promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

AIK – IFK Goteborg

AIK – IFK Göteborg, 2013-05-06, 19:05, Allsvenskan, Friends Arena, Solna

TV: Cmore Sport och Cmore Sport HD

Spel: IFK Göteborg, Pinnacle 3,16

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units = Normalinsats för mig, jag spelar 1-5 units

Du som följt mina tidigare rekar kan ha sett att jag skrivit att 1 unit är normalinsats för mig, och det stämmer i början av säsongen (Allsvenskan). När vi nu går in i sjunde omgången så känner jag mig trygg med att ha sett så pass många matcher att jag spelar min ”normala” insats 1-5 units.Hej igen,

En till tidig rek. Den här gången vänder vi blickarna mot nationalarenan Friends Arena i Solna, som inför förra Allsvenska omgången fick nyinlagd gräsmatta som var riktigt fin.

Matchen det gäller är AIK – IFK Göteborg och här tycker jag att oddset 3,16 hos Pinnacle på Göteborgsseger är riktigt attraktivt och hugger det därför redan nu. Om du läser denna rek närmare spelstopp, kolla gärna bland kommentarerna, jag skriver dit ev ny information om jag hittar något intressant.


AIK
AIK har inlett årets Allsvenska med en seger (Gefle borta, avgjorde i 96:e minuten), tre oavgjorda och två förluster så här långt. På nya hemmaplan Friends Arena har man ännu så länge inte vunnit, även om man i mitt tycke var värd segern hemma mot Malmö som avgjorde på övertid efter att AIK felaktigt fått ett mål bortdömt för offside tidigare under matchen. Värt att notera är dock att Friends arenas gräsmatta var riktigt dålig de första två matcherna. Mot Halmstad (se nedan), var gräsmattan utbytt och det gynnade helt klart spelet. AIK har stundtals spelat rätt bra och mot såväl Elfsborg som Åtvidaberg rullade man stundtals boll rätt bra.

AIKs fem senaste matcher:
AIK – Syrianska 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – AIK 1-0 (Allsvenskan)
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)
Gefle – AIK 1-2 (Allsvenskan)
AIK – Halmstad (3-3) (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Halmstad var en trevlig match att titta på och anfallsmässigt var AIK bra. Kennedy Igboananikes 3-2 mål kan mycket väl bli årets mål i Allsvenskan, riktigt snygg bicykleta. Kolla in det på http://www.youtube.com/watch?v=u9c5BpgtbJM om du inte sett det! Imponerade gjorde Nahir Bahoui som låg bakom mycket anfallsmässigt och även stod för flera bra försvarsingripanden. Försvarsmässigt var det dock en helt annan historia, Halmstad tilläts komma runt på kanterna och hade även flera farliga fasta situationer, detta måste bli mycket bättre mot IFK Göteborg, annars kommer AIK bli hårt straffade. AIK saknade också duktige förstamålvakten Ivan Turina och även om Stamatopolous inte är direkt dålig så är det en försvagning. Turina skadades mot Gefle 23 april och prognosen var två veckors frånvaro. Detta gör att det är tveksamt om han kan spela mot Göteborg och du som spelar närmare matchstart kollar såklart upp detta. För spelet är det ett plus om han är fortsatt skadad, men jag har räknat med att AIK får honom i speldugligt skick.

Negativt för AIK var att först fick duktige centrala mittfältaren Ibrahim Moro gult kort och är avstängd mot IFK Göteborg och sedan blev troliga ersättaren Robin Quaisson utvisad och är också avstängd mot blåvitt.


IFK Göteborg
IFK Göteborg har inlett årets Allsvenska starkt och har lyckats bra med sitt omställningsspel. Försvaret och målvakt John Alvbåge imponerar och senaste Allsvenska matchen mot Malmö FF visade man också att man kan skapa chanser även om man hamnar i underläge och tvingas föra matchen (se nedan).

IFK Göteborgs fem senaste matcher:
Elfsborg – IFK Göteborg 0-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Syrianska 2-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – IFK Göteborg 1-2 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Malmö FF 1-1 (Allsvenskan)
Öster – IFK Göteborg 1-4 (Svenska Cupen)

Senaste Allsvenska matchen mot Malmö FF hamnade man i underläge i första halvlek efter en bra prestation av Malmös Tokelo Rantie. Detta var första gången i årets Allsvenska man hamnade i underläge och det var såklart intressant att se om man skulle lyckas skapa tryck när man tvingades anfalla mot ett så pass starkt lag som Malmö. Det lyckades man bra med och man hade flera skapliga chanser innan man till slut kvitterade efter en hörna på övertid där hela laget, inklusive målvakten John Alvbåge deltog i anfallet. Huruvida Alvbåge screenade smart eller spelade oschysst innan målet beror nog på vilket lag man har sympatier för.

I matchen mot Malmö var viktige mittfältaren Jakob Johansson avstängd. Han är nu åter tillgänglig för spel (och spelade cupmatchen mot Öster) vilket är en förstärkning för Göteborg.

Idag onsdag har IFK Göteborg även spelat semifinal i Svenska Cupen mot Allsvenska kollegan Öster. Blåvitt kontrollerade matchen till största delen och vann med klara 4-1 efter att både Tobias Hysén och David Moberg Karlsson blivit tvåmålsskyttar.


Spelet

Visserligen lyckades AIK få fart på målskyttet i senaste matchen mot Halmstad, men det mot ett Halmstadsförsvar som inte är i närheten av IFK Göteborgs klass. Oroväckande för AIK måste dock vara det klart tveksamma försvarsspel man visade upp, försvarsspelet har ju annars varit något av AIK:s adelsmärke de senaste åren. Att man dessutom har inte bara en central mittfältare utan också den troliga ersättaren avstängd är naturligtvis ingen fördel. På målvaktssidan är som sagt Turinas medverkan osäker men jag har för spelets skull räknat med att han spelar. Gör han inte det så ser vi det som ett extraplus.

Med AIK:s begränsade poängskörd så här långt och det goda anfallsspel man visade upp mot Halmstad tror jag att man kommer att försöka spela ett anfallsinriktat spel mot IFK Göteborg och gör man det tror jag att Göteborg kommer att straffa solnaiterna hårt med sina omställningar. Väljer man istället ett mer försiktigt spel är jag övertygad om att blåvitt kan vinna kampen om mittfältet när man nu har fått tillbaka Jakob Johansson och AIK saknar två viktiga centrala mittfältare. Gör man det så har man absolut kvalitet nog att skapa tryck mot AIK:s mål och med bland annat sina duktiga anfallare Tobias Hysén och David Moberg Karlsson bör man kunna få in en eller ett par bollar oavsett vem som vaktar AIK:s mål.

Jag tycker därför att 3,16 på att Göteborgsvinst är bra. AIK kan absolut rulla boll stundtals, men med ovan nämnda faktorer tycker jag absolut att IFK Göteborg ska ha en bra chans att ta hem detta, och jag skulle spela bortavinst ner till ca 2,50 – ett klart överodds i min bok alltså.

Jag spelar min normalinsats, 3 units. Anledningen till att jag inte går in hårdare är att jag lägger spelet så pass tidigt.


Avstängningar
Avstängda i AIK är Ibrahim Moro och Robin Quaisson. Inga avstängningar i IFK Göteborg.


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.aikfotboll.se respektive www.ifkgoteborg.se.+ IFK Göteborg bevisat att de kan föra matcher och skapa chanser i senaste Allsvenska matchen mot Malmö
+ IFK Göteborg starkt försvarsspel hela säsongen
+ Jakob Johansson tillbaka på IFK Göteborgs mittfält
+ Både Tobias Hysén och David Moberg Karlsson tvåmålsskyttar i cupsemifinalen mot Öster.
+ AIK två mittfältare avstängda
+ AIK:s försvarsspel mot Halmstad klart tveksamt


- Bortaplan för IFK Göteborg
- AIK bra anfallsspel och tre mål senaste matchen mot Halmstad
- Tidig rek – info om exempelvis skador kan framkomma under veckan, kolla detta om du spelar närmare spelstoppLycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

AIK – IFK Goteborg

 • Postad:
  01 maj 2013
  17:49
 • Rekare: Tomte
 • Spel: 2
 • Insats: 3,00
 • Odds: 3,16
 • Spreadsheet: Sharpsrekar
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  06 maj 2013
  19:05
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

stn 2013-05-06 21:41

Blåvitt gör sin sämsta match på.... jag vet inte vad, ett år? Tveksamt, tillochmed förra året hade man bättre press trots förluster

Värdelös plattmatch från Göteborg.

Bara ta nya tag!

Tomte 2013-05-06 21:14

Slut 3-1. AIK:s bästa match för säsongen och blåvitt måste ha gjort sin sämsta match för säsongen, var sjutton var aggressiviteten? Pressen?

Spelar de så här nästa gång på Friends börjar jag nästan drömma om ett mirakel i cupfinalen för mitt kära Djurgården... men å andra sidan, spelar AIK lika bra nästa hemmamatch så lär Djurgården komma till cupfinalen med en färsk 0-5 förlust i derbyt...

Tomte 2013-05-06 20:05

Halvtid 1-1. Du har rätt kusagwa - borde rekat straffar. Undrar om man hade blivit idiotförklarad om man rekat "minst tre straffar i första halvlek, varav två kommer att missas" - om man ens hittar det spelet någonstans så borde väl oddset vara skapligt :-)

kusagwa 2013-05-06 19:47

1-1 i 31 minuten

kusagwa 2013-05-06 19:39

0-1 efter straff i 23:e minuten.

kusagwa 2013-05-06 19:38

Du skulle ha rekat på att det skulle bli straff De tar aldrig slut

Tomte 2013-05-06 18:09

Från ifkgoteborg.se

John Alvbåge ? Adam Johansson, Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dyrestam ? Nordin Gerzic, Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson ? Tobias Hysén, David Moberg Karlsson.

På bänken:
Marcus Sandberg, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson, Emil Salomonsson, Hannes Stiller, Robin Söder, Daniel Sobralense.

Tomte 2013-05-06 17:59

Från aikfotboll.se:

AIK ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot IFK Göteborg, avspark klockan 19:05 på Friends Arena: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson (K), 7 Helgi Daníelsson, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 16 Martin Lorentzson, 21 Kennedy Igboananike, 36 Henok Goitom, 45 Daniel Majstorovi?.

Avbytare: 5 Robert Åhman Persson (mf), 6 Alexander Milo?evi? (b), 14 Lalawélé Atakora (mf), 22 Kwame Amponsah Karikari (fw), 24 Daniel Gustavsson (mf), 28 Viktor Lundberg (fw), 35 Lee Baxter (mv).

stn 2013-05-06 15:59

https://twitter.com/InfostradaSE/status/331380193480560640
"Blåvitt + maj = sant. IFK Göteborg har endast 4 förluster på 38 matcher i maj månad sedan 2005 (och alla 4 har kommit borta mot Elfsborg)."

vanesa3178 2013-05-06 14:52

tack for rekar det låter bra en 2 till göteoerg

stn 2013-05-02 10:45

Sjukt tragiskt, en av allsvenskans bästa och respekterade målvakter. En dag som denna har lagtillhörighet och färger ingen betydelse. Vila i frid Turina!

Tomte 2013-05-02 10:25

Herregud, vid sådana här besked är det lätt att inte bry sig ett skit om varken spel eller rivaler. Notera att den här reken skrevs innan detta besked. Riktigt tråkigt för AIK och det är alltid tråkigt när sådant här händer inom idrotten. Turina var en profil som säkerligen kommer att bli ihågkommen av både AIK-supportrar och övriga fotbollssupportrar. RIP Ivan Turina.

Serj 2013-05-02 10:05

Ivan Turina avled inatt, troligen pga. hjärtproblem. Ett avbräck för AIK som dels förlorar sin målvakt och dels måste hantera sorgen.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article16704035.ab

stn 2013-05-01 22:10

Ryggat och klart! Satt och tvekade om man skulle köra -0.25 eller +0 men 3.16 på GBG med förutsättningarna som gäller är bara för bra! Håller med dig helt och hållet att spelet är väldigt överoddsat.

Martin-k 2013-05-01 17:58

Även jag la mitt spel på IFK tidigt då jag tror att oddset kommer sjunka, inte minst eftersom ifk körde över öster idag...
Bra rek igen!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo