Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Djurgardens – Malmo FF

Djurgården – Malmö FF, 2013-05-12, 17:30, Allsvenskan, Stockholms Stadion, Stockholm

Spel: Malmö FF, Unibet 1,95

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


En rek jag som Djurgårdare inte vill skriva på ett spel jag egentligen inte vill spela och ett spel jag inte vill att det ska gå in, men man måste i spel lära sig att koppla bort känslorna och spela överodds även när det betyder att det egna laget är inblandat.

Vi vänder blickarna mot Stockholms Stadion och jag är medveten om att denna rek är jättetidigt skriven, men jag kan inte se hur oddset inte ska sjunka så detta hugger vi omedelbart. Alla bolag har när jag skriver detta inte släppt sina odds men jag tycker att Unibet är så generösa så jag vill inte vänta. Du som läser denna rek närmare matchstart kollar såklart upp skador, trupper o dyl.


Djurgården
Som förmodligen de flesta vet så ligger Djurgården sist i Allsvenskan efter en säsongsinledning med bland annat en avhoppad tränare och ett inkastat päron som sänkte en Mjällbyspelare så att matchen avbröts.

Djurgården är det lag jag följer närmast och som supporter har man ju ibland en tendens att övervärdera det egna laget, men jag vågar mig nog på att påstå att med lite flyt så kunde Djurgården absolut ha haft några poäng till. Mot Mjällby hade man spelet fram till 0-1 och avbrottet. Mot Brommapojkarna var man klart bättre och mot Syrianska borde man ha vunnit, men, och detta är det stora problemet, de individuella misstagen har stått som spön i backen och försvarsspelet har varit under all kritik. Med en dåres envishet tror och hoppas jag att DIF ska kunna få igång spelet och klara sig kvar i Allsvenskan trots denna inledning, men att man ska kunna röra Malmö – nej förhoppningar är en sak – rent önsketänkande är ett annat.

Djurgårdens fem senaste matcher:
Djurgården – Brommapojkarna 1-1 (Allsvenskan)
Elfsborg – Djurgården 2-0 (Allsvenskan)
Djurgården – Syrianska 0-1 (Allsvenskan)
Djurgården – Örgryte 1-0 (Svenska Cupen)
Åtvidaberg – Djurgården 5-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Åtvidaberg började man ganska bra och hade en boll inne efter dryga minuten. Huruvida det var rätt att döma bort målet för offside lämnar jag till de skriftlärde att bedöma. Man hade sedan ett helt ok spel och kom runt ganska bra på kanterna innan Åtvidaberg gjorde 1-0 på en frispark som styrde på Marc Pedersen och in i mål. Djurgården jagade sedan kvittering och det såg med supporterögon rätt bra ut innan Åtvidaberg tilläts vandra ostört fram till skottläge och 2-0. Efter det rasade Djurgårdens spel mer eller mindre ihop och efter 3-0 fanns inte tillstymelse till att någon överhuvudtaget ville försvara och med lite mer skärpa i avsluten från Åtvidaberg kunde siffrorna ha blivit betydligt större.

Matchen innan i Svenska Cupen mot Örgryte var det definitivt ingen kassaskåpssäker seger. Örgryte hade flera bra spelvändningar och Djurgården kunde mycket väl ha fått stryk även av Superettanlaget.


Malmö FF
Malmö har inlett årets Allsvenska bra, och var på vippen att få med sig tre poäng såväl senast mot Norrköping som omgången innan på bortaplan mot IFK Göteborg.
Man har ett spelskickligt lag och noterbart är att reservmålvakten Robin Olsen fått fortsatt förtroende trots att ordinarie förstemålvakt Johan Dahlin nu är tillbaka efter skada.

Malmö har en imponerande bredd i laget och senast mot Norrköping startade man med inte mindre än nio spelare födda på 90-talet. Man har flera spelare som på egen hand kan göra skillnad i en match, om nu lagkamraterna skulle ha en mindre bra dag, exempelvis Tokelo Rantie, Simon Thern och offensive ytterbacken Ricardinho (skadad mot Norrköping). På mittfältet huserar Marcus Halsti och tar hand om allt defensivt och slår emellanåt geniala passningar.

Malmö FFs fem senaste matcher:
Malmö FF– Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)
Malmö FF– Öster 2-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg – Malmö FF 1-1 (Allsvenskan)
Malmö FF – Norrköping 1-1 (Allsvenskan)

Föregående match mot Norrköping var ganska jämn i första halvlek där Norrköping lyckades stressa Malmö till misstag och där Malmö slog bort en del bollar och Norrköping fick också ett tidigt ledningsmål i åttonde minuten efter en omställning och ett snyggt avslut av Imad Khalili.

Malmö spelade dock upp sig och i andra halvlek hade Malmö intitiativet, i synnerhet efter att Norrköping tvingats byta ut både Gunnar Heidar Thorvaldsson och Imad Khalili och tappat det mesta av sitt presspel. Simon Thern gjorde en bra halvlek och var inblandad i mycket. I 93:e minuten hade Pontus Jansson en boll i stolpen i en match som Malmö nog moraliskt sett borde vunnit. Negativt för Malmö var att Filip Helander fick ett gult kort (tveksamt för att inte säga felaktigt) och är avstängd mot Djurgården.


Spelet
Ska man verkligen lägga spel så här tidigt, innan vi fått status på skador? Ja, jag tycker att det är värt det med det generösa odds vi får. I föregående match saknade Djurgården Erton Fejzullahu och Daniel Amartey. Fejzullahu är tveksamt om han är spelklar mot Malmö, Amartey kan möjligen spela och det är i sådana fall en klar förstärkning för Djurgården – Amartey har varit lagets bästa spelare i år. I Malmö gick Pa Konate ut med en smäll mot knät mot Norrköping, men istället byttes Matias Concha in som är åter efter skada.

Av det jag sett är det klasskillnad mellan lagen, och jag vet inte vad som skulle till för att jag ska tro att Djurgården ska kunna rubba Malmö. En ny mirakeltränare i Djurgården och en maginfluensaepidemi i Malmö kanske? Det är ingen tvekan om att Djurgården kan bättre än vad man visat i år om man ser till spelarmaterialet, men med så många som underpresterat och med så många individuella misstag, från olika spelare, så har jag mycket svårt att tro att man ska kunna rubba Malmö. För ett antal år sedan skojade en viss Zlatan Ibrahimovic med hela Djurgårdens backlinje på Stockholms Stadion – känslan är att Tokelo Rantie kan göra detsamma i år – och gör han inte det så har Malmö tillräckligt många andra anfallsvapen för att avgöra. Att Djurgården plötsligt skulle börja spela betongförsvar och inte göra några individuella misstag – nej det tror jag bara inte på.

Med dessa faktorer tycker jag att 1,95 på Malmö som vi i nuläget bjuds är ett jätteodds som bara måste huggas. Eftersom spelet läggs så tidigt så håller jag mig till min normalinsats på 3 units. Jag skulle med det vi vet idag spela detta spel ner till 1,70. Även handicapspel är klart tänkbara för den lite modigare, spelar Djurgården dåligt så är man riktigt dåliga och detta kan mycket väl rinna iväg.


Avstängningar
Filip Helander avstängd i Malmö FF. Inga avstängningar i Djurgården.


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.dif.se respektive www.mff.se.


+ Topplag mot bottenlag
+ Djurgårdens försvarsspel långt ifrån stabilt
+ Malmö gjort mål i samtliga matcher i Allsvenskan i år
+ Malmö obesegrade i Allsvenskan i år, släppt in fyra mål totalt
+ Malmö två bra målvakter, bra målvakt oavsett vem som står i mål

- Tidig rek, skador och info vi inte känner till idag kan tillkomma
- Djurgården stundtals spelat hyggligt och har hemmaplan
- Gräsmattan på Stockholms Stadion har inte varit bra så här långt i år, negativt för Malmös bollrullande


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

Djurgardens – Malmo FF

  • Datum:
    12 maj 2013
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Lindvallen 2013-05-12 20:57

Tänk som många som gav den rek plus, då tror man ju på denna. Tur jag inte hann lira, annars brukar jag följa TOMTE

Tomte 2013-05-12 20:47

Slut 3-2, men bonusspelet på Rantie gick in efter 53 sekunder så litet plus för dagen ändå.

Helt osannolikt, hade någon innan matchen rekat att Djurgården skulle komma tillbaka efter att ha legat under två gånger, och dessutom vinna med en man mindre på planen, så hade åtminstone jag varit lite skeptisk till den reken...

Tomte 2013-05-10 16:32

Bonusinfo: Tokelo Rantie finns som målskytt "i matchen" till 3,15 hos Unibet! Jisses... jag spelar alla dagar i veckan...

V75fahlle 2013-05-09 02:05

håller med, jag tog också denna direkt när den kom!

Trinity 2013-05-09 01:18

Väntar lite får bara 1,78 på Svenska spel..Så väntar med spelat som känns som ett bra spel..

Trinity 2013-05-09 01:12

Känns som ett säkert odds.

Tomte 2013-05-07 23:28

Verkar sjunka även där, Pinnacle 1.95 nu.

kusagwa 2013-05-07 23:13

Asiaterna har släppt sina odds på -0.5 och de ligger alla precis under 2.00 strecket där Pinnacle är högst med 1.99

mars 2013-05-07 17:56

Galet att man kunde få 1.95, riktigt bra värde även om det känns som MFF i vanlig ordning ska floppa borta mot bottenlag när allt gått bra på sistone (förutom mot Norrköping)

Tomte 2013-05-06 17:55

Nu, två timmar senare är Unibet fortfarande marknadshögst men har sjunkit till 1,85, håll ögonen öppna för vad andra bolag ger när du ska spela innan du ev ryggar.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td