Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

IK Brage – Assyriska

Omgång nummer 8, Superettan.
IK Brage - Assyriska FF
24.05.2013 19:20

Skulle egentligen rekat detta spel igår, då oddset låg uppe på 2.20, men då plugget varit ivägen så får det bli idag då oddset inte hunnit sjunka så mycket.

Brage har öppnat säsongen bedrövligt. Men vi ska inte titta blint på deras form då man varit nära flera gånger och trots allt spelet en hyfsad fotboll. 4 poäng på 7 matcher är en stor missräkning med tanke på ambitionerna denna säsong. Säsongen började med 1 vinst, 1 oavgjord men därefter har allt rasat och man kommer senast från 5 raka förluster. Men som sagt så ska vi inte förblinda oss på statistiken. Senast var man värda 1 poäng borta mot Falkenberg men en tidig utvisning förstörde matchen och trots att man kvittera till 1-1 strax innan halvlek så orkade man inte hålla ut och Falkenberg kunde göra 2-1. Därefter drar "stjärnbacken" Jan Tauer på sig ett rött och man fick spela klart matchen med 9 spelare.

Senaste 5 matcher: IK BRAGE
17.05.13 SUP Falkenberg Brage 2 : 1
09.05.13 SUP Brage Hammarby 0 : 2
06.05.13 SUP Värnamo Brage 2 : 1
29.04.13 SUP Brage Ljungskile 1 : 2
22.04.13 SUP Örgryte Brage 1 : 0

Som ni ser har man förlorat med udda mål i alla matcher förutom mot Hammarby. Som jag skrev i förra reken har Brage ett par bra och rutinerade spelare. Bland annat tidigare AIK spelaren Dulee Johnson men även kaptenen och rutinerade mittfältsgeneralen Andi Toompuu, tidigare Assyriska spelare.

Som tidigare nämnt drog man på sig två röda kort förra matchen och kommer sakna vänsterbacken Jan Tauer och mittbacken Niklas Sandberg. Detta är självklart ganska kraftiga avbräck då dessa två herrar har varit ordinarie i backlinjen hittills. Man får dock tillbaka storväxte anfallaren Dragan Kapcevic från avstängning.

Ändringarna till morgondagen match blir nog Ruthven som kommer in istället för Sandberg. Kapcevic tar tillbaka sin plats i anfallet. Har dock ingen aning om vem som kommer ersätta Jan Tauer vänsterbacks plats.

H2H: IK BRAGE - ASSYRISKA FF
28.07.12 SUP Brage Assyriska FF 2 : 1
09.04.12 SUP Assyriska FF Brage 3 : 1
20.08.11 SUP Assyriska FF Brage 3 : 2
19.05.11 SUP Brage Assyriska FF 3 : 0
08.08.10 SUP Assyriska FF Brage 1 : 0
30.04.10 SUP Brage Assyriska FF 2 : 2

Assyriska har öppnat Superettan lite över förväntan. Många experter räknade inte med Assyriska i toppstriden innan säsongen men håller sig deras spel skulle jag absolut se dem som en toppkandidat. Man har värvat smart inför och har en väldigt samspelt trupp. Efter 7 matcher har man hunnit samlat ihop sig 14 poäng och ligger förnärvarande, en vinst mot Brage skulle innebära en topp placering tillsammans med Falkenberg och Örebro. Man har spelet oerhört fin fotboll stundtals och senast hemma mot Örebro var man närmast en seger. Efter en första halvlek där man borde tagit ledningen fick man i början av andra ett baklänges mål pga ett individuellt misstag. Men bara några minuter fick man en straff och kunde kvittera till 1-1.

Senaste 5 matcher: ASSYRISKA FF
19.05.13 SUP Assyriska FF Örebro 1 : 1
12.05.13 SUP Assyriska FF Falkenberg 4 : 1
02.05.13 SUP Hammarby Assyriska FF 1 : 0
28.04.13 SUP Assyriska FF Värnamo 3 : 0
21.04.13 SUP Ljungskile Assyriska FF 0 : 1

Assyriska har likt Brage även dom ett par profiler. Kaptenen och rutinerade vänsterback/yttern Stefan Batan därutöver har man spelare som David Durmaz, Christopher Brandeborn och Christer Youssef. Vad jag kunnat läsa så saknar man inte någon till matchen och man åker alltså med full trupp.

Trolig uppställning:
Malmkvist
Durmaz - Sotte - Malmborg - Awrohum
Hellgren - Agai - Brandeborn
Youssef - Aganovic - Batan

Analys
Tror bollinnehavet kommer fördela sig ganska jämt. Båda lagen kommer försöka spela sitt spel. Assyriska har väldigt starka omställningsspelare vilket inte minst visade sig mot Falkenberg. Man har snabbe Batan på väster och tekniske Youssef på höger och här tror jag Brage kommer få problem! Assyriska kommer försöka ta sig runt på kanterna mycket och komma till många inlägg. Dessutom har man starke Aganovic på topp som dessutom kan hålla i bollen. På mittfältet slitvargarna Agai och Hellgren tillsammans med lilla kreativa Brandeborn. Tror vi kommer få se Brage dra på sig ganska många frisparkar och där har vi duktiga huvudspelare i t.ex. mittbacken Sotte.

Ser det väldigt svårt för Brage att egentligen skapa farliga chanser. Store Kapcevic kommer få det svårt mot Assyriskas backar som varit väldigt stabila. Man har minst insläppta mål (4 stycken) tillsammans med Hammarby. Den ända möjligheten jag ser här är en individuell prestation från Dulee eller kvicke yttern Moldskred som varit vass iår.

Spelet
Många sidor har sänkt sig ner till 2.00 gånger pengarna men MarathonBet och Pinnacle har fortfarande kvar på 2.15 och det tycker jag är väldigt spelvärt. Skulle kunna sträcka mig ända ner till 2x men där går gränsen dock. Högsta odds hittar ni här.

Dessutom visas matchen på TV4sport för dom som har, 19:15 startar sändningen.

Lycka till om ni ryggar!

Skriv gärna en rad om vad ni tycker om reken dessutom. All möjlig kritik är välkommet!
Fotboll

IK Brage – Assyriska

  • Postad:
    24 maj 2013
    00:29
  • Rekare: Sighurt
  • Spel: 2
  • Insats: 4,00
  • Odds: 2,15
  • Spreadsheet: Rekar
  • Bolag: MarathonBet
  • Datum:
    24 maj 2013
    19:20
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Superettan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Sighurt 2013-05-24 22:27

Måste varit Assyriskas sämsta match för iår, precis som Brandeborn sa efter matchen. Tråkigt att man ska behöva träffa rätt. Har redan nu ett spel till på måndag om oddset är tillräckligt bra. Återkommer med det i så fall

Sighurt 2013-05-24 20:17

Tack så mycket! Tråkigt med 1-0 i HT Brage har verkligen satt press på Assyriska och överraskat. Hög press och vunnit boll flera gånger högt upp på plan. Men efter bytet kom för Assyriska har man fått fart på laget. Hoppas man får ett tidigt mål i andra.

nordnet 2013-05-24 17:28

Bra Rek....
I Brage saknas ikväll sådana viktiga spelare som Niklas Sandberg och Jan Tauer, som båda fick rött kort i lagets senaste match (förlust borta mot Falkenberg med 2-1) och denna faktor är en tung jobspost för hemmalaget att fylla.

stn 2013-05-24 08:32

Bra och välskriven rek för övrigt, bra odds och spel. Lycka till

stn 2013-05-24 08:31

Har spelat "Assyriska to win to nil" @ 4.333

Brage förlorat 5 senaste, Assyriska tagit 3p i 4 senaste matcherna och hållt nollan i 3 av dessa. Hoppas trenden håller i sig
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td