Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Osters – AIK

Öster – AIK, 2013-05-19, 15:00, Myresjöhus Arena, Växjö

Spel: Över 2,5 mål, 2,25 188bet

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 2 units, något lägre än normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


Inte jättemånga intressanta odds den här svårtippade Allsvenska omgången, men efter att ha vridit och vänt på matcherna så tycker jag att jag hittat ett intressant odds, kan eventuellt komma någon rek till senare (väntar på skadeinfo), men totalt sett hållar jag lite i pengarna denna omgång och väntar in bättre speltillfällen.

Vi vänder blickarna mot Myresjöhus Arena och mötet mellan Öster och AIK.


Öster
Öster inledde årets Allsvenska piggt och lyckades bland annat knipa en poäng av Helsingborg och vinna hemma mot Häcken. Nu verkar verkligheten ha kommit ikapp nykomlingen och inkluderat cupmatchen mot IFK Göteborg har man nu fem raka förluster.

Östers fem senaste matcher:
Malmö – Öster 2-0 (Allsvenskan)
Öster – Elfsborg 1-3 (Allsvenskan)
Öster – IFK Göteborg 1-4 (Svenska Cupen)
Halmstad – Öster 1-0 (Allsvenskan)
Öster – Åtvidaberg 0-1 (Allsvenskan)

Näst senaste matchen mot Halmstad var man med ganska bra, och var bättre i första halvlek, medan senaste matchen mot Åtvidaberg var ett bottennapp där man välförtjänt fick stryk av ett Åtvidaberg som dominerade matchen. I denna match saknade man Denis Velic och Pablo Pinones-Arce som båda var avstängda. Dessa båda är tillbaka till denna match.

En liten kuriositet är att Öster, som kanske inte är kända för sin enorma hemmaklack, till denna match erbjuder en biljett till Diggiloo om man köper biljett till AIK-matchen. Jag är kanske tveksam till om detta gör att man sjunger ut AIK-klacken, men kanske inspirerar det spelarna lite grann om man lyckas locka några extrabesökare till arenan.


AIK
AIK känns så här långt svårbedömda i årets Allsvenska. Spelmässigt har man varit riktigt bra mot exempelvis Malmö och IFK Göteborg, men har gjort klart sämre insatser mot exempelvis Halmstad och nu senast mot Kalmar. AIK är som sagt svårbedömda, emellanåt rullar man boll rätt bra, och stundtals ser det bara krampaktigt och fantasilöst ut. Ibland ser försvaret betongsäkert ut och andra matcher, exempelvis mot Halmstad, är man klart mer tveksamma.

AIKs fem senaste matcher:
AIK – Malmö FF 0-1 (Allsvenskan)
Gefle – AIK 1-2 (Allsvenskan)
AIK – Halmstad 3-3 (Allsvenskan)
AIK – IFK Göteborg 3-1 (Allsvenskan)
Kalmar – AIK 2-1 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Kalmar var ingen höjdare från AIK:s sida. Man saknade Henok Goitom, vilket syntes tydligt på spelet. Goitom är en mycket viktigt targetspelare och har förmågan att hålla fast bollen i anfallet. Mot Kalmar provade man att spela Celso Borges på topp och Borges är ingen dålig fotbollsspelare, men han behövs på AIK:s mittfält. AIK:s spel blev också bättre när han flyttades ner på mittfältet efter en tidig skada. AIK var inte ofarliga och med bättre skärpa i avsluten kunde man nog fått in en boll till, men å andra sidan kunde man mycket väl ha fått ytterligare något mål i baken, bland annat brände Jonathan McDonald ett friläge.

På övertid fick Nils-Erik Johansson ett gult kort och är avstängd i matchen mot Öster.


Spelet
Två svårbedömda lag som synes, men jag håller nog AIK som det bättre laget. Spelmässigt tycker jag inte att man är helt ute och cyklar om man spelar den raka tvåan till 2,24 hos Betsson, men personligen gillar jag över 2,5 mål till 2,25 hos 188bet bättre. Jag skulle spela detta spel ner till ca 1,90. Även ”Båda lagen gör mål” till 1,91 hos Ladbrokes är tänkbart.

Öster har gjort mål i samtliga hemmamatcher utom mot Åtvidaberg, då man saknade Pinones-Arce och Denis Velic. Även om man fått stryk i matcherna så har man ändå lyckats göra mål på såväl Elfsborg som IFK Göteborg (cupen) och Helsingborg (slutade 1-1). Att man skulle lyckas peta in en boll eller två mot AIK är inte helt otroligt. AIK har som sagt varit lite upp och ner denna säsong och försvarsspelet är inte lika ramstarkt som det en gång var. Inte heller är Stamatopolous en lika bra målvakt som tragiskt bortgångne Ivan Turina, och i denna match saknar AIK dessutom avstängde Nils-Eric Johansson.

AIK har som sagt blandat och gett, men man har kvalitet i anfallet, exempelvis gjorde man tre mål på IFK Göteborg trots att man kostade på sig att missa två straffar. Till denna match är Henok Goitom tillbaka. Kennedy Igboananike har blandat jättemissar med drömmål denna säsong, vi som sett Kennedy under hans år i Djurgården är kanske inte helt förvånade över detta, han är en jätteduktig fotbollsspelare i sina bästa stunder, men väldig ojämn. AIK har dock flera alternativ och har Igboananike en dålig dag har man exempelvis Lundberg och Karikari att tillgå. Öster har inte Allsvenskans bästa försvar så AIK bör nog kunna få in en eller ett par bollar. AIK har gjort mål i samtliga bortamatcher i årets Allsvenska utom mot Åtvidaberg.

Sammantaget tycker jag att detta talar för att de båda lagen ska kunna få in över 2,5 mål tillsammans. Två lag som säkerligen båda är revanschsugna efter senaste omgången och jag tror att vi kan få se en ganska öppen och underhållande match, som jag tycker har alla förutsättningar att bli målrik. Dock har vi som sagt sett att båda lagen kan variera ganska mycket i spelmässig kvalitet och jag väljer därför att hålla nere insatsen till två units (jag spelar 1-5 units).



Avstängningar
Nils-Eric Johansson, AIK

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.ostersif.se respektive www.aikfotboll.se.

+ Öster gjort mål i samtliga matcher utom en på hemmaplan i årets Allsvenska
+ Henok Goitom tillbaka i AIK
+ AIK gjort mål i samtliga bortamatcher utom en i årets Allsvenska
+ Nils-Eric Johansson saknas i AIK:s backlinje
+ Pablo Pinones-Arce tillbaka i Öster

- Båda lagen ojämna i årets Allsvenska
- Öster fem raka förluster, risk att självförtroende saknas och att man ställer upp betongförsvar för att försöka nå 0-0.


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar med resultat efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Osters – AIK

  • Postad:
    18 maj 2013
    19:16
  • Rekare: Tomte
  • Spel: ÖVER 2.5
  • Insats: 2,00
  • Odds: 2,25
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: 188bet
  • Datum:
    19 maj 2013
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-05-19 20:10

Slutresultat 2-3 :-)

Migge 2013-05-19 16:54

Riktigt snyggt! Följde dina tre föreslagna lir & samtliga gick in i denna matchen

Tomte 2013-05-19 15:47

1-2 i halvtid och spelet är inne. Återkommer med slutresultat senare :-)

hampshizzle 2013-05-19 15:38

Redan inne i första halvlek, tack så mycket

Tomte 2013-05-19 13:23

smak: Tack för berömmet. Absolut skulle man kunna tänka sig att spela mer än två units, eftersom oddset är lockande. Det som får mig att tveka, och som gör att jag tycker att spelet är värt lite mindre än normalinsats, är framförallt AIK:s spel. Hade de varit lika bra som mot IFK Göteborg varje match så hade det inte varit något att fundera på. Det jag är rädd för är att Öster bestämmer sig för att packa ihop laget vid eget straffområde och att AIK inte hittar tillräckliga nycklar för att dyrka upp försvaret. Kan vara värt att lyssna på tränarna inför match - säger Öster att de ska försöka föra matchen så ökar definitivt spelvärdet :-)

smak 2013-05-19 12:57

Glömde, snygg rek!!

smak 2013-05-19 12:57

En fråga, när du nu skulle betta detta lir ända ner till 1.90. Borde det då inte vara värt mer än 2units?

Tomte 2013-05-19 11:49

Tack NiLu - alltid kul att rekarna uppskattas :-)

Donald 2013-05-19 08:17

Hmm. sneglade på denna igår och var lite rädd för regnet som låg i prognosen då. Nu ser det dock bättre ut (http://www.yr.no/place/Sweden/Kronoberg/V%C3%A4xj%C3%B6/).

NiLu 2013-05-19 06:39

Jävligt bra rekar du skriver! Gillar dem skarpt.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td