Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Inter Baku – IFK Mariehamn

Har rekat två tennisspel som gått uselt, dags att vända formen nu med ett intressant fotbollsspel. Håller tummarna för det i alla fall.
Europa League-kval stundar imorgon och jag tror mig ha hittat ett mycket spelvärt odds.

Inter Baku (från Azerbajdzjan) möter IFK Mariehamn (Finland/Åland), avspark: 18:00.

Varför vinner Inter Baku? (HT/FT)

1. Stora skadeproblem i IFK Mariehamn

IFK Mariehamn har stora skadeproblem inför mötet. Man har flera spelare långtidsskadade. Och för att göra saken värre så fick en av de friska spelarna tacka nej till sin trupplats i sista stund, på grund av att han är flygrädd. Så han flög alltså aldrig med laget till Baku.

IFK:s ordförande Robert Söderdahl kommenterade det hela så här:

-Man måste ha förståelse för honom och respektera det. Jag hoppas vi i framtiden kan hjälpa honom överkomma sig flygrädsla.

Hur känns det här?

-Det är klart att det är tråkigt att han inte kan komma med när vi har så mycket skadeproblem men som sagt. Vi får göra det bästa av situationen.

De många avbräcken, och den sista överraskande händelsen har gjort att IFK-tränaren Pekke Lyyski bara tagit ut 15 man till mötet, när man egentligen får ta med hela 18st. (Tillåtet att ha sju på bänken, men IFK kommer alltså bara ha fyra, inklusive målvakt.) Största avbräcken är mittfältarna Forsell (kanske lagets bästa spelare) och Värttö (Värttö har inte spelat alls denna säsong). Samt förra säsongens förstamålvakt; Nurme.


2. IFK har matchats tufft på senare tid, plus att en lång flygresa avklarats.

IFK kommer efter matchen mot Inter Baku att ha spelat fyra matcher på elva dagar. Man hade tre matcher från den 24:e juni till den 30:e i ligaspelet. Varav man förlorade de två sista, med en sammanlagd målskillnad på 8-1 (5:a i den finska ligan för tillfället). Det tuffa matchandet har helt klart tagit på krafterna i den redan tunna matchtruppen som IFK har. Dessutom anlände laget till Baku sent igår (onsdag) efter en 14 timmar lång resa. En sådan lång och jobbig restid ska heller inte underskattas.


3. Inter Baku, ett (relativt) meriterat lag i detta sammanhang.

Man har kanske inga höga tankar om lag från Azerbajdzjan, men faktum är att dom faktiskt är ganska svårslagna hemma i Europa (relativt sett). Och inte helt oävna, i dessa sammanhang (tidiga kval). Inter Baku kvalade till EL förra säsongen men åkte ut i den andra omgången, trots att man inte förlorade någon av de fyra matcherna som man totalt spelade. Man slog estländska Narva Trans med hela 7-0 (sammanlagt) i den första omgången. Sen förlorade man mot grekiska Asteras Tripolis (ett bra lag även om det inte låter så) på straffar. Efter två 1-1 matcher. Asteras som sedan kryssade två matcher mot portugisiska Maritimo, men föll på bortamålsregeln.

Inter Bakus europastatistik, lite kort, på senare år:
Man har kvalat till CL 2006/2007, åkte ut i första omgången.
2008-09 nådde man andra omgången i CL-kvalet
2009-10 kvalade man till EL, ut i första omgången.
2012/13, se ovan.

Visst, det (lilla erfarenheten som man har) har kanske ingen större betydelse då truppen byts ut ganska kraftigt, men en viss betydelse har det. Klubben vet hur det känns att spela ute i Europa och det är till en fördel, även om den kanske är minimal.

För finska IFK Marieholm är det första gången som man spelar ute i Europa.


4. Inter Baku har värvat bra till den kommande säsongen

Serien har ännu inte börjat för Inter Baku men värvningarna har varit många. Efter ligaslutet för en och en halv månad sedan lovade ägaren att öppna plånboken. Man har hämtat in hela sju spelare. Och några mycket meriterade, i sammanhanget dvs. Anfallare Iashvili har hämtats från Bochum. Där han var ordinarie förra säsongen. Spanska mittfältaren; Alvaro från Dinamo Tbilisi är ett annat mycket bra förvärv. Samt en utmärkt mittback i rumänen Cristian Daniel Oros, som hämtats från Rapid Bukarest. Inter Baku har helt enkelt valt att satsa till denna säsong. Man har som mål att försöka ta hem ligan och bryta den dominans som rivalen Neftchi för tillfället har. Vad jag har kunnat hitta så har man heller inga större avbräck inför mötet mot IFK.



Vad talar då för att IFK ska klara av att stå upp mot Inter?

Inter Baku kommer inte spela på sin riktiga hemmaarena. Då den inte håller UEFA-standard. Dock är man vana vid detta, då man t.ex. spelade sitt EL-kval förra säsongen på en sk. \'bortaarena\". Morgondagens match går på Bayil Stadium (5000 åskådare, ganska nybyggd, och konstgräs), en arena som finns i Baku. Så Inter kommer inte behöva resa långt för att spela sin \'hemmamatch\' (man har även gjort en hel del träningspass på stadion inför mötet). Kan konstgräset gynna Baku? Mariehamn spelar normalt sina matcher på vanligt gräs, samtidigt som Inter Baku normalt sätt, spelar på konstgräs på sin ordinarie hemmaarena. Så, konstgräset bör vara till en fördel för Inter Baku.
En annan sak som \'bör\' tala för IFK är att deras säsong är igång (men med tanke på hur sliten och tunn truppen är så kanske det är precis tvärtom) medan det är ligauppehåll för Inter. Däremot har Inter förberett sig riktigt bra inför denna match med flera turnéer, där man bland andra mött lag som Innsbruck (8-0 vinst), Slavia Prag (1-1), Krasnoder (0-0) och här sist, Etoo\'s Anzhi. Där man förlorade med knappa 1-0. Så även om man inte är inne i ligaspelet så har man fått några riktigt tuffa matcher inför mötet mot IFK.

Jag tror att Inter med ett stort (iaf högljutt) hemmastöd kommer gå ut från första början och sätta ett högt tempo (man är otroligt hemmastarka*, förlorade t.ex. bara en match under ligaspelet förra säsongen på hemmaplan och det var mot mästarna). Med tanke på IFK:s tunna truppsituation, deras långa resa, deras ovana i dessa sammanhang, samt den klara klasskillnaden som jag tycker finns mellan lagen rent kvalitetsmässigt, så tror jag Baku har mycket bra chanser att ta ledningen redan i halvtid och sedan hålla i den, om inte utöka den.

*Som sagt, jag vet att dom spelar inte på sin riktiga hemmastadion, men jag tror ändå att man kommer ha en stor känsla av \'hemmaplansfördel\'. Samt att konstgräset kan vara till en fördel, då man normalt sätt spelar sina hemmamatcher på just konstgräs (Safa-Stadion).


Tack för mig.

Citat, länk: http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=34788&iPage=1
Fotboll

Inter Baku – IFK Mariehamn

  • Postad:
    04 jul 2013
    00:56
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 1 HT/FT
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,55
  • Bolag: BWIN
  • Datum:
    04 jul 2013
    13:44
  • Sport: Fotboll
  • Land: Azerbajdzjan
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

1X2 2013-07-04 12:57

Tack, mycket bra. Saknar dock vilka som är borta i Mariehamn (och hur viktiga dem är).

kusagwa 2013-07-04 11:24

Mkt bra rek.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td