Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Andy Murray – Jerzy Janowicz

0-3 i mina rekar här på Sharps hittills, katastrof, nästan så man vill gömma sig. Nya tag dock och jag planerar att släppa en hel del rekar till. Jag hoppas verkligen att det kan vända snart.
Fredagen har med sig ett tennisspel, i matchen mellan polacken Janowicz (rank 22:a) mot hemmahjälten Murray (2:a). Matchstart; runt 16-17:00.

Det är en match som jag tror Murray kan vinna komfortabelt. Oddset på pinnaclesport för 3-0 i set till skotten, tycker jag är bra (2.40). Ett annat sidospel som jag också tycker är intressant är att det INTE blir ett tiebreak i matchen. Mindre bet där också, går att få till oddset 3.10 på BWIN. Men, reken här under och huvudbettet är att Murray vinner denna match utan att tappa ett set. Varför tror jag detta då?

Jag ser mycket tennis, och jag måste ärligt talat säga att Janowicz känns något överskattad till denna matchen. Han är en otroligt duktig spelare, utan tvekan, och en, enligt mig topp fem spelare inom en överskådligt framtid. Men till denna match så känns det som om hajpen slagit över. Måste också säga att jag tror att Murray vinner Wimbledon i år.

Därför vinner Murray med 3-0 mot polacken:


*Polacken har haft en lätt lottning hittills. Otroligt lätt för att ha nått semifinal i en Grand Slam. Han har satts på prov en gång och det var mot Melzer. Många säger kanske att det var otroligt imponerande att han slog Almagro i tredje omgången, men i min mening kunde han inte fått en bättre lott, då det är en spelartyp som passar honom som handsken. Jag tycker helt enkelt inte att man ska bli överdrivet imponerad av att han nått semifinal (notera 'överdrivet'). Inför Wimbledon spelade han på gräset i Halle och där åkte han på stryk mot en 240-rankad bosnier. Sedan spelade han även i Boodles Tennis Challenge (på gräs) där han förlorade mot Dimitrov i två raka. Janowicz har 14-5 på gräset totalt, vilket låter imponerande kanske. Men ser man på motståndet som han ställts emot så är verkligheten en annan. Under 2012 förlorade han t.ex. mot spelare som Florian Mayer och Karol Beck på gräset. 2011 i kvalet till Wimbledon fick han stryk mot Martin Fischer. Förvisso har han utvecklats en hel del sen dess, men det är ändå matchstatistik som visar att man kanske inte ska hajpa Janowicz alldeles för mycket, att han behöver lite mer tid innan man faktiskt ställer krav på honom i en GS-semifinal mot en absolut toppspelare.

*Murray fick sin wake up-call mot Verdasco i kvarten här senast. När han vände 0-2 i set till 3-2. Om jag känner Murray rätt så var det precis det han behövde inför sluttampen. En boost efter en galen vändning, samt en betydelsefull väckning på köpet. Jag tror att det kommer göra att vi får se en hyperfokuserad Murray mot Janowicz. Och det under hela matchens gång. Jag tror också att Murray vill vinna så snabbt som möjligt (såklart, men än mer påtagligt nu) så att han kan komma hem och vila inför finalen. Med tanke på att Djokovic och Del Potro spelar före honom så är han nog väldigt mån om att inte gå en lång batalj som sedan sätter sina spår inför en ev. final.

*Polacken har aldrig tidigare varit i en liknande situation. Han har aldrig tidigare passerat tredje omgången i en Grand Slam, förrän i årets Wimbledon. Erfarenheten är inte där, även om många då skulle kanske peka på hans Paris-final (Masters) i oktober, där han bland annat slog just Murray, så är det ändå två helt olika världar när vi pratar om en GS-semi och en final i en Masters. Jag tror avsaknad av erfarenhet i dessa sammanhang är ett minus för Janowicz. Speciellt med tanke på att han också inte bara kommer ställas emot Murray, utan även hemmapubliken. Det kommer bli en press och en situation som han aldrig tidigare varit med om.

*Deras inbördes möte, övertolkas. Dom har möts två gånger, det står 1-1. 2009 vann Murray i tre raka, inomhus. 2012 i oktober, inomhus i Paris vann faktiskt Janowicz, med 2-1 i set. Men jag tycker folk övertolkar polackens seger i Paris. Jag minns den matchen och det var ett konstigt möte. Det kändes som Murray hade bra koll på händelserna och han hade t.o.m. en matchboll i andra set, men brände den. Därefter vann Janowicz tiebreaket och tredje set överraskande enkelt med 6-2. I den matchen räddade polacken fem av sju breakbollar. Samtidigt som han själv fick sex breakbollar och tog tre. Janowicz fick in 61% av sina förstaservar (mer om det längre ner). Jag tror nog Murray kommer studera denna match ganska noga, och jag tror att han till skillnad från då kommer komma mycket bättre förberedd nu. Jag skulle även säga att en viss underskattning fanns i Paris från Murrays sida och jag skulle även vilja framhäva att det kommer bli en helt annan match och inställning från skottens sida denna gång, jämfört med senast.

*Polackens serve är hans största vapen, men det går att få breakbollar mot honom, samtidigt som hans andraserve faktiskt är svagare än vad många kanske tror. I sin 3-0 seger mot Kubot i kvartsfinalen så släppte han faktiskt sex breakbollar emot sig. Själv lyckades han få tio. I åttondelen mot Melzer (3-2 i set till Janowicz) så släppte han 12 breakbollar, varav tre break. Medan han själv fick 9 breakbollar och tre break i Melzers serve. De gånger han faktiskt ställts emot en bra returnerare så har där skapats en del breakchanser. Och som de flesta vet så finns det få bättre returnerare än just Murray.

Lite intressant statistik angående Janowicz andraserve:

Mot KUBOT: 2nd serve points won: Kubot, 20 of 43 = 47 %

Janowicz 12 of 33 =36%

Mot MELZER : 2nd serve points won: Janowicz, 36 of 63 = 57 %
Melzer, 28 of 43 = 65 %

Statistiken visar att Janowicz, mot Melzer, vann 57% av bollarna, när andraserven var tvungen att plockas fram. Medan Melzer vann 65%. I matchen mot Kubot vann Janowicz bara 36% av bollarna när andraserven aktiverades, jämfört med Kubots 47%. Nu måste man kanske även ta hänsyn till förstaservesprocenten för att få en bra översikt och den har legat runt (i snitt) 65% i dom tre senaste matcherna för Janowicz. Polacken kommer bli sårbar när han inte får in förstaserven, och jag är inte säker på att han kommer snitta över 60% med tanke på stundens allvar, publiken och en het Murray på andra sidan. Och om spelare som Kubot och Melzer kan plocka så många poäng (relativt sett) i polackens andraserve så tror jag han kommer få otroligt svårt med Murray på andra sidan nätet.

*Jag tycker också att tendensen är att Janowicz visar lite trötthetstecken. Jag har sett alla hans matcher under Wimbledon. Han är inte van att spela så här många matcher på så kort tid. Jag ställer mig lite frågande till hans fysisk i detta nu. Han rör sig bra på banan för att vara så stor men när duellerna börjar bli riktigt långa med en Murray som kämpar om varje boll, då undrar jag hur länge Janowicz kommer kunna hänga med och spela tålmodigt utan att gå för vinnare i varje slag.

-

Jag tycker väldigt mycket tyder på att Murray kommer vinna enkelt. Mycket dolda signaler och en hel del magkänsla, något som man kan lära sig att läsa av ganska bra om man är en tennisnörd som jag. Jag tror som sagt att Murray går hela vägen, och momentumet efter vändningen mot Verdasco är verkligen på hans sida. Det känns som om han kommer använda denna medvind och avfärda polacken ganska lätt, med ett riktigt bra returnerande och en fighting spirit där han kommer få nästan varje boll som polacken vinner att kännas som en tio timmars kamp. Murray har mentaliteten, erfarenheten och spelstilen till att kunna nöta ner Janowicz i tre raka. Dessutom kommer han ha en galen hemmapublik på sin sida. Många tror dock att polacken inte kommer påverkas av publiken och stundens hetta, men jag har mina dubier. Det enda som kan rädda honom enligt mig är om han servar helt magiskt. Men som jag skrev tidigare så tror jag Murray kommer fånga upp många returer, samtidigt som polacken kommer få slita om varje poäng och det kommer till slut även påverka hans förstaservesprocent. Och när väl andraservarna börjar aktiveras allt oftare, då är polacken ute på djupt vatten.

Murray att vinna i tre raka är mitt spel. Och jag tror inget av seten går till tiebreak. Det spelas även till oddset 3.10 på Bwin. Två spel alltså i denna rek, där huvudbettet är 3-0 i set till Murray. Till oddset 2.40.

Tack för mig.
Tennis

Andy Murray – Jerzy Janowicz

  • Postad:
    05 jul 2013
    01:33
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 1 3-0 SET
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,40
  • Bolag: Pinnaclesports
  • Datum:
    05 jul 2013
    16:00
  • Sport: Tennis
  • Land: England
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td