Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Yvonne Meusburger – Johanna Larsson

Yvonne Meusburger (rank 112:a) mot Johanna Larsson (rank 77:a), Budapest WTA. Matchstart: 12:15

Efter 0-4 i rekar här på Sharps så har det börjat vända med två raka vinster. Så 2-4 nu i record och förhoppningsvis kan den positiva trenden hålla i sig nu.

-

Ett mycket bra spel i min mening. Förväntar mig att oddset sjunker en aning, så ju snabbare man är på det desto bättre.

Några punkter som jag tror talar för Meusburger:

*Larssons fysiska status är något osäker. Hon sa i intervjun efter första omgången-segern (igår tisdag) att hennes rygg gör lite ont.

"Jag känner mig ok. Jag skadade ryggen lite. Jag vill bara kolla upp det och sedan ta ett snack med min läkare, och se vad hon säger. Förhoppningsvis är det inget problem för mig, här under resten av turneringen."

*Den här andra punkten hör i princip ihop med den första. Det är nämligen så att nästa turnering för Larsson på schemat är Båstad Open. Och det tror jag är hennes stora mål denna sommar. Så jag ställer mig frågande till om hon kommer chansa i denna match och riskera något till Båstad. Eventuellt kan det faktiskt också vara så att hon redan nu "letar" efter ursäkter för att dra sig ur, för att få sticka hem och ladda ordentligt inför hemmaturneringen. Det är inget ovanligt scenario om fallet är så.

Jag tror det finns en ganska stor chans att Larsson antingen inte fullföljer denna match eller att hon inte är beredd att ge 100% för att vinna. Och då plötsligt ser oddset på Meusburger riktigt bra ut.

*Larsson är inte helt nöjd med underlaget här i Budapest. Hon skriver på sin hemsida:

"Tycker de är skönt att vara tillbaka på gruset igen trots de att detta gruset här är lite konstigt. Studsen är ovanligt hög samtidigt som de är nästan omöjligt att glida på. Men jag ska inte klaga som sagt var utan bara ut och köra"

Och om man fortsätter på denna väg, gällande underlaget. Så har Larsson bara sin första omgång-vinst här i Budapest som 'grusacklimatisering' efter den dåliga gräsperioden som hon lämnat bakom sig. Medan Meusburger redan har en grusturnering i benen inför äventyret i Budapest, efter spelet på gräset. Det kanske inte är en enorm fördel, men jag skulle vilja säga att det spelar roll, även om den kanske är liten.


*Meusburgers grusstatistik detta år är 30/8. Larssons 9/9. Man ska inte övertolka detta då alla Meusburgers grusmatcher i princip ägt rum på ITF-touren. Alltså snäppet under WTA. Medan Johannas mestadels kommer från WTA. Men det är ändå en styrka att producera dom resultat som Meusburger har gjort. Hon har tre titelvinster på gruset under 2013 och det är inget man vinner bara sådär. Jag skulle även vilja säga att österrikiskan gör sin bästa säsong på länge (senast 2009 som hon kunde visa upp samma fina statistik). Hon är på väg att åter ta sig in bland damtourens topp 100 och det är ett bevis på hennes fina säsong och nuvarande form. Går vi enbart efter form så skulle jag vilja säga att österrikiskan har en klar fördel här.


*En sista punkt som jag skulle vilja ta med är att deras spelstilar är ganska lika. Båda lever på ett säkert spel från baslinjen, med få misstag. Larsson är en bättre 'mover' dock. Medan Meusburger i mitt tycke varierar spelet bättre. Dock skulle jag vilja påpeka att Meusburger är en spelartyp som kämpar om varje boll. Så om Larsson av någon anledning (mindre skada, irritation på underlaget, ovana) inte är redo och villig att slita ut sig helt för att vinna då kan denna match bli ganska ensidig. För den som gör minst misstag, det är den som vinner denna match. Och jag har en känsla av att Meusburger vilja att vinna här i Budapest är mycket större än svenskans.

Jag tycker detta är ett mycket spelvärt bet. Som man kan gå in på ganska hårt. Oddset togs från Pinnacle, så fort det släpptes, som sagt, jag förväntar mig att det sjunker en bra bit ju närmare matchstart vi kommer. Tycker ner till 1.75 är spelvärt

PS. Dessa har mötts tre gånger. Meusburger leder med 2-1. En vinst från 2003, den andra från 2009. Senast dom möttes, 2011, vann Larsson efter ett tredje set. Samtliga möten har varit på grus.

Tack för mig.
Tennis

Yvonne Meusburger – Johanna Larsson

  • Postad:
    10 jul 2013
    01:08
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 1
  • Insats: 5,00
  • Odds: 1,91
  • Bolag: Pinnaclesport
  • Datum:
    10 jul 2013
    12:15
  • Sport: Tennis
  • Land: Ungern
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Mourinho 2013-07-10 01:31

Glömde länk för citaten här ovan: http://www.pba-online.net/tennis/Halep-Cruises-In-Budapest-Opener/28084/

Mourinho 2013-07-10 01:28

Av någon anledning fick jag inte in följande text. Går inte att redigera så kan inte fixa det här ovan. Men detta är viktigt så läs gärna. Detta ska in under den andra punkten:

"Detta citat i ovan nämnda länk säger en hel del om Larsson inställning till denna match:

"I really hope I can play some good tennis and get some confidence going into Bastad next week. This tournament is kind of a win-win. If I win my match, I move on to the next round, but if I lose I get to go home. I'm pretty relaxed out there, and I'm just trying to get into good form for my home tournament."

Som sagt, det är ännu en sak som talar för att Larsson kanske inte är beredd att kriga och slita om en vinst här och är hon inte villig att göra det, då ser jag Meusburger som en ännu större favorit. Tycker även det klart och tydligt tyder på att Larsson redan nu har sina tankar på Båstad Open.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td