Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Gefle – Djurgardens

Gefle - Djurgården, 2013-06-24, 19:00, Allsvenskan, Strömvallen, Gävle

Spel: Djurgården dnb 2,26 188bet

Jag rekar alltid till marknadshögsta vid tiden för rekens publicering. För aktuella odds, eller om du inte har bolaget jag rekat på - följ denna länk till BetBrain. Det är alltid värt att kolla upp oddsen innan man lägger spelet.

Insats 3 units, normalinsats för mig. Jag spelar 1-5 units.


En till tidig rek där jag starkt misstänker att oddset kommer att sjunka närmare matchstart. Som ni kanske märkt så gillar jag att spela AH 0 eller draw no-bet när spelbolagen har fel favorit, och nu har jag hittat ännu en sådan match.


Gefle

Gefle har nu spelat fem raka oavgjorda matcher. Vill man tolka det positivt så kan man säga att de är svårslagna, och Gefle har ju gjort sig kända för att traditionellt ha en stark defensiv, vilken dock rämnat vid ett par tillfällen i år (släppt in fem mål mot Helsingborg och fyra mål mot Brommapojkarna (!)). Tittar vi på de senaste matcherna så hade man länge ledningen mot Syrianska innan man blev alldeles för passiva på slutet och tillät Syrianska att göra två mål. Senaste hemmamatchen mot Öster var en sådan där match som man helst glömmer - Öster ville inte spela fotboll och Gefle hade inte förmågan att skapa något och 0-0 var inte mycket att säga om, mer än att det måste ha varit trist att ha varit en av de få betalande åskådarna på det sömnpillret till match.

Gefles fem senaste matcher:
Häcken - Gefle 2-2 (Allsvenskan)
Gefle - IFK Göteborg 1-1 (Allsvenskan)
Syrianska - Gefle 2-2 (Allsvenskan)
Gefle - Öster 0-0 (Allsvenskan)
Elfsborg - Gefle 0-0 (Allsvenskan)

Senaste bortamatchen mot Elfsborg så spelade Gefle efter sina resurser som det så fint heter, d v s de parkerade framför eget straffområde och sparkade bollen långt åt helsike när tillfälle gavs. Med Gefles nya 5-3-2-system (som Pelle Ohlsson vill kalla 3-5-2) så lyckades man hålla Elfsborg mållösa, men det berodde nog lika mycket på Elfsborgs innefektivitet som Gefles försvarsspel, 66-34 i bollinnehav sammanfattar matchen ganska bra.


Djurgården

Djurgården under nye tränaren Per-Mathias Högmo är ett helt annat lag än det vi såg i säsongsupptakten, och med 11 poäng på de senaste fem Allsvenska omgångarna, efter att ha tagit en poäng på de sju första, så är man minst sagt formstarka och rapporterna från laget säger att det är harmoni och glädje i truppen. Högmo har fokuserat på defensiven främst och det har märkts i de senaste matcherna där man inte släppt till särskilt många chanser, trots att man mött exempelvis IFK Göteborg två gånger.

Djurgårdens fem senaste matcher:
Djurgården - Halmstad 1-0 (Allsvenskan)
AIK - Djurgården 1-1 (Allsvenskan)
IFK Göteborg - Djurgården 4-2 efter straffar (Svenska Cupen)
Djurgården - Kalmar 1-0 (Allsvenskan)
IFK Göteborg - Djurgården 0-0 (Allsvenskan)

Under landslagsuppehållet jobbade man lite mer även med offensiven och det syntes i senaste matchen mot IFK Göteborg där man var närmast segern efter flera bra anfall och stundtals bra tryck, även om Göteborg på intet sätt var ofarliga. Mittfältsduon Amartey-Johansson stod upp bra mot Göteborgs erkänt duktiga Johansson - Haglund och på kanten gjorde Martin Broberg sin klart bästa match någonsin i Djurgården. Broberg som kom för ett par år sedan har under hela sin karriär varit skadeförföljd och har haft svårt att både ta plats i Djurgårdens elva och vara hel en hel match. Nu har han fått förtroende av Högmo och dessutom fått vara frisk i ett par matcher, och är senaste matchen någon indikation på hans förmåga så blir det åka av för Gelfeförsvaret. Dessutom löpte Erton Fejzullahu betydligt mer än tidigare matcher och fick beröm av Högmo som menade att uppehållet gjort honom gott.


Spelet

Ni vet vad man säger, man ska inte spela på lag man är supporter till, men i det här fallet gör jag ett undantag. Djurgårdens försvar har sett riktigt bra ut de senaste matcherna och Peter Gustafsson klarar vänsterbacksplatsen bra om inte Jesper Arvidsson eller Vytautas Andriuskevicius (båda osäkra) kan spela. Med de goda anfallstendenser vi såg mot IFK Göteborg och stundtals i matchen innan mot Kalmar ska det finnas goda möjligheter till seger och jag tycker att spelbolagen är fel ute som gjort Gefle till favorit, trots hemmaplan. Samtidigt är det bortaplan för Djurgården och Gefle lyckades hålla nollan mot Elfborg så det får bli AH 0 (d v s vi får pengarna tillbaka vid oavgjort, draw no bet och pengarna tillbaka vid oavgjort är samma spel, kolla vad du får bäst odds på hos dina bolag om du ryggar).

Jag ser en matchbild där Djurgården med självförtroende i ryggen försöker ta tag i taktpinnen direkt från start. Man lyckades bra med det mot IFK Göteborg trots bortaplan, och Gefle är ett sämre lag än Göteborg. Får Gefle greppet så är det möjligt att Djurgården ändå kan peta in en boll på omställning eller fast situation (Broberg har slagit riktigt bra hörnor flera gånger), och man har som sagt inte släppt till särskilt många chanser de senaste matcherna.

Jag spelar Djurgården AH 0 hos 188bet till 2,26, spelbart ner till 1,90 tycker jag.
Normalinsats 3 units.


Avstängningar
Inga avstängningar i någondera laget.



Senaste nytt och startlelvor hittar du när de släpps, troligen en timme innan matchstart, på www.gefleiffotboll.se respektive www.dif.se.


+ Djurgårdens försvar starkt sedan Högmo blev ny tränare
+ Djurgården formstarkt med 11 poäng på de fem senaste matcherna
+ Djurgården närmast segern två gånger under ordinarie matchtid mot IFK Göteborg (Cupfinalen + Allsvenskan) på senaste matcherna
+ Martin Broberg joker, gjorde kanonmatch senaste, även Erton Fezjullahu på gång enligt Högmo

- Gefle fem raka kryss, risk för ett sjätte
- Bortaplan för Djurgården
- Gefle höll nollan mot Elfsborg senast
Fotboll

Gefle – Djurgardens

  • Postad:
    21 jun 2013
    14:51
  • Rekare: Tomte
  • Spel: 2 AH 0
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,26
  • Spreadsheet: Sharpsrekar
  • Bolag: 188bet
  • Datum:
    24 jun 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

tompa87 2013-06-26 10:46

Martanl: Jag gjorde aldrig det, utan spelade istället på Gefle +0.. Så inga vinnare

Tomte 2013-06-24 20:58

Slut 1-1 och vi får pengarna tillbaka. Syntes tydligt att "Adde" saknades enormt på mittfältet. Andra reken på två dagar där man får reda på att viktig central mittfältare är skadad strax innan matchstart (Mahlangu igår, Adde idag), oh well, i det långa loppet jämnar det ut sig och vi får lite flyt också.

Bara att hitta en ny match att återinvestera i - kanske redan på söndag i Djurgårdens sista match på Stockholms Stadion mot Öster om vi får ett ok odds och rapporterna om Adde verkar ok.

Tomte 2013-06-24 18:28

Djurgårdens startelva släppt. Andreas Johansson skadad. Definitivt inte bra för spelet. Chibsah ersätter, försvagning framför allt offensivt.

Martanl 2013-06-24 16:44

Tompa87, kommer du att rygga reken trots 4-4-2 för Gefle samt konstgräs i åtanke? Vore intressant att veta. Lycka till oavsett!

tompa87 2013-06-24 11:50

Tack för svar! Skall också flika in att Pelle Olsson lutar åt en 4-4-2 idag; för att få igång anfallsspelet som saknats.. http://www.svenskafans.com/fotboll/infor-gefle-dif-pelle-gar-tillbaka-till-4-4-2-481680.aspx

Tomte 2013-06-24 11:22

Stadion har naturgräs (och om ett par veckor när DIF flyttar till Tele2 arena blir det konstgräs). DIF är bättre hemma än borta, så jag tycker att bortaplansnackdelen "räcker" ;-)

tompa87 2013-06-24 10:52

Grym rek, som vanligt! Vill bara dubbelkolla, tränar/spelar DIF ngt på konstgräs eller har stadion vanligt? Isf borde väl tas i åtanke att Gefle spelar på konstgräs hemma.. Men som sagt, jag kunde inte utläsa nånstans om Djurgården spelar eller tränar på konstgräs

Tomte 2013-06-22 13:14

Tack för de vänliga orden Martanl :-) Det är beröm man lever på (jaja, och spelvinster förstås...). Nu hoppas vi bara att denna går in också. Visst känns det lite ovanligt att som Djurgårdare vara optimist med tanke på säsongsinledningen - men ett spel med spelvärde är ett spel med spelvärde oavsett lag, jag har rekat AIK-segrar och Djurgårdsförluster tidigare - försöker vara objektiv vid spel.

Martanl 2013-06-22 12:41

En otroligt väl genomförd och utförlig rek med ett välmotiverat spel. Precis som för dig slår även mitt hjärta för Dif, men anser detta som ett spel som bara måste göras med tanke på förutsättningarna. Tack för ännu en grymt välgrundad rek! Ryggar som sagt.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td