Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kaia Kanepi – Sabine Lisicki

Oj, oj, oj. Här har vi enligt mig ett riktigt guldodds. Förmodligen kommer det rasa (min gissning) ju närmare matchstart vi kommer, så ju snabbare man hugger desto bättre.

Kaia Kanepi (rank:46:a) mot Sabine Lisicki (24:a). Damtennis, Wimbledon kvartsfinal. Matchstart; 14:00.

Ska försöka hålla det relativt kort, risk att det blir en uppsats.

Här har vi ett scenario där jag många gånger tidigare gått in hårt och bettat emot storfavoriten. Ett favoritscenario. Ska förklara varför.

Därför tar Kanepi minst ett set:

Lisicki storfavorit. Slog Wimbledondrottningen Williams igår (måndag). Stor överraskning, bröt också Williams trend på 34 raka Grand Slam-matchvinster. En prestation som nu ger tyskan låga odds inför matchen mot Kanepi. Och som även gör henne till favorit att vinna Wimbledon (än mer press).

Ett psykologiskt mycket intressant scenario råder därmed. Lisicki tömde sig rejält mot Williams. Hon grät kort efter matchbollen, av lycka. I intervjun efter så skakade hon av glädje och tårarna fortsatte att rinna. En därmed inte bara fysisk tömning (stenhård tresetare) utan även en emotionell tömning. Måndagsvinsten kan också ha varit hennes största seger i karriären. Det blir alltså mycket att ta in för tyskan. Och jag måste även säga att, visst imponerade Lisicki mot Williams men det kändes mer som om Williams förlorade matchen än Lisicki vann den.

MEN för mig ställs Lisicki i ett livsfarlig läge nu. En känslomässig dränering mot Williams i måndags. Nu, redan på tisdag, utan en dags vila som i normala fall, ställs hon mot en motståndare som har alla vapen för att slå henne och en motståndare som är i riktigt bra form. Lägger man till hur skör den mentala aspekten i damtennisen kan vara och vips så har vi en situation som enligt mig skriker överodds.

Ett scenario och en situation som Lisicki tidigare ställts i. Redan i förra årets Wimbledon när hon chockerade världen genom att besegra (världsettan då) Sharapova i åttondelen. En seger som gav sex gånger pengarna. Men i omgången efter så förlorade hon, som klar favorit, mot Kerber, och semifinalplatsen var borta. Lisicki har för övrigt slagit regerande Franska Öppna-vinnaren i Wimbledon i tre år i rad nu (Na Li, Sharapova och Williams). 2009 slog hon även regerande Franska Öppna-vinnaren Kuznetsova i Wimbledons 16-delsfinal, men åkte ut i kvarten. Hon har dock aldrig nått finalen i Wimbledon.

Som sagt, damtennisens mentala aspekt kan ifrågasättas i detta läge. Spelare som viker ner sig och underpresterar från ingenstans. Spelare som inte klarar av att hantera press, spelare som när dom går från att vara underdog till favorit helt plötsligt tappar flera snäpp i sitt spel. Jag ser inte Lisicki som så här stor favorit mot Kanepi och jag ställer mig frågande till om hon kommer kunna ladda om så pass bra att hon kan vinna denna match komfortabelt? Och om hon kommer klara av att hantera favoritstämpeln på ett bra sätt? Jag tror inte det. Jag tror Kanepi kommer njuta av att vara underdogen och jag tror Lisicki kommer tyngas (som hon gjort så många gånger tidigare) av att vara den som bara \'ska\' vinna.
-
I övrigt då. Båda är duktiga grässpelare. Lisicki vassare. Tyskan har 6-1 i år. 6 vunna och en förlust. Och 28-11 totalt. Kanepi har 4-1 i år. Och 19-13 totalt. Kanepi spelade Wimbledon kvartsfinal 2010 och hade matchbollar mot Kvitova, men tog inte dom och förlorade. Och det är här vi kommer till anledningen varför jag inte vågar spela på en en rak seger för Kanepi, trots att det lockar enormt. Hennes nerver, speciellt när hon ska serva hem matcher är fruktansvärda. Hon kan spela helt fantastisk under stora delar av matchen men när avgörandet närmar sig då klappar hon ihop fullständigt, väldigt ofta.
-
Detta möte kommer i alla fall vara mellan två bra servande tjejer. Två hårdslående spelare. Två mycket jämna spelare i min mening något som glöms bort här. Kanepis rankning imponerar inte (46:a), men det beror på att hon haft stora skadeproblem tidigare. Något som däremot gjort henne till en underskattad spelare, för när hon väl kommer igång på allvar, då är hon otroligt svårbesegrad. Hon har slagit meriterade spelare som Riske, Kerber och hemmafavoriten Robson, i årets Wimbledon och det är tre tunga vinster. Och hon har framförallt spelat bättre och bättre ju längre turneringen gått.
-
Jag kan se detta bli en otroligt jämn match. Där Lisicki kanske inte riktigt hunnit återhämta sig från gårdagens lilla mirakel. Kanske kan Kanepi utnyttja detta från första början och vinna set nummer ett, för att sedan låta nerverna och Lisickis \'uppvaknade\' göra matchen till en stenhård tresetare.

Jag rekommenderar iaf setspelet här. Även gamehandicap på Kanepi kommer spelas hårt från min sida.

Tack för mig.
Tennis

Kaia Kanepi – Sabine Lisicki

  • Postad:
    02 jul 2013
    03:06
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 1 +1.5SET
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,00
  • Bolag: Pinnaclesport
  • Datum:
    02 jul 2013
    03:28
  • Sport: Tennis
  • Land: England
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Mourinho 2013-07-02 15:47

Oj, vad uselt. Nästan så man vill be om ursäkt. Sorry. Trodde verkligen jag var rätt ute här.

robfri 2013-07-02 08:28

Mycket bra rek !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td