Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Osters – Atvidabergs

Öster – Åtvidaberg, 2013-05-13, 19:00, Allsvenskan, Myresjöhus Arena, Växjö

Spel: Åtvidaberg dnb, 2,46 Marathon

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


Ni som följer mina rekar vet att jag inte tvekar att hugga tidiga odds när jag hittar något jag gillar, och nu har det dykt upp ett jättesmaskigt, supertrevligt odds som jag bara måste spela. Uppenbarligen har jag och oddssättarna olika verklighetsuppfattning denna gång.

Vi vänder blickarna mot Myresjöhus arena i Växjö och matchen mellan nykomlingen Öster och Åtvidaberg.


Öster
Öster inledde årets Allsvenska piggt och lyckades bland annat knipa en poäng av Helsingborg och vinna hemma mot Häcken. De senaste matcherna har man dock haft det tuffare, man blev utspelade av Malmö, var stundtals med i matchen men fick välförtjänt stryk av Elfsborg, fick stryk av IFK Göteborg (cupen) och slutligen fick man stryk nu senast mot Halmstad.

Östers fem senaste matcher:
Öster – Häcken 2-0 (Allsvenskan)
Malmö – Öster 2-0 (Allsvenskan)
Öster – Elfsborg 1-3 (Allsvenskan)
Öster – IFK Göteborg 1-4 (Svenska Cupen)
Halmstad – Öster 1-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Halmstad var man med ganska bra i matchen och var nog bättre i första halvlek, medan Halmstad definitivt tog över efter halvtid. Detta var ingen match som kommer att gå till historien som välspelad, intressantast var nog att 17-årige (fyller 18 i år) Johan Andersson fick chansen ifrån start som mittback i Öster och att Pablo Pinones-Arce som var tillbaka i Öster lyckades med konststycket att få två gula kort för filmning och bli utvisad. Han är därmed avstängd mot Åtvidaberg. Dessutom fick Denis Velic ett gult kort och är också avstängd. Jag är inte våldsamt imponerad av Östers anfallsspel så här långt, och jag tror inte det blir bättre med dessa två avstängningar.


Åtvidaberg
Jag gillar Åtvidabergs spel i år, framförallt har de defensivt ett ganska bra spel med duktige Henrik Gustavsson i målet, som var riktigt bra mot AIK och knappast kan lastas för de insläppta målen mot IFK Göteborg. Mot Kalmar lyckades man hålla nollan trots att man spelade med en man mindre i 70 minuter efter en tidig utvisning som nog kan diskuteras om den var korrekt. Man har också ett rätt bra mittfält med rutinerade Kristian Bergström och nyförvärvet Daniel Sjölund som verkar ha fått en nytändning i Åtvidaberg efter 10 år i Djurgården.

Åtvidabergs fem senaste matcher:
Åtvidabergs FF – AIK 1-0 (Allsvenskan)
Halmstad – Åtvidaberg 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – IFK Göteborg 1-2 (Allsvenskan)
Kalmar – Åtvidaberg 0-0 (Allsvenskan)
Åtvidaberg – Djurgården 5-1 (Allsvenskan)

Vågar jag påstå att jag inte var lika imponerad som tidigare av senaste matchen mot Djurgården trots att man vann med 5-1? Nu tror ni väl att jag har blivit tokig(are) men faktum är att Djurgården var hyggligt med fram till 2-0 och ett bättre lag än Djurgården hade nog lyckats peta in ett mål. Efter 2-0 rasade Djurgårdens spel ihop fullständigt och som Daniel Sjölund uttryckte det – Åtvidaberg borde nog ha gjort fel mål med tanke på alla frilägen man fick. Missförstå mig rätt – Åtvidaberg var bra, klart mycket bättre än Djurgården, men jag tycker nog att man var ännu bättre mot AIK och IFK Göteborg, men det är ju inte alltid lätt att hålla fokus när man är så överlägsen. Viktigt för Åtvidaberg var att anfallsduon Viktor Prodell och Imad Zatara båda blev tvåmålsskyttar i ett Åtvidaberg som innan matchen mot Djurgården bara mäktat med 3 mål totalt i Allsvenskan.


Spelet
Jag tvekar inte att lägga ett tidigt spel i denna match – där jag tycker att spelbolagen har fel favorit! Hela 2,46 på Åtvidaberg dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) tycker jag är ett massivt överodds och jag spelar det utan att tveka ner till 1,80. Min enda tvekan är Åtvidabergs begränsade målproduktion innan förra matchen och att man spelar på bortaplan på Myresjöhus arena. Jag spelar normalinsats eftersom spelet är så pass tidigt, men privat är det möjligt att jag fyller på närmare matchstart om oddsen står sig och inga skaderapporter dyker upp.

Du som funderar på att rygga, tänk på att Åtvidaberg AH0, är samma spel, kolla vad som ger bäst odds hos ditt bolag. Oftast ger asian handicap-alternativet bättre odds men inte alltid.


Avstängningar
Pablo Pinones-Arce och Denis Velic, Öster. Inga avstängningar i Åtvidaberg.


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.ostersif.se respektive www.atvidabergsff.se.


+ Kännbara avstängningar i Öster
+ Åtvidaberg kommer från storvinst och bör ha självförtroende
+ Öster kommer från fyra raka förluster
+ Åtvidabergs försvarsspel bra mot IFK Göteborg och AIK
+ Båda Åtvidabergs anfallare tvåmålsskyttar i senaste matchen mot Djurgården

- Tidig rek, skador och info vi inte känner till idag kan tillkomma
- Åtvidaberg har inte öst in mål så här långt i Allsvenskan bortsett från senaste matchen
- Bortaplan för Åtvidaberg


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Osters – Atvidabergs

  • Postad:
    07 maj 2013
    12:18
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2 dnb
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,46
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Marathon
  • Datum:
    13 maj 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-05-13 20:57

Slut 0-1. Är på resande fot så har inte sett matchen, får kolla i efterhand om vinsten var rättvis, men vi tackar väl inte nej till pengar :-)

Stall 4 2013-05-13 09:52

Andreas Dahlen (back) är avstängd i Åtvid. Var dock inte med i senaste seger matchen mot Dif.
Alberis Da Silva (back)är åter efter skada.
Avser ha samma trupp som sist, förutom att det troliga är att Da Silva kommer att testas direkt.

Öster har Pablo Pinones Arce avstängd.

Tomte 2013-05-07 19:57

http://www.fotbolldirekt.se/2013/05/07/ursinnig-pa-disciplinnamnden-atit-sina-javla-kanelbullar/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Andreas Dahlén, Åtvidaberg blir avstängd mot Öster efter beslut i disciplinnämnden. Se länk. Han är fullt förståeligt inte nöjd med detta beslut. Detta är en försvagning för Åtvidaberg, men jag tycker ändå att spelet är ok.

stn 2013-05-07 14:45

Den här tar vi rygg på

Tomte 2013-05-07 13:30

Tack oggeborreh, blev förvånad när jag såg oddsen. Tycker vid första anblicken att det finns flera trevliga odds den här omgången, får se om jag hinner reka fler matcher.

oggeborreh 2013-05-07 13:04

Riktigt bra spel! Tror inte att oddset kommer ligga kvar på dessa nivåer fram tills matchstart, tagen.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td