Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Helsingborgs – Hacken

Helsingborg – Häcken, 2013-05-13, 19:05, Allsvenskan, Olympia, Helsingborg

Spel: Helsingborg, AH-1, 2,51 Pinnacle

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 4 units, något högre än normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


OK, en till tidig rek, hade egentligen tänkt vänta in trupperna för denna, men ser att oddsen rör sig lite neråt så jag hugger den nu.

Den här gången ska vi till Olympia och måndagens match mellan Helsingborg och Häcken.


Helsingborg
Serieledande Helsingborg har visserligen förlorat hemma mot Mjällby i årets Allsvenska, men då ska vi veta att man spelade med en man mindre i 40 minuter efter att annars så kloke Peter Larsson fått hjärnsläpp och dragit på sig ett andra gult kort på mittplan. Dessutom stod målvakten Per Hansson för ett lite tveksamt ingripande – något han mycket sällan gör. Efter denna match har man slagit Norrköping med 4-1 i en chansrik och målrik match där möjligen segern var någon mål för stor, slagit Brommapojkarna stabilt med 2-0, kört över Gefle med 5-1 på hemmaplan och nu senast slagit Syrianska med 1-0 på bortaplan (se nedan).

Helsingborgs fem senaste matcher:
Helsingborg – Mjällby 1-2 (Allsvenskan)
Norrköping – Helsingborg 1-4 (Allsvenskan)
Brommapojkarna – Helsingborg 0-2 (Allsvenskan)
Helsingborg – Gefle 5-1 (Allsvenskan)
Syrianska – Helsingborg 0-1 (Allsvenskan)

Matchen mot Syrianska är inget som kommer att visas som instruktionsvideo för kommande generationers Helsingborgsspelare. Jag tror att de flesta håller med mig om att detta spelmässigt måste ha varit en av Helsingborgs sämsta insatser på ett tag. Mittbacken Loret Sadiku insjuknade innan match och fick stanna kvar på hotellet och även om han spelat alla matcher innan förra så räcker inte det som förklaring till det drällande med boll och allmänt slarviga spel som Helsingborg bjöd på, speciellt i första halvlek. Syrianska gjorde det bra, vände spelet på Dinko Felic som vann nickdueller och skarvade vidare, medan Helsingborg hade oväntat svårt att skapa riktigt heta chanser. 1-0 kom i 60:e minuten efter ett riktigt snyggt instick av David Accam till Alejandro Bedoya som stod för ett klassavslut i bortre krysset. Efter målet släppte lite av krampen i Helsingborgs spel och man skapade ytterligare några chanser, men som tränaren Roar Hansen uttryckte det efter matchen: Inställningen var bra, men det är inte alltid rättvist när man vinner matcher.




Häcken
Fjolårstvåan Häcken, som förra året gjorde överlägset flest antal mål, har ännu inte riktigt levt upp till förväntningarna som många hade inför året. Nyförvärvet Moestafa El Kabir, som ersatt fjolårets skyttekung Waris Majeed har kommit igång och gjort sex mål i Allsvenskan så här långt, men anfallsspelet är inte lika frejdigt som förra året och undantar vi match mot årets slagpåse Djurgården så har man bara gjort fyra mål på övriga sex matcher och man har gått mållösa av planen tre av årets sju matcher så här långt.

Häckens fem senaste matcher:
BK Häcken – Djurgårdens IF 4-0 (Allsvenskan)
Öster – BK Häcken 2-0 (Allsvenskan)
BK Häcken – Mjällby 2-0 (Allsvenskan)
IFK Norrköping – BK Häcken 4-2 (Allsvenskan)
BK Häcken – Brommapojkarna 1-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Brommapojkarna var väl ingen fantastisk match (tänk vad många matcher man ser som inte är det egentligen). Moestafa El Kabir hade ett antal chanser och Häcken var bättre och spelövertaget blev mer och mer markant ju längre matchen gick, men till slut krävdes det ändå en rejäl målvakttavla av Brommapojkarnas Niklas Westberg som slog en boll rakt i gapet på El Kabir som gjorde det avgörande målet i minut 83.

Riktigt dåliga nyheter för Häcken var att lagkaptenen och duktigt försvarsspelaren Mohammed Ali Kahn tvingades utgå med vad som senare visade sig vara ett brutet vadben (jag kan bara gissa hur ont det gör, Ali Kahn spelade vidare tills smärtan blev för stor…). Ali Kahn är en ledargestalt i Häcken och de första prognoserna talar om att han blir borta 8-10 veckor – ett stort avbräck för Häcken.


Spelet
Jag funderade ett tag på att spela över 2,5 mål, men att Helsingborg bara mäktade med 1 mål mot Syrianska och att Häcken ännu inte gjort mål än i mer än en av tre bortamatcher gör att jag avstår. Något jag däremot gillar är 2,51 hos Pinnacle på Helsingborg, AH-1. Helsingborg har visat god målform och har gjort 17 mål på 7 matcher så här långt i Allsvenskan. OK, varken rekordmannen Mattias ”mål varje match” Lindström (6 mål) eller Robin Simovic (4 mål) lyckades göra mål mot Syrianska, och Simovic var blekare än vanligt, men det finns ändå så mycket kvalitet i Helsingborg och spelgeniet David Accam kan slå riktigt bra bollar till sina medspelare. Det kombinerat med att Mohammed Ali Kahn är borta i Häckens försvar tycker jag talar för att Helsingborg ska kunna vinna den här matchen med ett par bollar – Ali Kahn var borta även mot Norrköping och då släppte Häcken in 4 mål i en svängig match. Med AH-1 får vi ju pengarna tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet och det tycker jag känns stabilt.

Jag skulle spela detta spel ner till ca 2,20 och jag spelar 4 units, högre än normalt trots att reken är tidig, då jag tycker att spelet känns riktigt bra.

Du som funderar på att rygga - observera att det jag spelar är Asian Handicap –1, det betyder att om Helsingborg vinner med ett mål så får vi pengarna tillbaka. Förväxla inte detta med EH-1 (European Handicap) där vi förlorar pengarna om Helsingborg skulle vinna med uddamålet. EH-1 motsvarar AH-1,5.


Avstängningar
Inga avstängningar i något av lagen.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.hif.se respektive www.bkhacken.se.

+ Helsingborg gjort 17 mål i Allsvenskan, varav 9 på hemmaplan
+ Mohammed Ali Kahn skadad i Häcken
+ Hemmaplan för Helsingborg
+ David Accam i bra form
+ Helsingborg bra anfallsspel med flera spelare som kan göra mål


- Tidig rek, skador och info vi inte känner till idag kan tillkomma
- Moestafa El Kabir gjort sex mål i Allsvenskan för Häcken denna säsong och är i bra form


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Helsingborgs – Hacken

  • Postad:
    08 maj 2013
    17:13
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 1 AH-1
  • Insats: 4,00
  • Odds: 2,51
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    13 maj 2013
    19:05
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-05-13 20:59

Slut 5-0. På resande fot så har inte sett matchen, men känns på siffrorna som att reken gått in med god marginal :-)

Twelvee 2013-05-13 16:40

Är lite delad inför denna match, vet inte varför endast magkänsla. Skallen säger 2-0 men magen vill något annat, allt talar egentligen för HIF men bollen är rund.

Tomte 2013-05-10 21:18

Skrock är viktiga saker ;-)

Luke 2013-05-10 17:47

Hade ryggat om jag var neutral, men spelar aldrig på HIFs matcher eftersom jag är skrockfull

Tror det blir 3-1 till HIF på måndag, inte varit så imponerad av Häckens försvarsspel i de matcherna jag sett och HIF gör ofta många mål på Olympia.

stn 2013-05-09 16:19

Vilken guldklimp, taget!

Tomte 2013-05-09 08:11

Tack V75fahlle, hade ju blivit livrädd om en Helsingbogsexpert inte hållit med om reken :-)

Gashi är absolut en viktig spelare och med på måndag av det vi vet så här långt. Jag är också imponerad av Accams instick/passningsspel som jag tycker håller hög klass och borde kunna ge Häckens backlinje ett litet helsike. Hoppas att matchen mot Syrianska var en engångsföreteelse och att vi alla får lite slantar på detta spel.

V75fahlle 2013-05-09 01:57

Bra rek. Att Gashi är med är nyckeln för HIF. HIF har vunnit alla matcher i år, som Gashi varit med i. Han är en oerhört viktig kugge/ledare på plan, som alltid kämpar och sliter på mittfältet. Sedan att HIF har massor av farliga spelare offensivt gör inte denna rek mindre spelvärt precis.
Bedoya är spelintelligent och rörlig. Kan både spela på topp eller på en kant. Simovic lång och bra target med distinkt avslut. Lindström och Accam offensiva yttrar. Mahlangu och Gashi styr som de vill på mitten, framför allt på hemmaplan.
Försvaret är också bra. Hansson i mål. Emil Krafth, Atta, Larsson, Hanstveit. Baffo på bänken. Frågetecken eventuellt på Loret Sadiku om han är i spelskick efter sjukdomen sist. Kan användas centralt på mitten eller i försvaret.
Litet minus: Den allrounde, rutinerade ytternmittfältaren/ offensive ytterbacken Christoffer Andersson utgick skadad senast mot Syrianska. Han är därmed osäker till start på måndag. Han serverar alla hörnor och frisparkar som ska slås med höger fot. (Hanstveit de som ska slås med vänster).
Men det finns en bred trupp med bra bänk. Alvaro Santos och Daniel Nordmark har offensiva kvaliteter. Plus ett par lovande ungdomar, Lucas Ohlander 93:a och Elias Andersson 96:a.
Rachid och Uronen spelar nog inte, varit skadade ett tag.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td