Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kristyna Pliskova – Barbora Zahlavova

WTA, Palermo. Kristyna Pliskova mot Barbora Zahlavova. NOTERA:Matchtid ännu inte satt. Bör vara efter 16:00 dock. Spelstoppet på expekt ligger för tillfället på 10:00.

-

Ett mycket intressant spel enligt mig. Pliskova, 21 år, rankad 136:a. Mot Zahlavova, 28 år rankad 96:a. Två tjeckiskor.

Varför Zahlavova vinner:

1. Hon är en mycket, mycket bättre grusspelare. Det är inte hennes favoritunderlag men hon trivs där relativt bra. Speciellt detta år då hon faktiskt har en record på 10-4 (10 vinster, 4 förluster). Där hon bland annat vunnit en ITF-tävling i Trnava. Hennes totala grusrecord är 160 vinster 105, förluster. Pliskova i sin tur är enligt mig riktigt usel på gruset. Hon har 6/7 på gruset i år. Där hon förlorat matcher mot spelare rankade på platser som 138, 405, 115 och 162. Pliskovas totala grusrecord är 89/81. Man får dock gå tillbaka till 2009 för att hitta det år där hon senast hade en positiv grusrecord, nämligen; 29/15. Och då var motståndet inte lika vasst som nu, med tanke på hennes dåvarande ålder och kapacitet.

Så, underlaget gynnar Zahlavova, utan någon tvekan. En stor fördel.

2. Zahlavova trivs i Palermo. Hon spelade här förra året och nådde final (förlust mot meriterade Errani). På vägen till final slog hon två mycket bra spelare, i Laura Robson och Julia Goerges. Och att hon varit här tidigare och spelat bra. Det är oftast till en stor fördel. Hon trivs här helt enkelt, samtidigt som hon har bra och positiva minnen härifrån. Dessutom har hon ju en hel del poäng att försvara, så hon har inte råd att 'offra' denna turnering för att ladda inför nästa. Något som kan ske ibland både på herrtouren och damtouren.

För Pliskova är det första gången som hon spelar denna turnering.

Så; tidigare bra erfarenheter från Palermo kommer även det gynna Zahlavova enligt mig.

3. Formen talar för Zahlavova. Som nämnt så har Zahlavova spelat riktigt bra på gruset i år. Till skillnad från Pliskova. Zahlavova har i hennes tre senaste grusturneringar en record på 10-2. I Franska Öppna förlorade hon mot 47:e rankade Jovanovski. Och i veckan innan mot Jana Cepelova (82:a), i en tuff tre setare. Zahlavova kommer även från fyra vunna matcher i Wimbledon (tre kvalvinster). Pliskovas fyra senaste grusturneringar har slutat med två vinster och fyra förluster. Där hon i tre av dessa förlorat i två raka. Mot spelare som är sämre rankade än Zahlavova (och inte bättre grusspelare heller). Grässtatistiken (under de senaste veckorna) är relativt jämn mellan dom, där kanske Zahlavova lyckats lite bättre under de senaste 2-3 veckorna. Men jag tror inte de senaste veckors grässpel har påverkat grusformen något för tjeckiskorna (inga småskador, katastrofresultat, succéresultat, osv).

Vad talar då för att det inte blir två raka till Zahlavova?

Båda kommer från flera veckors spel på gräset. Ett underlag båda trivs bra på. Nu blir det en omställning att komma in i grusspelet. Och det är alltid lite svårt. Men jag tror omställningen blir betydligt större för Pliskova än Zahlavova. Då Pliskova inte är lika bra på gruset och då hon har en veckas grässpel mer bakom sig än Zahlavova.

Överlag ser jag detta som ett otroligt spelvärt bet.

Tack.
Tennis

Kristyna Pliskova – Barbora Zahlavova

  • Postad:
    08 jul 2013
    20:16
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 2 -1.5SET
  • Insats: 5,00
  • Odds: 1,95
  • Bolag: Expekt
  • Datum:
    09 jul 2013
    15:00
  • Sport: Tennis
  • Land: Italien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

stn 2013-07-09 09:03

Aha, det förklarar saken väldigt enkelt. Tack så mycket

Mourinho 2013-07-08 22:18

stn
Det är ett "game-handicap" du hittat. Låt oss säga att Zahlavova vinner med 6-4 6-4. Då förlorar du spelet eftersom hon då bara hade fyra game till godo. Skulle hon däremot vinna med 6-4 6-3. Så vinner du spelet. Då har hon en game-differens på 5 game. Zahlavova måste alltså vinna matchen med fem games skillnad minst. Något som gör att hon kan göra det även om hon förlorar ett set; tex;
6-7 6-2 6-2. Då får hon hela sju game till godo och det täcker handikappet -4.5 med god marginal.

Hoppas du förstår.

Mvh

stn 2013-07-08 21:20

Har dålig koll på Tennis måste jag erkänna, hittar spelet -4.5 @ 1.94 på Marathon, vad är skillnaden mot -1.5 set?

Skulle verkligen uppskatta om du kunde förklara för en fotbollsnörd
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td