Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Västerbo Europe – Rapide Marke

Tjenare!

Jag kommer bryta mönstret lite med en travrek,då jag anser mig hittat ett bra värde i en s.k h2h duell.

Vi vänder blickarna mot dagens V75 och i lopp 6 Örebro V75-2.

Hästarna jag kommer skriva om är Västerbo Europe (VE)-Rapid Marke (RM)


Kan nämna att jag har ett lika stort travintresse som jag har för handbollen, men det är sällan man hittar något värde i dom s.k h2h på nätet som bolagen erbjuder, men ibland så kan det komma några godbitar och så är fallet idag.


Lopp 6 Örebro går över distansen 2100meter och startas med autostart.

Med bricka nr2 bakom bilen startar Västerbo Europe och körs av Fredrik B Larsson.
VE har verkligen hittat formen efter sina 5 starter den gjort iår, och näst senast på färjestad(v75 lopp) såg hästen smällfin ut som fastlåst!

I sin senaste start så svarade hästen för en rejäl långspurt bakom vinnande Quadroon, och landade på en tid 14,6 2140 auto. Hästen som vann,Quadroon var ute i ett stenhårt kungapokalskval , så det är ingen skam att vara 2:a bakom en sådan häst!

Idag skall man återigen köra med jänkarvagn plus att man skall slita av samtliga skor, alltså barfota runt om, vilket tränaren Henrik Larsson tycker är ett PLUS!

VE är klart bättre än raden, och är helt klart bortglömd i detta loppet, och med ett perfekt spår bakom bilen så kommer VE sitta i ett bra slagläge inför slutvarvet.

Om jag skall prata lite om kusken Fredde B Larsson, så är väl detta ingen av mina favoritkuskar direkt, skulle endast vara när han lyckades lotsa in Giant Superman till en andra plats i elitloppet som han har gjort mig riktigt glad
Men denna gången skall han lyckas sätta sig i andraspår och sen försöka hitta en bra rygg under sista varvet, och nog borde Fredde klara av detta!

Fredde har ett facit iår på 99 starter: 15-15-10 en seger % på 15, vilket ändå får ses som klart godkänt!Hästen VE skall vara före i detta loppet är Rapide Marke.


RM lär bli favorit i loppet efter en stark insats och vinst i sin senaste start!

MEN...

Här finns klara frågetecken inför dagens start!!

Tränaren Mikael Selin var inte nöjd med hur hästen har kändes i några jobb efter segerloppet på Solvalla senast, utan han har tyckt att hästen känts stel och kantig.
Efter någon vecka kändes han okej igen, men så kom nästa bakslag i veckans jobb då RM kändes klart sämre IGEN!, hästen kommer att starta ändå säger tränare Selin, men varnar kraftigt för att hästen kändes klart bättre inför förra loppet och höjer en varningens finger för sin häst!

Dessutom så tror jag att RM kommer få tugga utvändigt ledaren i detta loppet, då jag tror T Wall´s Damien med Björn Goop i jollen.

Skulle så bli fallet så tror jag RM kommer få det väldigt jobbigt, och speciellt när hästen inte är på topp i dagsläget.

Om nu RM skulle hitta till ledningen ändå, så finns det en viss Ludde Kolgijni med i loppet som kör Viking America, och Ludde har väl aldrig någonsin suttit kvar i kön utan han lär bomba mot dödens om RM sitter i ledningen. Om RM sitter i dödens och Ludde kommer farande, ja då tror jag inte körande Jorma Kontio som kör RM kommer släppa ner Viking America, för Jorma är ingen passiv kusk utan han lär svara ut Ludde, och då har vi 2 hästar som nog inte lär göra upp om någon seger!


Med dessa förutsättningar så anser jag mig att 2.95 på VE mot RM före i mål är ett klart bra värde!

Jag väljer därför att spela Västerbo Europe till 2.95 hos expekt med insats 800kr...

Lycka till om ni väljer att följa denna rek
Am Fotboll

Västerbo Europe – Rapide Marke

 • Postad:
  04 maj 2013
  12:22
 • Rekare: Skubb14
 • Spel: 1
 • Insats: 800,00
 • Odds: 2,95
 • Bolag: Expekt
 • Datum:
  04 maj 2013
  14:47
 • Sport: Am Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Trav
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Skubb14 2013-05-04 23:21

Nej hästen var ju väldigt bra, trist med tränare som "bluffar" om hästens status.. Men oavsett var "värdet" bra i detta odds ..

lepadd 2013-05-04 20:31

inte alls så dålig som det gavs sken för att vara! bra rek dock.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här