Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Malmo FF – Norrkoping

Malmö FF – Norrköping, 2013-05-03, 19:00, Allsvenskan, Swedbank Stadion, Malmö

TV: Cmore Live Sport och Cmore Sport HD, sändningen börjar 18:55

Spel: Över 2,5 mål, Marathon 2,00.

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


Det känns tufft att skriva en rek om Allsvenskan utan att beröra det tragiska som hänt i AIK fotboll. Natten till idag gick målvakten Ivan Turina bort, han lämnar efter sig en gravid fru och barn. En dag som denna är det lätt att lägga klubbtillhörighet och lojaliteter åt sidan. Vila i frid Ivan Turina.


Till spelet: Den här veckan har vi fredagsmatch i Malmö, mellan Malmö som tappade trepoängaren i slutet av förra matchen mot IFK Göteborg och Norrköping som spelade en oerhört underhållande match mot Häcken förra fredagen – blir denna fredags match lika trevlig så är TV-soffan eller kanske Swedbank Stadion för dig som är i närheten, ett bra val.


Malmö FF
Malmö har inlett årets Allsvenska bra, och var på vippen att få med sig tre poäng senast på bortaplan mot IFK Göteborg. Man har ett spelskickligt lag och noterbart är att reservmålvakten Robin Olsen fick fortsatt förtroende i förra matchen trots att ordinarie förstemålvakt Johan Dahlin var tillbaka. Inte alls oförtjänt efter matcherna innan den och även om han hade något tveksamt ingripande mot IFK Göteborg så är jag inte alls övertygad om att Dahlin tar tillbaka sin plats till denna match.

Anfallaren Tokelo Rantie skrev jag om inför Göteborgsmatchen och självklart gjorde han mål. Här har Malmö gjort ett jättefynd och frågan är väl bara om han blir såld för en jättesumma redan i sommar (har nyligen skrivit på kontrakt till 2016) eller om han kommer att vara en spelare som Malmö har stor nytta av i årets Allsvenska.

Malmö FFs fem senaste matcher:
Åtvidabergs FF – Malmö FF 1-3 (Allsvenskan)
Malmö – Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)
Malmö – Öster 2-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Malmö FF 1-1 (Allsvenskan)

Föregående match mot IFK Göteborg spelade Malmö sett över hela matchen bra och förlorade först i matchens sista sekunder trepoängaren efter en sen kvittering av IFK Göteborg som möjligen föregicks av obstruktion från göteborgsmålvakten John Alvbåges sida. Alvbåge tog sig till Malmös straffområde i samband med en hörna och om han smart screenade en malmöspelare eller om han spelade oschysst beror nog på vilket lag man supportar. Kanske kan ses som någon typ av poetisk rättvisa eftersom Malmö ett par matcher tidigare avgjort borta mot AIK på övertid i en match där solnalaget fick ett mål felaktigt bortdömt.

I Malmös trupp är Matias Concha tillbaka i truppen. Vem som får stå i mål denna match när både Robin Olsen och Johan Dahlin är tillgängliga återstår att se. Olsen lyckades ju få behålla platsen i förra matchen och ett insläppt mål mot blåvitt borde kanske inte räcka för att bli petad, men samtidigt är Dahlin duktig – oavsett vem man väljer så har man en duktig målvakt.


IFK Norrköping
Norrköping har haft lite blandade resultat i inledningen av årets Allsvenska. Man har besegrat Mjällby, Gefle och Häcken men fått stryk av Brommapojkarna, Helsingborg och Syrianska. Mot Brommapojkarna hade man dock bra tryck och borde nog ha lyckats pressa in någon boll och mot Helsingborg hade man ett flertal chanser i en öppen match där siffrorna känns lite för stora. Mot Syrianska spelade man större delen av matchen med en man mindre efter målchansutvisning och straff i matchminut 37.

Norrköpings fem senaste matcher:
Norrköping – Gefle 2-1 (Allsvenskan)
Brommapojkarna – Norrköping 1-0 (Allsvenskan)
Norrköping – Helsingborg 1-4 (Allsvenskan)
Syrianska – Norrköping 3-1 (Allsvenskan)
Norrköping – Häcken 4-2 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Häcken var förra fredagens TV-match. Du som missade den matchen – synd – den var klart sevärd. En mycket svängig match där lagen bytte chanser med varandra och där Norrköping, som skapat mycket även mot Brommapojkarna och Helsingborg, fick ordentlig utdelning med två tvåmålsskyttar i Norrköpings nykomponerade anfallsspar Gunnar Heidar Thorvaldsson och Imad Khalili. Jag gnällde efter Norrköpings match mot Syrianska lite på reservmålvakten Andreas Nilsson som jag inte tyckte var jättestabil. Mot Häcken revanscherade han sig och stod för ett flertal svettiga reflexräddningar, jag tvivlar ändå på att han får fortsätta i målet nu när David Mitov Nilsson är tillbaka i truppen.

Enligt Norrköpings hemsida så saknas Nikola Tkalcic, James Frempong och Alexander Fransson p g a skador och sjukdom. Av dessa så är Alexanders Fransson febersjukdom en nyhet jämfört med förra matchen mot Häcken där Fransson spelade hela matchen som mittfältare. Åter i truppen är som nämnts målvakten David Mitov Nilsson.


Spelet
Kommer Malmö att kunna vinna detta på hemmaplan? Ja, det borde de göra, men att spela hemmaseger till runt 1,45-1,50 lockar inte.

Det som däremot lockar mig är att spela över 2,5 mål till 2,00 hos Marathon. Ett alternativ för dig som vill ha ett spel där du kan heja på ena laget kan vara att spela Malmö, AH-1 till 1,90 på exempelvis Sbobet.

Malmös anfallsspel med Tokelo Rantie i spetsen är giftigt och Malmö spelar alltid en aggressiv anfallsfotboll på hemmaplan. Norrköping har som tränare Janne Andersson uttryckt det varit lite tveksamma i eget straffområde och det kan straffa sig mot Malmö. Häcken hade flera goda chanser att göra fler än de två mål man gjorde senaste matchen. Samtidigt har Norrköping skapat gott om chanser mot såväl Brommapojkarna som Helsingborg och man höll också spelet uppe hyggligt mot Syrianska trots en man mindre. Visst har Malmö spelat bra försvarsspel men helt otroligt är det inte att Norrköping kan peta in en boll eller två, självförtroende är som vi alla vet viktigt för målskyttar och föregående match lyckades båda Norrköpings anfallare göra två mål vardera. Totalt tycker jag att detta talar för att det mycket väl kan bli en målrik match och över 2,5 mål till 2.00 är givet. Jag skulle spela detta ner till 1,80.


Avstängningar
Inga avstängningar i någondera laget.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.mff.se respektive www.ifknorrkoping.se.


+ Bra anfallare i målform båda lagen
+ Norrköpings försvarsspel inte jättestabilt
+ Malmö gjort mål i samtliga matcher i Allsvenskan i år
+ Norrköping gjort mål 5 av 6 Allsvenska matcher i år, och släppt in mål i samtliga matcher
+ Malmö gjort mål i samtliga Allsvenska matcher i år


- Malmö bra försvarsspel och målvaktsspel så här långt
- Målvakten David Mitov Nilsson åter i NorrköpingLycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Malmo FF – Norrkoping

 • Postad:
  02 maj 2013
  18:25
 • Rekare: Tomte
 • Spel: ÖVER 2.5
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,00
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: Marathon
 • Datum:
  03 maj 2013
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

stn 2013-05-04 18:23

Ja, det borde verkligen trillat in en eller två till för dig i spelet. Personligen hade jag spelat -1 på Malmö men kan inte säga att jag blev ledsen när malmö tappar i guldstriden. Mohaha.

Tomte 2013-05-04 14:18

Just kollat matchen (bortrest igår). Slutade 1-1 och känns som ett sådant där spel som vi "borde" ha vunnit. Malmö skapade definitivt tillräckligt mycket i andra halvlek för att göra ett till mål, och bland annat hade Pontus Jansson en boll i stolpen i 93:e. Oh well, in the long run... :-)
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här