Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Roberta Vinci – Polona Hercog

Tre raka rekvinster nu här på Sharps, förhoppningsvis kommer den fjärde efter detta spel:

WTA i Palermo. Italienskan Roberta Vinci (rankad 11:a) mot slovenskan Polona Hercog (rankad 87:a).

4-1 i inbördes möte till Vinci. Tre gånger har dom mötts på grus. Två gånger under 2008, då vann Vinci båda. En gång under 2009, senast dom spelade på grus, då vann Hercog.

Detta år har Hercog en grusrecord på 13/4. Tretton vinster, fyra förluster. Roberta Vinci har 12/5.

-

Därför spelar jag på Hercog:

1. Formmässigt; en klar fördel för Hercog.
Slovenskan har efter besvikelsen i Franska Öppna börjat spela riktigt bra. Hon har 10-2 i hennes senaste tre grusturneringar. Där hon vunnit en ITF-titel. Och där hon förlorat två matcher mot två bra spelare, Medina Garrigues och Safarova. Båda förluster, två riktigt tajta matcher. Nyckeln till denna lilla formtopp är att hon börjat röra sig riktigt bra på banan och är det någonstans det är extremt viktigt så är det på gruset.
Vinci har i sina tre senaste grusturneringar en record på 6-3. Där hon förlorat mot Halep (rank 64), Hampton (rank 68), och Williams (rank 1) Innan det åkte hon ut direkt i första omgången i båda Madrid och Stuttgart. Det mot Lepchenko (27) och Shvedova (37). Anledning till att hennes grusstatistik ser bra ut är att hon vann en turnering i Katowice. Men det var så sent som i början av april detta år. Därmed var det ett tag sedan som hon imponerade riktigt på gruset.

Fortsätter vi kolla på formen så spelade Vinci otroligt svagt i sin första match här i Palermo (i tisdags). Hon vann visserligen men hon mötte en medioker spelare i form av 327-rankade landsmaninnan Giulia Gatto. Jag såg delar av matchen och jag skulle även vilja säga att Vinci rörde sig något tveksamt när hon väl fick jobba ut mot kanterna. Vet inte om hon har en känning någonstans men det såg inte helt smidigt ut. I den matchen hade Vinci faktiskt en setboll emot sig i första set. Dessutom blev hon break:ad hela tre gånger i set nummer ett. Ett set som hon dock till slut lyckades vinna efter ett stenhårt tiebreak. Hon såg kort och gott väldigt risig ut. Om vi återgår till hennes något tveksamma rörelsemönster så kan man ju konstatera att hon kommer direkt från grässpelet i Wimbledon där hon totalt gjorde hela sju matcher, om man räknar hennes singel och dubbelmatcher. Dubbeln som hon tar på allvar. Så med tanke på detta bör hon även vara något sliten.

Hercogs första match i turneringen såg jag inte, men det blev en stabil seger med 6-4 6-1 mot Eva Birnerova (rank 104).

Så jag skulle vilja påstå att rent formmässigt är det en klar fördel Hercog. Finns även en risk att Vinci känner sig sliten, och ev. även har lite känningar någonstans.

2. Vinci har aldrig trivts här i Palermo.
Hon har spelat här tre gånger och åkt ut alla tre gånger efter bara en matchseger i turneringen. Sedan tidigare har hon klagat på värmen här, samt "elljuset" (händer att matcherna spelas sent på kvällen). Efter sin seger i sin första match här i Palermo (som spelades under kvällen), så hittade hon också något annat att klaga på, då hon tyckte att bollarna var otroligt tunga kvällstid, jämfört med hur dom kändes under dagen. Och gissa vad, ännu en kvällsmatch, torsdagens sista från Palermo (start 20:30), väntar Vinci när hon möter Hercog. Då har hon alltså både bollarna och elljuset att använda som ursäkt om hon skulle förlora. Och om man ska vara ärlig så gynnas hon verkligen inte av tunga bollar (om dom nu är det), då det resulterar i långa slagdueller. Mer om det längre ner.

Samtidigt har Hercog en finalplats härifrån 2011. Så hon vet hur det känns att gå långt här och som jag alltid sagt, har en spelare tidigare spelat bra i den nämnda turneringen så är det till en liten fördel oavsett form eller kapacitet.

3. Vinci brukar ha vanan att ta ett litet skönt break under sommaren för att ladda inför hardcourtsäsongen.
2010 under samma tid som nu, så spelade hon i Budapest på grus, och efter det tog hon ett tävlingsbreak på en månad för att senare spela på hardcourt i Cincinnati. Under 2011 hade hon även ett litet break efter att ha spelat i Palermo, ett break på dryga tre veckor. Där hon sedan gick direkt till hardcourtspel. Under 2012 var det OS. Dvs ett undantagsår. Då valde hon att spela sig i form i Båstad. Men detta år är hon ganska väntat inte anmäld för spel under nästa vecka, varken till Båstad eller Nurnberg. Båda turneringar spelas på grus. Jag tror faktiskt att hon inte kommer störtgråta om hon åker ut här mot Hercog så att hon kan få lite vila och uppbyggnadsträning inför hardcourtstarten, där hon har många, många poäng att försvara från föregående år. Då hon spelade riktigt bra. Så hennes prioriteringar borde vara att göra sig redo för hardcourtsäsongen och skulle hon känna sig minsta sliten eller dylikt så har jag svårt och se henne vara redo att slita och ge 100% för att gå långt här i Palermo. Hon är nog ganska sugen på att inleda sitt lilla break så snabbt som möjligt.

4. Deras inbördes möte ser ut vara till en klar fördel för Vinci. Däremot tycker jag inte att man ska överskatta denna 4-1 statistik.
Dom senaste två gångerna har dom mötts på hard och gräs, där Vinci är flera mil bättre. Vincis favoritunderlag är gräset och gruset, men hon klarar sig också otroligt bra på hardcourt. Och jag skulle snarare säga att gruset idag, är kanske Vincis svagaste underlag. Förutom inomhus. Hercog däremot är en utpräglad grusspelare. Hon är inget vidare på hardcourt och för henne betyder denna turnering otroligt mycket. Och det är en annan sak som talar för slovenskan tycker jag, att hon verkligen måste lyckas här. Och att hon verkligen är beredd att göra allt för att nå långt. Hon har ingen försäkran i hardcourtsäsongen, som Vinci kanske känner att hon har.

Hercog är en spelare som jobbar hårt och försöker få över så många bollar som möjligt, utan att göra egna misstag. Hon har en bra toppspinn i sitt forehandslag, ett slag som kan ställa till det lite för Vinci, speciellt om hon pressar italienskan på hennes backhand. Och jag är ganska säker på att om Hercog har en bra träff för dagen och har djup i sitt spel att hon då kan trötta ut Vinci och få henne att tappa tålamodet. Och det är kanske just så man lättast slår italienskan. Och skulle bollarna nu vara extra tunga så skulle det bara bli till en stor fördel för Hercog. Då hon kommer dra nytta av långa dueller och säkert spel från baslinjen.

Nu har Vinci iofs 4-1 mot Hercog men senast dom möttes på gruset 2009 så vann Hercog enkelt med 6-2 6-4. Så hon vet att hon kan slå Vinci om hon har en bra dag.

-

Ja det blev en lång analys från min del. Jag tycker oddset på Hercog är riktigt fint. Och det spelas alla dagar i veckan. Anledningen till att Vinci hålls som en klar favorit är i min mening enbart namnet och rankningen, kollar man djupare på denna fight så tycker jag det mesta talar för slovenskan. Om jag har rätt, det får vi se på torsdag kväll.

Tack för mig.
Tennis

Roberta Vinci – Polona Hercog

  • Postad:
    11 jul 2013
    01:54
  • Rekare: Mourinho
  • Spel: 2
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,55
  • Bolag: Pinnaclesport
  • Datum:
    11 jul 2013
    20:30
  • Sport: Tennis
  • Land: Italien
  • Liga: Tennis
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td