Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Murray – Djokovic

0-4 med mina rekar här på sharps. Hade gärna kommit med en analys om varför det gått snett men det känns som om det är fel tråd och tid för det nu. Jag behöver nog inte påpeka det men jag gör det ändå, rygga med försiktighet, om man nu är sugen på det (bättre och gå emot kanske). Men det är bara att ta nya tag, förhoppningsvis kan jag iaf få fram min poäng på ett bra sätt; om varför jag tror på Murray i denna Wimbledon-final.

BWIN erbjuder oddset 1.50 (Djokovic) mot 2.50 (Murray) till denna match. Djokovic "klar" favorit med andra ord.

Efter att ha gjort min egen analys, så bedömer jag detta möte som en 50-50-match. Kanske till och med en liten fördel för Murray. Därav finner jag alltså ett spel på Murray som spelvärt, till en medelinsats. Inget jättetungt bet eller dylikt men värt en 'mellanpeng'. Här nedan ska jag försöka motivera varför jag ser detta möte som 50-50.


Det står 11-7 till Djokovic i inbördes möte mellan dessa två. Dom har mötts en gång på gräs, förra året i OS. Då vann Murray, i två raka, 7-5 7-5.


Detta är en bra fråga som man kan ställa tycker jag; vad kommer avgöra detta möte?

Jag har valt att besvara den med vad jag tror INTE kommer vara så pass avgörande att man på förhand kan säga "ja, han vinner för att...han servar bättre (ett exempel bara)".

1. Jag tror inte spelarnas fysiska form avgör denna final. Jag ser båda som lika pigga/småtrötta inför match. Och jag tycker bådas uthållighet är jämn förhållandevis. Dom rör sig i princip lika bra på gräset, kanske är Djokovic mikro-vassare i denna aspekt på hardcourt. Och mycket bättre på grus. Men på gräset är det jämnt i min mening. Skulle matchen gå till en lång femsetare så ser jag andra faktorer spela en mycket större roll när det ska avgöras, än just fysiken. Kort och gott; jag har svårt att föreställa mig att någon av dom skulle förlora finalen p.g.a. trötthet, eller att man rör sig sämre.

2. Jag tror inte formen (formen på förhand som spelarna är i) spelar någon roll när matchen startar 15:00. Jag tycker i alla fall att det inte går att säga, på förhand, att "han vinner matchen för han sett riktigt bra ut hittills." Det kommer inte spela någon roll i min mening. Formen innan en superfinal mellan två så pass jämna och bra spelare brukar sällan vara avgörande. Utan det kommer handla om vem som har bäst dagsform, vem som är bättre för dagen/stunden. Under dom få timmarna då matchen spelas. Vem kommer stiga fram när det gäller som mest? Kan Murray dra fördel av hemmapubliken i denna aspekt? Jag tror det. Mer om det längre ner. Klart är dock att Djokovic sett vassare ut hittills och jag tror bookies:en har påverkats av denna för mig icke betydande form-aspekt när som satt oddsen.

3. Nerverna tror jag inte heller spelar in. Visst kommer där finnas nervositet, från båda håll. Men i slutändan ser jag båda spelarna som extremt rutinerade i dessa sammanhang. När det väl kommer till kritan tror jag inte att nervositet heller spelar någon betydande roll här, som i t.ex. damfinalen mellan Lisicki och Bartoli.

Vad avgör matchen då?

Saker som jag tycker talar för Murray:
Hemmapublikens stöd. Visst kan den förvandlas till det motsatta, men i slutändan tror jag den blir till Murrays fördel.
Gräset innebär små marginaler. Det är inte alltid den bästa spelaren som vinner, skulle matchen t.ex. gå till ett avgörande femte set så kan någon enstaka boll avgöra finalen. En nätrullare, en felstuds, osv. Små marginaler är alltid bra för underdogen. Såklart. Är det på något underlag man kan plocka fram "små marginaler kan avgöra"-argumentet så är det på just gräs.

Saker som jag tycker talar för Djokovic:
Spelar Djokovic sin absolut bästa tennis, så vinner han matchen. Hans högstakapacitet är högre än Murrays. Och det är det argument som väger tyngst, av samtliga. Och det som gör att bookiesen ser serben som en "klar" favorit.

En sak som är ett frågetecken, men som jag tror kommer göra Murray till segrare:
Vem kommer vara starkast mentalt?
Här kanske många anser att nervositet-kortet är detsamma, men för mig är det inte det. Här handlar det om vem som kommer våga vinna mest. Vem som kommer vara kyligast och mest fokuserad i dom viktiga bollarna. Vem som har störst vinnarskalle. Det är en kategori där båda spelarna är otroligt vassa. Men där jag tror att Murray kommer ha en fördel, speciellt iom att underlaget är gräs och spelplatsen England (små marginaler på gräset och en extatisk hemmapublik). Varför; jag anser att Murrays bollsnålhet och smarthet, kan komma att bli mycket betydande, när de vitala bollarna ska avgöras. Vi såg ett liknande exempel i Franska Öppna, där Djokovic hade Nadal i sin ficka, men där Djokovic var något överhet och på egen hand slarvade bort titeln i Paris. Och jag tror faktiskt att vi kan se något liknande här. Ibland blir Djokovics vilja att vinna för stor och det kan påverka hans spel och tänk på banan. Och det är just här jag kan se att Murrays defensiv och ihärdighet kan betala sig mot en Djokovic som kommer gå för slagen även om det så står 10-9 i femte och 15-40 till Murray. På så sätt tror jag inte att Djokovic kommer kunna nå sin högstakapacitet, jag tror inte han kommer vara den smartare tennisspelaren på lördag eftermiddag och det tror jag kommer vara vitalt när vinnaren ska koras.

Ju mer jag tänker på denna match ju jämnare tror jag den blir och ju svårare är det att plocka ut en segrare. Ser man däremot på oddsen så tycker jag att en Murray seger är mer spelvärt och det kommer även bli mitt spel denna finaldag.

Men som sagt, min form är inte bra för tillfället. Så kanske gör ni bäst i att fade:a mig och gå emot. Jag tycker i alla fall att jag kunnat förklara mitt synsätt inför finalen på ett bra sätt, och jag tror Murray kommer stå för en historisk seger idag.

Tack för mig.
Tennis

Murray – Djokovic

  • Postad:
    07 jul 2013
    03:40
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 1
  • Insats: 3,00
  • Odds: 2,50
  • Bolag: BWIN
  • Datum:
    07 jul 2013
    15:00
  • Sport: Tennis
  • Land: England
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Trinity 2013-07-07 23:14

Absolut och reken gick ju även in.

Mourinho 2013-07-07 17:25

Trinity
Tack. Kul att någon i alla fall tyckte att reken höll måttet.

Trinity 2013-07-07 16:15

Eftersom jag ej kunde ge Stjärnor, Så hade du fått 5 stjärnor av mig.

Skulle ha haft skrivit att analysen var riktigt bra.

Trinity 2013-07-07 16:12

Oavsett hur det går, Så tyckte jag din analys var bra.

Var meningen själv med att spela på Murray men blev aldrig så..

Det med det psykologiska, Det spelar en helt avgörande roll om en av dem har nerverna utanför.

Fast Murray har lärt sig från förra årets Wimbledon och när han vann Os, Så slog han Djokovic i semifinalen.
( Har för mig att det var, Ej säker. )

Mourinho 2013-07-07 13:41

robfri
Personligen kan jag inte se hur publiken ska göra Murray sämre. Tar man tidigare turneringar i hänsyn så har jag inte sett några tendenser på att han påverkats negativt av hemmapubliken. Kan Djokovic växa av den kritiska publiken? Har också svårt att se det. För mig känns det som om Murray kommer växa med stödet i ryggen, likt i OS tex. Sen tycker jag Murrays mentalitet är en av dom vassaste. Visst har den svikit ibland, men de senaste åren tycker jag han växt otroligt i denna aspekt. Jag skulle snarare ifrågasätta Novaks psyke inför denna final.

Men vi får se. Kanske är du rätt ute. Lycka till i alla fall.
Mvh

robfri 2013-07-07 13:03

Själv sitter jag på andra sidan, dock till högre odds än 1.50 då Djokovic lirades innan turneringens start. Har svårt att se Murray vinna idag, den största anledningen stavas PUBLIKEN, den kommer bli en enorm press för Murray som jag inte tror han kan hantera, psyket är inte det bästa hos denna gosse vilket visat sej flertalet tillfällen tidigare.

Vi får se vem av oss som står som segrare...
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td