optimala fokuset som spelare och tränare tvingas svara på frågor om.

Årets matcher:
Ljungskile-Hammarby 0-0
Falkenberg-Ljungskile 2-1
Ljungskile-Assyriska 0-1

Man har ej kunnat spela på sin hemmaplan ännu pga den dåliga planen. Att fixa 0-0 mot Hammarby på Borås Arena var riktigt bra,men annars har man inte imponerat. I Svenska Cupen släppte man in 14 mål på 3 matcher, med bla 1-7 mot Sirius från div1. Flera viktiga spelare står på skadelistan och det ser ut som att man iaf lyckats få ihop en trupp till dagens match.

Dagens match.
Brage kommer att vara det spelförande laget samtidigt som Ljungskile kommer bygga försvarsmur och hoppas på kontringar. Inget av lagen har ännu imponerat och visat lite tendenser att ej vara speciellt samspelta. När säsongen skall summeras räknar jag med att Brage kommer att ligga före Ljungskile, då man har en större potential som lag. Tror att man kommer att visa detta redan ikväll och man kommer att skapa flera chanser att gå på avslut. Finns bara skärpan där så kommer man att göra minst 1 mål på Ljungskile.
--
Finner värde ned till 1,9, för oddsjämförelse klicka på länken nedan.
http://www.oddsportal.com/soccer/sweden/superettan-2013/brage-ljungskile-thRGVP1d/#1X2;2
Fotboll

IK Brage – Ljungskile

 • Postad:
  29 apr 2013
  09:49
 • Rekare: Arizto
 • Spel: 1
 • Insats: 3,00
 • Odds: 1,96
 • Info: Rek-apr
 • Bolag: Marathon
 • Datum:
  29 apr 2013
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Superettan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här