Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kalmar FF – Helsingborgs

Kalmar - Helsingborg, 2013-06-23, 19:00, Allsvenskan, Guldfågeln Arena, Kalmar

Spel: Helsingborg, 2,25 Marathon (finns även hos Betway och NordicBet).

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


Dags för en hyffsat tidig rek eftersom jag tror att oddset kan sjunka närmare matchstart. Jag är i alla fall fullt nöjd med 2,25 och hugger direkt!


Kalmar

Kalmar har blandat och gett i årets Allsvenska. Näst senaste hemmamatchen mot Öster spelade man rätt bra och vann välförtjänt. Därefter var man klart bleka borta mot Djurgården innan man spelade 2-2 hemma mot Norrköping i en match där Norrköping var närmare segern. Igår mötte man Mjällby borta och vann med 2-0 och på söndag har man alltså tredje matchen på en vecka mot ett Helsingborg som haft långledigt och kommer utvilade till matchen.

Kalmars fem senaste matcher:
IFK Göteborg - Kalmar FF 2-0 (Allsvenskan)
Kalmar FF - Öster 3-1 (Allsvenskan)
Djurgården - Kalmar FF 1-0 (Allsvenskan)
Kalmar - Norrköping 2-2 (Allsvenskan)
Mjällby - Kalmar 0-2 (Allsvenskan)


Senaste matchen alltså igår borta mot Mjällby. Efter en rätt chansfattig första halvlek var Kalmar bättre i andra. 1-0 kom efter en situation där Papa Diouf liggande täckte bollen vid sidlinjen. När han reste sig trodde alla utom Diouf att bollen varit över linjen så han sprang helt enkelt mot mål och satte bollen i nät. 2-0 kom sedan på en låg hörna som Thorbjörnsson skarvade in. Totalt sett var nog segern rättvis, även om Mjällby tilläts ha några skapliga chanser. Noterbart är att veteranen Henrik Rydström spelade från start för första gången på länge och åtminstone i andra halvlek tycker jag nog att Kalmars inre mittfält fungerade bättre än i de senaste matcherna. Om det sedan räcker mot Helsingborgs Gashi - Mahlangu är väl mer tveksamt.

Skadad är viktiga mittbacken Paulus Arajuuri.


Helsingborg

Vårens dominanter Helsingborg kommer utvilade till denna match efter ett speluppehåll på tre veckor (spelschemat kastar om omgångar så just till denna match har Helsingborg fått lång vila) och det borde inte vara någon nackdel, även om det alltid finns en risk att man är lite seg efter ett längre uppehåll. Man har dock träningsmatchat en halvlek vardera mot Mjällby (1-0) och Haugesund (0-1). Att Helsingborg har varit väldigt bra under våren har nog inte undgått någon och frågan nu är väl huvudsakligen vilka spelare som försvinner under sommarens transferfönster. Helsingborg har förvisso kontrakt med de flesta men samtidigt inte en jättestark ekonomi och kan känna sig tvingade att släppa någon eller ett par spelare (även om de säger att de inte ska göra det, men det har vi hört förr från flera klubbar), och det kan ju även påverka enskilda matcher om man bänkar en spelare som är på väg att lämna. Senaste ryktet är Loret Sadiku, och med tanke på hur bra han varit i backlinjen så vore det såklart ett avbräck. Helsingborg säger dock själva att de inte tänker släppa honom till Turkiet även om han själv vill lämna och att inga förhandlingar pågår. Det borde väl i alla fall betyda att han inte är klar att lämna redan nu så jag utgår ifrån att han spelar på söndag och är professionell nog att göra sitt bästa.
Nästan säkert är väl i alla fall att man kommer att tappa Alejandro Bedoya och det är såklart ett jätteavbräck, men såvitt jag kan läsa mig till så kan han i alla fall spela mot Kalmar på söndag. Han klev av med bandagerat lår mot Haugesund, men säger själv till Helsingborgs dagblad att det bara var en försiktighetsåtgärd och ingen fara.


Helsingborgs fem senaste matcher:
Syrianska - Helsingborg 0-1 (Allsvenskan)
Helsingborg - Häcken 5-0 (Allsvenskan)
Helsingborg - Elfsborg 2-1 (Allsvenskan)
Malmö - Helsingborg 1-1 (Allsvenskan)
Helsingborg - Åtvidaberg 3-0 (Allsvenskan)

Senaste matchen innan uppehållet slog man Åtvidaberg komfortabelt hemma, och matchen innan den, skånederbyt mot Malmö var man nog objektivt närmast segern i en underhållande match.


Spelet

Kalmar blandar och ger som sagt, och man är obesegrade hemma på Guldfågeln Arena, men på söndag kommer första hemmaförlusten tror jag. Senaste hemmamatchen mot Norrköping var man stundtals utspelade men bjöds in i matchen av ett Norrköping som i vanlig ordning inte spelade ett helt distinkt försvarsspel. Helsingborg är ett betydligt bättre fotbollslag än Norrköping och bjuder framförallt inte på lika mycket bakåt, och jag har svårt att se hur Kalmar, som spelar sin tredje match på en vecka, ska kunna stå emot ett utvilat Helsingborg som gjort flest och släppt in minst antal mål i Allsvenskan.

I min matchbild kommer Helsingborg att dominera mittfältet och matchen, och sedan är det ju bara att välja om Accam ska komma från vänster eller Bedoya från höger och antingen skära in eller slå inlägg på exempelvis Simovic. Skulle Kalmar mot förmodan lyckas etablera tryck så är nämnda Accam och Bedoya även duktiga kontringsspelare.

Jag tar raka tvåan till finfina 2,25 hos Marathon. Spelvärt ner till ca 1,95-2,00 tycker jag. Normalinsats 3 units. "Bara" normalinsats då det är bortaplan och vi inte sett trupperna ännu, men fyller eventuellt på privat när vi sett startelvorna och sett att inte några "ska snart säljas"-spelare är bänkade i Helsingborg.


Avstängningar
Inga avstängningar i någondera laget.


Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.kalmarff.se respektive www.hif.se.


+ Tredje matchen på en vecka för Kalmar mot ett utvilat Helsingborg
+ Helsingborg seriens bästa lag just nu, obesegrade sedan mitten av april
+ Kalmar tveksam form, inte imponerande mot Djurgården och Norrköping. En skaplig halvlek mot Mjällby.
+ Många bra målskyttar i bra form i Helsingborg, Simovic och Lindström 6 mål vardera i Allsvenskan, Accam 5 och Bedoya 4. Dessa fyra har allstå gjort fler mål (21) än hela Kalmar (16) totalt.
+ Viktiga mittbacken Paulus Arajuuri skadad i Kalmar.

- Bortaplan för Helsingborg
- Transferläget, möjligt att spelare på väg bort bänkas i Helsingborg


Lycka till om du ryggar!

Spreadsheet med mina rekar för dig som vill se hur jag rekat tidigare: https://www.sharps.se/spreadsheet/24214

Jag skriver alltid en kommentar med resultat efter spelet, oavsett om det gått in eller inte.


Kommentera gärna - både ris och ros välkomnas!
Fotboll

Kalmar FF – Helsingborgs

  • Postad:
    21 jun 2013
    13:18
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,25
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: Marathon
  • Datum:
    23 jun 2013
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Tomte 2013-06-23 19:23

Slut 1-1. Helsingborg närmast segern efter en bra andra halvlek. Första halvlek sämre. Mahlangu skadad, testades idag och kunde inte spela, saknades enormt i Helsingborg.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td