Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Malmo FF – Helsingborgs

Malmö FF - Helsingborg, 2013-05-29, 19:00, Swedbank Stadion, Malmö

Spel: Helsingborg, 3,35 Unibet eller Betsson (finns hos båda)

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


En tidig rek till onsdagens skånederby mellan Malmö FF och Helsingborg. Som jag ser det är oddset helt enkelt för bra för att låta bli att hugga redan nu.


Malmö FF
Seriefyran Malmö inledde årets Allsvenska väldigt bra, och tog exempelvis en oförtjänt seger mot AIK borta och var på vippen att få med sig tre poäng på bortaplan mot IFK Göteborg.

Man har utan tvekan ett spelskickligt lag med en imponerande bredd. Förstemålvakten Johan Dahlin verkar nu vara tillbaka efter att ha fått stå tillbaka några matcher då Robin Olsen imponerade under hans bortavaro och fick spela några matcher även efter att Dahlin kom tillbaka från skada. Kort sagt en bra konkurrenssituation på målvaktssidan oavsett vem som får ta hand om målvaktsposten. Man har flera spelare som på egen hand kan göra skillnad i en match, om nu lagkamraterna skulle ha en mindre bra dag, exempelvis Tokelo Rantie, Simon Thern och offensive ytterbacken Ricardinho. På mittfältet huserar Marcus Halsti och tar hand om allt defensivt och slår emellanåt geniala passningar.

Malmö FFs fem senaste matcher:
IFK Göteborg – Malmö FF 1-1 (Allsvenskan)
Malmö FF – Norrköping 1-1 (Allsvenskan)
Djurgården – Malmö FF 3-2 (Allsvenskan)
Mjällby – Malmö FF 2-2 (Allsvenskan)
Malmö FF – Schalke 04 1-2 (Träningsmatch)

Malmö klämde in en träningsmatch mot Schalke 04 i tisdags för att behålla rytmen i matchandet eftersom de ju är utslagna ut Svenska Cupen. Jag såg inte denna match utan får lita till matchrapporterna som säger att förlusten var rättvis men att Malmö emellanåt lyckades spela med en del fart och att matchen var ett steg i rätt riktning. Tränare Norling hade innan matchen poängterat att det var prestationen och inte resultatet som var det viktiga, men det är klart att någonstans måste det ju sätta sig i Malmöspelarnas huvuden att de inte vunnit sedan 22 april hemma mot Öster.

Matcherna innan så gjorde man som sagt en bra insats mot IFK Göteborg, där man hade ledningen fram till övertid. Mot Norrköping var man klart pressade i första halvlek, men lyckades ta över matchen i andra halvlek när Norrköping bytt ut både Thorvaldsson och Khalili och var en stolpträff på övertid ifrån att vinna en match där man nog sett över hela matchen var värda att vinna. Matchen mot Djurgården glömmer man nog helst så snart som möjligt, trots ett tidigt ledningsmål av Tokelo Rantie och ett snyggt ledningsmål av Magnus Eriksson som fick vara alldeles för ostörd av Djurgårdsförsvaret, så lyckades man förlora matchen. Noterbart är att Djurgården vände matchen trots utvisning och sett över hela matchen så var Malmö ovanligt bleka och tillät Djurgården att föra spelet och ta en välförtjänt vinst. Mot Mjällby hamnade man i underläge två gånger i en rätt chansfattig match (bortsett från slutets hawaii-fotboll) och kvitterade mot slutet på en straff. Malmö var nog det bättre laget, men hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna.


Helsingborg
Hur bra är årets Helsingborg egentligen? Emellanåt imponerar man och spelar en mycket attraktiv fotboll, medan man exempelvis mot Syrianska inte alls stod att känna igen, men man vann ändå den matchen. Man har också vräkt in mål och varit mycket effektiva på de chanser man skapat.

Spelarmässigt har man mycket kvalitet, på mittfältet vinner Gashi det mesta, och noterbart är att när han spelat så har Helsingborg vunnit i år. Gashi är om inget oförutsett inträffar, med i startelvan mot Malmö. David Accam har jag skrivit om förr, en reptilsnabb kille med begåvade passningar, som passade på att göra två mål mot Elfsborg senast. Anfallsmässigt verkar årets nyförvärv Robin Simovic ha kommit igång ordentligt och har gjort sex mål i årets serie, varav två mot Häcken i näst senaste matchen. Ser vi till försvaret så är Walid Atta, som väl skulle duga som startspelare i de flesta Allsvenska försvar petad, av en spelare som kanske inte alla hört talas om - mittbacken Loret Sadiku, som missade Syrianskamatchen då han insjuknade strax innan. I övrigt har han spelat alla matcher. För er som inte känner till Sadiku så kom han från Värnamo förra året där han framförallt spelat mittfältare. Nu verkar han vara på gång att omskolas till mittback och har som sagt petat Walid Atta. Helsingborg har med andra ord gott beställt på försvarsfronten, men det som framförallt imponerar på mig med Helsingborg är deras effektivitet – man har flera tänkbara målskyttar och då har jag ändå inte ens nämnt Mattias Lindström… (ni vet, han som gjorde mål i årets första sex omgångar…)

Helsingborgs fem senaste matcher:
Brommapojkarna – Helsingborg 0-2 (Allsvenskan)
Helsingborg – Gefle 5-1 (Allsvenskan)
Syrianska – Helsingborg 0-1 (Allsvenskan)
Helsingborg – Häcken 5-0 (Allsvenskan)
Helsingborg – Elfsborg 2-1 (Allsvenskan)

Tittar vi på de senaste matcherna så är nog matchen mot Syrianska en match som Helsingborg nog helst vill glömma spelmässigt (men man vann som sagt ändå). Matchen mot Häcken var hyggligt jämn fram till 2-0 innan Häcken mer eller mindre gav upp.

Senaste matchen mot Elfsborg lyckades man vinna med 2-1 trots att domare Martin Hansson inte visade upp sin bästa spelförståelse när han blåste av för frispark på mittplan när han borde låtit Bedoya få fördel och slå in bollen i öppet mål till 2-0… Hansson och hans assisterande kollegor blev inte mer populära när Elfsborg lite senare kvitterade i en tveksam offside-situation och jag kan förstå Helsingborgssupportarnas frustration.

Spelmässigt behövde dock inte Helsingborgssupportrarna vara oroliga, deras rödblåa lag var klart bättre och 3-1 var nog närmare än 2-2, även om Elfsborg skapade några chanser, bland annat ett friläge.

Negativt för Helsingborg var att Alejandro Bedoya drog på sig ett gult kort i slutet av matchen och därmed missar derbyt mot Malmö. Bedoya är utan tvekan mycket viktig för Helsingborg, en irrationell spelare som när han har en bra dag kan ställa till oreda i vilket motståndarförsvar och har stått för tre mål och tre assists så här långt i årets Allsvenska.


Spelet

Malmö är starka på hemmaplan, men i år tror jag att Helsingborg har goda möjligheter att få revanch efter fjolårets svidande 3-0-förlust (mötet i Helsingborg slutade 1-1). Såväl Norrköping som Djurgården har visat att Malmö kan vara klart darriga för de blir utsatta för press och det tror jag Helsingborg kommer att utnyttja. Jag misstänker att David Accam kommer att ha en bra dag på jobbet oavsett om han får springa mot Concha eller Albornoz och med Helsingborgs imponerande effektivitet har jag svårt att se att Malmös försvar ska nolla Helsingborg ännu ett hemmaderby, trots att Helsingborg saknar Bedoya.

Malmö är absolut inte ofarliga och bland andra Rantie kan säkerligen ställa till det för Helsingborgsförsvaret, men, och nu kommer det stora skälet till spelet – vi får hela 3,35 på Helsingborgsseger! Visst, på hemmaplan ska Malmö vara favorit, men personligen spelar jag detta jätteodds alla dagar i veckan.

Jag var länge inne på att fega och ta Helsingborg dnb till 2,37, vilket också är ett klart trevligt odds, men jag tycker att det är mer värde i att spela rak seger.

Kort sagt, 3 units på Helsingborg till 3,35 hos Unibet (samma finns hos Betsson). 3 units är normalinsats för mig och enda anledningen att jag inte går in tyngre är att jag spelar så tidigt, men privat är det inte omöjligt att jag slänger in några slantar till närmare matchsstart om oddset mot förmodan finns kvar då. Jag skulle idag spela detta spel ner till ca 2,80.

Om det dyker upp någon ny info som är intressant så skriver jag den i kommentarer eftersom det ännu inte går att lägga till information i rekar.


Avstängningar
Alejandro Bedoya avstängd i Helsingborg.

Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.mff.se respektive www.hif.se.

+ Helsingborg bred trupp med många målgörare
+ Robin Simovic i bra målform
+ Helsingborg sex raka segrar i Allsvenskan
+ Helsingborg gjort 24 mål i Allsvenskan, tio fler än Malmö, och har imponerande +18 i målskillnad
+ Malmö inte övertygat de senaste matcherna och inte vunnit på över en månad


- Malmö erkänt hemmastarka och favoriter i matchen
- Alejandro Bedoya avstängd i Helsingborg
- Tokelo Rantie i bra form


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar med resultat efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Spela på Unibet och få Se bonus här
Fotboll

Malmo FF – Helsingborgs

  • Datum:
    29 maj 2013
    19:05
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

V75fahlle 2013-05-29 23:10

Hemma från matchen, upplevdes lite som du beskrev.
MFF hade greppet i första, HIF i andra halvlek.
HIF saknade Bedoya. Dels för rörligheten och spelsinnet. Och dels för att han brukar vara en bra uppspelspunkt på Pär Hanssons utsparkar (glider ut på kanten och tar ner bollarna mot en liten ytterback). (Simovic är ofta hårt hållen av stora mittbackar på utsparkarna vilket kan göra det onödigt svårt att alltid spela på honom.) Idag siktade Pär Hansson lite för ofta på Mattias Lindström på utparkarna men där tog matchens lirare, enligt mig - Ricardinho - hand om allting och Lindström hade ingen bra dag på jobbet - utbytt rätt tidigt i andra halvlek till förmån för målnickaren Santos.
Detta byte var också avgörande till HIFs tryck i slutet. Det blev då den rotation jag hade hoppats på från start. Accam ut på vänsterkanten och Santos på topp bredvid Simovic.

HIF var nog ändå lite närmre att ta hem segern till slut, då de hade några farliga chanser som kunde slutat med avgörande mål - läs Simovics halvvlley och Accams kontringsräd från halva plan i 89:e.
Men det känns "rättvist" med oavgjort.

Tomte 2013-05-29 21:22

Slut 1-1. Så här i efterhand skulle jag såklart ha tagit fegalternativet med dnb. :-)

Underhållande match där lagen ägde varsin halvlek. Malmös mål på ett individuellt misstag av Helsingborgsspelare. Inte långt ifrån att reken satt, oh well, nästa gång... tycker ändå att sett till matchbilden att det var ett bra spel till 3,35.

stn 2013-05-29 14:57

3.51 på pinnen idag är faktiskt sjukt spelvärt

Migge 2013-05-29 14:01

Tycker också att nuvarande upplägg med en rejält genomarbetad rek som är uppdelad i olika FETA rubriker är kanon! Fortsätt gärna så! PS. imponerande att du orkar skriva så mycket...me likey!!!

V75fahlle 2013-05-28 16:25

Det ska jag göra Tomte!
Angående mkt text: Jag gillar mkt info och tycker inte du brukar ha för mkt text.
Orkar man inte läsa hela texten, så kan man scrolla ner till sammanfattningen! (+ och - punkterna)

Tomte 2013-05-28 12:24

Tack för din kommentar Xavier. Alltid svårt att hitta "lagom" mängd text. Har försökt skriva lite kortare ett par gånger och tittar man på betygen så verkar det som att folk generellt hellre vill ha hela min analys, även om jag också funderat både en och två gånger hur mycket man orkar läsa.
Osäker är jag inte, men däremot tycker jag att man ska berätta båda sidor av saken så att folk får tillräckligt med info för att bestämma sig för om de vill rygga eller inte. Jag blir själv alltid skeptisk när jag läser rekar där "allt är grönt, bara att köra", det är gambling vi håller på med och några säkra spel finns inte (jaja, undantaget surebet) - därför jag vill ge så mycket info som möjligt, men jag ska fundera på om jag kan korta lite till nästa gång.

Vad säger ni andra? För mycket info? För lite? Vad skulle kunna tas bort utan att reken blir sämre? Vad saknar ni för att reken ska vara en femma? (Japp, målet är såklart 5,0... :-)

Tomte 2013-05-28 12:17

Heja från mig också V75fahlle! I detta derby är jag fanatisk HIF-are (jaja, beroende på spelet såklart). Om du har lust att skriva några rader efteråt om hur du upplevde matchen live så uppskattas det - för min del blir det TV-kväll.

Xavier 2013-05-28 03:03

Försök att korta ner reken! Använd stödord om så måste... Fööör mycket text.. Det blir överarbetat och talar mer om osäkerhet enligt mig.

V75fahlle 2013-05-27 11:12

Bra rek. Mkt bra odds på rak 2a. Trots stort avbräck med Bedoya avstängd.
Dock tror jag Simovic kommer vara otroligt laddad inför detta derby! Han har förflutet som ungdomsspelare i MFF. Men MFF ville inte ge honom A-lagskontrakt(!) och han hamnade som bekant i HIF istället. Jag tror Simovic gärna sätter in en kniv i ryggen och vrider om (gör mål på sitt gamla lag). Jag kommer se derbyt på plats.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td