Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Norrkoping – IFK Goteborg

Norrköping – IFK Göteborg, 2013-06-20, 19:00, Allsvenskan, Nya Parken, Norrköping

Spel: IFK Göteborg 2,70, 5dimes (samma finns även på Sportbet)

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


Vi fortsätter med Allsvenska rekar. Nu vänder vi blickarna mot Norrköping där vi kommer se IFK Göteborg ta sin första seger under ordinarie tid sedan mitten av maj.


IFK Norrköping

Norrköping är inget dåligt fotbollslag, spelmässigt är man rätt bra i sina bästa stunder och kan absolut hänga med rätt bra lag spelmässigt. Mot AIK förde man spelet och var nog värda en poäng och nu senast mot Kalmar var man absolut närmast segern. Imad Khalili är tillbaka efter skada (spelade 70 minuter mot Kalmar) och bildar tillsammans med Thorvaldsson ett giftigt anfallspar. Dessutom är Totte Nymann på gång tillbaka efter tidigare skada. Men, och det är ett stort men, man släpper in alldeles för mycket mål, och man släpper in billiga mål, skitmål, otursmål, kalla det vad du vill, men Norrköping är det enda lag som har släppt in mål varje match i årets Allsvenska.

Norrköpings fem senaste matcher:
Norrköping - Åtvidaberg 2-1 (Allsvenskan)
Halmstad - Norrköping 1-1 (Allsvenskan)
Norrköping - AIK 0-1 (Allsvenskan)
FC Linköping City - Norrköping 3-4 (Östgötacupen)
Kalmar - Norrköping 2-2 (Allsvenskan)

Senaste matchen mot Kalmar var man som sagt närmast segern, i första halvlek var man klart bättre, men matchen visar också ganska tydligt Norrköpings problem. Man släpper in 1-0 på ett skitmål där Måns Söderqvist, ensam mot fyra Norrköpingsförsvarare, får iväg ett skott som tar på Markus Falk Olander och går i mål. Man visar sedan moral och vänder matchen till 2-1 innan Kalmars 17-årige talang Melker Hallberg snyggt sätter 2-2 i krysset. Ett jättesnyggt mål, ingen tvekan om det, men varför får Hallberg stå helt ostörd en meter utanför straffområdet och måtta in bollen? Norrköpingstränaren Janne Andersson berömde diplomatiskt målet efter matchen, men gissningsvis måste en eller annan spelare ha fått en religiös föreläsning om hur man försvarar efter matchen.

För att ytterligare strö salt i såren så blev Falk Olander utvisad på övertid och är avstängd mot Göteborg. Han ersatte denna match skadade mittbacksklippan David Boo Wiklander. Dessutom tvingades högerbacken Nikola Tkalcic, som kommit från skadeperiod, utgå redan efter 30 minuter med ny skada. Dags för ytterligare en ommöblering i Norrköpings redan skakiga försvar alltså.


IFK Göteborg

IFK Göteborg, på tredje plats i årets Allsvenska, har inlett året starkt och framförallt försvarsmässigt har det sett bra ut. Kombinerat med ett effektivt omställningsspel har man lyckats skrapa ihop hela 22 poäng så här långt. De senaste matcherna har det dock varit lite knackigare, man har två gånger varit nära att få stryk av pånyttfödda Djurgården och bortamatchen mot Öster vill nog helst alla blåvittsupportrar inte höra talas om igen.

IFK Göteborgs fem senaste matcher:
IFK Göteborg - Kalmar 2-0 (Allsvenskan)
Gefle - IFK Göteborg 1-1 (Allsvenskan)
IFK Göteborg - Djurgården 4-2 efter straffar (Svenska Cupen)
Öster - IFK Göteborg 2-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg - Djurgården 0-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen var i måndags mot Djurgården (den matchen rekades för övrigt klockrent av stn, hoppas att ni ryggade, sjäv vågade jag inte eftersom Martin "Mora" Hansson dömde). Göteborgstränaren Stahre sammanfattade det ganska bra, "Inte dåligt, men inte tillräckligt bra". Stundtals var Göteborg rejält pressade och räddades vid ett par tillfällen av John Alvbåge i målet, men man var inte själva ofarliga och kunde mycket väl ha fått in någon boll på någon av sina omställningar eller varför inte på en nick på hörna av Haglund som räddades på mållinjen. Imponerande var att nykomponerade mittbacksparet Dyrestam - Jonsson lyckades hålla ihop spelet bra efter att både Mattias Bjärsmyr och Kjetil Waehler missat matchen p g a skador. Dyrestam - Jonsson lär få förnyat förtroende mot Norrköping.

Idag meddelar IFK Göteborg att David Moberg Karlsson lämnar klubben för spel i Sunderland, istället värvar man danska Lasse Vibe, men han är inte spelklar förrän 15 juli.


Spelet

Kommer Norrköping att släppa in mål? Ja, har påven rolig mössa - det är klart att de kommer, som Norrköpings försvarsspel sett ut i år så kommer på ett eller annat sätt Hysén eller Robin Söder få ett eller ett par kanonlägen och då ringer det. Sedan ska då Norrköping också göra mål mot Allsvenskans starkaste försvar… egentligen räcker det så som motivering.

Jag ser framför mig en match där Norrköping, stärkta av de senaste matchernas rätt goda spel, kommer att försöka föra spelet på hemmaplan. Säkerligen kommer firma Thorvaldsson - Khalili skapa både en och två bra chanser, men man möter seriens förmodligen starkaste försvar och kanske bästa målvakt. För IFK Göteborg passar en sådan matchbild perfekt och öppnar för omställningslägen med snabba Hysén/Söder i spetsen. Med tanke på Norrköpings försvarsfacit så här långt så är det väl inte heller otroligt att blåvitt får ett eller annat gratismål efter strul/otur/missad markering av Norrköping, speciellt nu när man saknar både David Boo Wiklander och Martin Falk Olander i försvaret.

Jag är övertygad om att IFK Göteborg har goda chanser att vinna denna match, trots bortaplan, och tar raka tvåan till 2,70 hos 5dimes. Normalinsats 3 units och absolut spelvärt ner till 2,30 tycker jag. Hade det inte varit för bortaplan för Göteborg hade jag gått in tyngre. Det är också anledningen till att jag inte trycker på överspelsknappen.
För den som letar ännu högre odds finns 4,55 på att Blåvitt vinner och håller nollan hos Marathon, själv avstår jag då Thorvaldsson verkar vara i fin form och Khalili är tillbaka i Norrköping.


Avstängningar
Martin Falk Olander, Norrköping


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.ifknorrkoping.se respektive www.ifkgoteborg.se.


+ Norrköpings försvarsspel skakigt – nu utan både Boo Wiklander och Falk Olander!
+ Göteborg stabilt försvarsspel, och bra omställningsspel
+ Trolig matchbild som passar Göteborg med Norrköping spelförande och Göteborg chansen till omställningar
+ Norrköping har släppt in mål i alla Allsvenska matcher i år

- Bortaplan för IFK Göteborg


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar med resultat efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna – både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Norrkoping – IFK Goteborg

  • Postad:
    19 jun 2013
    15:49
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,70
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: 5dimes
  • Datum:
    20 jun 2013
    19:05
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-06-20 21:03

Slut 1-2 och pengar på kontot! :-)

Tomte 2013-06-20 16:10

Tack :-)

stn 2013-06-20 12:42

Bra rek!

+0 @ 1.94 finns också till på Pinnacle, rekommenderas starkt.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td