Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Syrianska FC – Helsingborgs

Syrianska – Helsingborg, 2013-05-05, 17:30, Allsvenskan, Södertälje fotbollsarena, Södertälje

TV: Cmore Sport och Cmore Sport HD, sändningen börjar 17:25

Spel: Helsingborg AH-1, Marathon, 2,46

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units = Normalinsats för mig, jag spelar 1-5 units

Du som följt mina tidigare rekar kan ha sett att jag skrivit att 1 unit är normalinsats för mig, och det stämmer i början av säsongen (Allsvenskan). När vi nu går in i sjunde omgången så känner jag mig trygg med att ha sett så pass många matcher att jag spelar min ”normala” insats 1-5 units.


Ny månad, nya tag, vi vänder blicken mot Södertälje fotbollsarena och ett riktigt smaskigt odds som jag hugger alla dagar i veckan. Jag väljer att lägga en tidig rek eftersom jag misstänker att oddset inte finns kvar när vi närmar oss matchdagen. Du som läser denna rek närmare matchstart kollar så klart upp trupper o dyl som saknas i denna rek, men jag tycker att den information vi har när jag skriver denna rek är tillräckligt för att motivera ett tidigt spel.


Syrianska

Syrianska har nu två raka vinster och jag antar att det påverkat oddsen i den här matchen. Men då ska vi ha klart för oss att mot Norrköping spelade man med en man mer i över en halvlek efter att Telo stoppat bollen med handen på mållinjen. Mot Djurgården senast tog man tre oförtjänta poäng (se nedan). Man har också tidigare under säsongen lyckats kriga sig till en poäng borta mot AIK i en match där man hade god hjälp av åkern på Friends Arena (innan man lade in nya gräsmattan till förra omgångens match mellan AIK och Halmstad).

Syrianskas fem senaste matcher:
AIK – Syrianska 0-0 (Allsvenskan)
Syrianska – Öster 0-1 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Syrianska 2-0 (Allsvenskan)
Syrianska – Norrköping 3-1 (Allsvenskan)
Djurgården – Syrianska 0-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Djurgården var man utspelade av Allsvenskans jumbolag som också hade en boll inne i mål innan Syrianska på en slumpchans och ett individuellt misstag av en Djurgårdsförsvarare lyckades få in en boll. Att Djurgården borde fått målet godkänt håller nog alla utom domare Martin Hansson och assisterande domare Per Brogevik (som för övrigt också var den som felaktigt vinkade för offside när AIK gjorde mål mot Malmö) med om, bollen var klart över linjen men detta såg domarteamet inte. Syrianskas manager Özcan Melkemichel höll efter matchen med om att de nog inte var värda att vinna matchen och menade att tur och otur jämnar ut sig.

Christian Demirtas drog på sig sitt tredje gula kort och är avstängd mot Helsingborg. Syrianskas enda anfallare Dinko Felic skadade sig men ska enligt lt.se troligen vara spelklar till matchen mot Helsingborg. Sharbel Touma var skadad i matchen mot Djurgården, om du inte spelar nu direkt utan väntar in truppinfo så är det självklart så att om Touma är fortsatt skadad så är det ett jätteavbräck för Syrianska. Enligt vad jag fått fram så här långt är han troligen tillbaka i Syrianska och jag har räknat med det när jag värderat spelet.



Helsingborg

Helsingborg har visserligen förlorat hemma mot Mjällby i årets Allsvenska, men då ska vi veta att man spelade med en man mindre i 40 minuter efter att annars så kloke Peter Larsson fått hjärnsläpp och dragit på sig ett andra gult kort på mittplan. Dessutom stod målvakten Per Hansson för ett lite tveksamt ingripande – något han mycket sällan gör. Efter denna match har man slagit Norrköping med 4-1 i en chansrik och målrik match där möjligen segern var någon mål för stor, slagit Brommapojkarna stabilt med 2-0 på bortaplan och nu senast kört över Gefle med 5-1 på hemmaplan.

Helsingborgs fem senaste matcher:
Öster – Helsingborg 1-1 (Allsvenskan)
Helsingborg – Mjällby 1-2 (Allsvenskan)
Norrköping – Helsingborg 1-4 (Allsvenskan)
Brommapojkarna – Helsingborg 0-2 (Allsvenskan)
Helsingborg – Gefle 5-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Gefle körde man över Gefle med klara 5-1. Visserligen lyckades Gefle få in första målet, men man var aldrig nära att hota ett Helsingborg där nye anfallaren Robin Simovic blev tvåmålsskytt. Helsingborg visade än en gång att de har ett bra anfallsspel där och Mattias Lindström lyckades få göra mål för sjätte Allsvenska matchen på raken – trots att han kostade på sig att missa en straff.


Avstängningar
I Syrianska är Christian Demirtas avstängd. Inga avstängningar i Helsingborg.


Spelet
Här är det två lag av helt olika klass som möts och trots att Syrianska har hemmaplan tvekar jag inte en sekund att spela Helsingborg AH-1 till attraktiva 2,46 hos Marathon, spelbart ner till 2,10 tycker jag. Jag kan inte se hur Syrianska ska kunna stå emot Helsingborgs offensiv, som ju är av en helt annan kaliber än Djurgårdens, och jag tror att Helsingborg kommer att kunna klara av att kontrollera Sharbel Touma, om han nu spelar, bättre än Norrköping gjorde.

Jag spelar min normalinsats, 3 units. Anledningen till att jag inte går in hårdare är att jag lägger spelet så pass tidigt.
Observera att det jag spelar är Asian Handicap –1, det betyder att om Helsingborg vinner med ett mål så får vi pengarna tillbaka. Förväxla inte detta med EH-1 (European Handicap) där vi förlorar pengarna om Helsingborg skulle vinna med uddamålet. EH-1 motsvarar AH-1,5.

För den lite försiktigare finns såklart alternativet att spela rak seger för Helsingborg (högst odds just nu 1,82 hos Marathon).


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.syrianskafc.com respektive www.hif.se.
Syrianska är ofta dåliga på att uppdatera sin hemsida så det kan också vara värt att kolla in lt.se (Länstidningen Södertälje) och http://www.svenskafans.com/fotboll/syrianska/.


+ Mycket attraktivt odds på spelet
+ Simovic och Lindström i målfolm
+ Helsingborg gjort 11 mål på senaste tre matcherna
+ Syrianska utspelade av bottenlaget Djurgården senast

- Helsingborg bortaplan
- Tidig rek – info om exempelvis skador kan framkomma under veckan, kolla detta om du spelar närmare spelstopp



Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Syrianska FC – Helsingborgs

  • Postad:
    01 maj 2013
    09:52
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2 AH-1
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,46
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Marathon
  • Datum:
    05 maj 2013
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-05-05 19:53

Slut 0-1 och push på spelet. Nog den bästa insatsen spelmässigt jag sett av Syrianska i år och samtidigt den sämsta av Helsingborg.

Imagination 2013-05-04 13:49

Avvaktar med denna, tror Syrianska kan få med sig oavgjort om Rajalakso samt Touma blir spelklara. Fastän Rajalakso är ytter så hjälper han väldigt mycket nere på egen planhalva vilket hjälper enormt defensivt.

Frågan är dock om det räcker mot ligans målgladaste lag? Lycka till!

stn 2013-05-01 22:13

Ryggat här med, världsklass på dina rekar

Martin-k 2013-05-01 17:45

Är inne på helt samma spår, tror HIF vinner med ett par bollar... 16 mål (7 av dem på bortaplan) på 6 matcher imponerar!
HIF toppar dessutom bortaligan.

Tack för en bra rek
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td