Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Djurgardens – IFK Goteborg

Djurgården – IFK Göteborg, 2013-05-26, 17:00, Friends Arena, Solna

Spel: Tobias Hysén IFK Göteborg målskytt, 2,55 Unibet

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 1 unit, normalinsats för mig på enskilda spelarprestationer är 0,5-1 units.


OK, jag vet, jag rekar bara Allsvenskan, men Svenska cupens final mellan två Allsvenska lag är close enough, och här får vi ett jättesmaskigt odds på en trolig målskytt.

Tobias Hysén, kanske inte behöver någon närmare presentation, landslagsanfallare, snabb som attan och en av Allsvenskans bästa spelare. En gång i tiden spelare i Djurgården innan han efter utlandsäventyr valde att gå till IFK Göteborg. Hysén har i årets Allsvenska gjort 5 mål på 10 matcher, vilket är en tredjedel av Blåvitts målskörd. Totalt har Hysén gjort 16 mål på 20 matcher i Blåvitts tröja i år. I cupsemifinalen mot Öster blev Hysén tvåmålsskytt.

Denna Hysén ställs alltså mot Djurgården… som i snitt har släppt in 2 mål per match i årets Allsvenska. Som släppt in mål i alla Allsvenska omgångar utom en. Som när de ställdes mot Tokelo Rantie i Malmö släppte in första målet på mindre än en minut, som släppte in mål av Kennedy Iboananike i AIK i femte matchminuten. Mattias Lindström i Helsingborg behövde också nästan 5 minuter, medan Häckens skyttekung Mostapha El Kabir behövde ända till den 46:e minuten för att göra sitt första mål, men han gjorde å andra sidan sitt andra mål i matchen 11 minuter senare. Självklart har även Lasse Nilsson i Elfsborg gjort mål på Djurgården i år, hans mål kom i minut 53.

Med nye tränaren Per-Mathias Högmo har Djurgården fokuserat på defensiven och absolut har det sett något bättre ut än tidigare de två senaste matcherna mot AIK och Halmstad, men ändå skojade Kennedy Igboananike i AIK friskt med Djurgårdens backlinje och kunde mycket väl ha gjort mer än ett mål i matchen. Jag ser Hysén som en bättre fotbollsspelare än Igboananike och IFK Göteborg har i år gjort mål i samtliga Allsvenska matcher utom mot Elfsborg, så att Hysén inte ska få åtminstone ett par klara målchanslägen ser jag som otroligt.

Baserat på hur Djurgården spelat de senaste matcherna skulle jag tro att Djurgården låter IFK Göteborg föra spelet och då finns det goda möjligheter att exempelvis Sam Nilsson lyckas sticka in en boll till Hysén. Skulle istället Djurgården trycka på så vet vi ju alla att IFK Göteborg har ett mycket effektivt omställningsspel, och vem som är längst fram när målchansen dyker upp. Jag spelar ”målskytt i matchen”, så även om Hysén inte öppnar målskyttet så lär han få chanser om IFK Göteborg tar ledningen och Djurgården tvingas trycka på för kvittering. Skulle mot förmodan Djurgården ta ledningen och IFK Göteborg tvingas jaga kvittering så är väl troligen Hysén en av de sista spelarna man plockar ut, så även då lär han få chanser att göra mål.

Jag hugger direkt och spelar 1 unit till 2,55 hos Unibet, och skulle spela detta ner till ca 2,15-2,20. 1 unit är maxinsats för mig på enskilda spelarprestationer.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.dif.se respektive www.ifkgoteborg.se.

Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar med resultat efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

Djurgardens – IFK Goteborg

  • Datum:
    26 maj 2013
    17:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Swedish Cup
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-05-26 22:09

Tack. Tycker Djurgården var riktigt bra idag, samtidigt som Blåvitt inte imponerade våldsamt, bortsett från det obligatoriska klantandet i DIF-försvaret som gjorde att reken satt förstås. Avvakta dock med spel på DIF mot Kalmar tills skadeläget är klart - två vänsterbackar skadade idag och den tredje i truppen skadad sedan tidigare.

djungelhjul 2013-05-26 18:54

Snyggt Tomte!!

faremisch 2013-05-26 17:27

Tjusigt

Kallehell 2013-05-26 17:27

haha, awesome

Tomte 2013-05-26 17:23

Reken inne efter 5 minuter.

Tomte 2013-05-26 09:34

ppilif: Man kan absolut spela tvåan till med en mindre insats. Jag gör det inte av ett par anledningar:
*Djurgården har varit hyffsat bra ett par matcher, medan IFK Göteborg var mindre bra senast mot Gefle. Djurgården får dessutom tillbaka viktiga mittfältaren Amartey till denna match.
*Gräsmattan på Friends är bedrövlig, det såg man på derbyt i onsdags, detta gynnar inte det bättre laget.
*Det är Cupfinal, säg att det är oavgjort med 10 minuter kvar - då finns risk att båda lagen väntar in förlängningen hellre än att riskera något i slutet genom att gå för vinst.

Blåvitt är säkerligen det bättre laget, men jag tycker att 2,20 är lite för lågt för att jag ska hugga det - då tycker jag att 2,55 på Hysén som målskytt är ett bättre odds.

ppilif 2013-05-26 08:21

Vad tror du om att dra en 2a i denna match?

johanna 2013-05-25 23:53

Solklar rygg, tack!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td