Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Madrid – Chelsea

Final i träningsturneringen; International Champions Cup i USA. Real Madrid mot Chelsea. Mourinho mot sitt gamla Real Madrid och Ancelotti mot sitt gamla Chelsea.

En intressant match. Visst är snacket på förhand att det bara är en träningsmatch, men jag kan garantera att båda lagen verkligen vill vinna, speciellt Mourinho, då det finns få lika stora vinnarskallar som honom ute i idrottsvärlden.

Real Madrid hålls som favoriter här. Jag tycker kryss inget bet oddset är intressant och oddset på en seger för engelsmännen alldeles för högt. I min mening är detta en 50-50 match, eller jag skulle nog vilja säga att jag håller Chelsea som knappa favoriter, baserat av det jag sett hittills av lagen och vart båda befinner sig formmässigt/planmässig.
Så spelet är att Chelsea ska vinna, blir det kryss är det pengarna tillbaka och vinner Real Madrid då är det förlorade pengar.

Läget i lagen lite kort:

Real Madrid
Skadade/inte tillgängliga: Varane, Alonso och Illarramanedi.
Di María något tveksam till spel enligt de senaste rapporterna.

Potentiell startelva: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Modric, Khedira, Isco, Özil, Ronaldo och Benzema

Chelsea
Skadade/inte tillgängliga: David Luiz och Lampard

Potentiell elva: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Van Ginkel, Essien; Hazard, Oscar, De Bruyne; Lukaku

Några punkter till varför jag håller Chelsea som små favoriter:


*Mourinho vs Ancelotti, när det kommer till att spela in laget så snabbt som möjligt? Då vinner Mourinho överlägset.
Här på denna punkt har jag sett en enorm skillnad mellan lagen så här långt. Mourinho har i de flesta matcherna kört med formationen 4-2-3-1 vilket har lett till att spelarna snabbt hunnit acklimatisera sig vid Mourinhos idéer och tankar. Medan Ancelotti experimenterat vilt med Real Madrid där han bland annat hunnit spela 4-3-2-1, 4-2-3-1 och 4-3-3. Mycket på grund av att man handlat väldigt motsägelsefullt på transfermarknaden när man gått för att köpa bollsäkra spelare som Isco och Illarramanedi, samtidigt som man väntar på att få in en kontringsspelare i Gareth Bale. Något som lett till att Carlo velat testa sig fram till olika lösningar, formationer. Och kanske får Real Madrid lida för detta under inledningen av säsongen.

Kort och gott. Ur ett trygghets-och-spelfilosofiskt perspektiv så har Chelsea hunnit betydligt längre än Real Madrid. Och är det något Mourinho är känd för så är det att forma lag kvickt och nå snabba resultat. Jag tror det kan bli så att när Real Madrid nu ställs mot det svåraste motståndet hittills att vissa spelare kommer se ännu mer vilsna ut än de gjort tidigare och det kan komma att bli en liten väckarklocka för Ancelotti; att det kanske är tid att börja sätta klarare idéer.

*I sådana här försäsongsmatcher, så brukar det lag med bäst defensiv vinna.
Chelsea har imponerat mer hittills, under försäsongen, i mitt tyckte. På väg mot finalen har man slagit både Inter och Milan, mycket komfortabelt. Medan Real Madrid slagit LA Galaxy och Everton. Förvisso relativt enkelt där med men det har varit ganska tydligt att Real Madrids spel har betydligt fler frågetecken och hål än Chelseas för tillfället.

Everton tilläts ha en hel del boll mot Madrid, och engelsmännen skapade förvånansvärt många chanser mot spanjorerna. Det var bara tur för Real Madrid att man inte släppte in fler än ett mål. Defensiven som jag tycker sett tveksam ut under hela försäsongen, har inte bara problem i lågt sittande försvar utan presspelet över hela banan har sett väldigt osynkroniserat ut. Real Madrid har släppt in fyra mål på fem matcher (borde dock varit många fler). Då har man mött lag som Bournemouth, Lyon, Galaxy, PSG och Everton.

Chelsea har i sin tur släppt in två mål på fem matcher. Men mer noterbart, med tanke på att dom tre första matcherna var mot mediokert Asien-motstånd, är att man hållit nollan i dom två senaste matcherna, mot Inter och Milan.

Som sagt, defensiven vinner sådana här matcher, i mitt tycke. Speciellt om det är två jämna lag som drabbar samman. Därför anser jag Chelsea har en klar fördel här också.

* Real Madrid kommer lida mer av skadeavbräcken och speciellt av de matchotränade spelarna som varit iväg och spelat Confed Cup.

T.e.x. så kommer nog Ramos bara spela en halvlek för Real och i och med Varanes skada så lär det bli Pepe och Nacho i mittförsvaret under 45 minuter i alla fall. Och det är en ganska svag uppsättning. Likaså lider man lite av att båda innermittfältarna, Illarramanedi och Alonso är skadade. Något som kommer betyda att en i mitt tycke halvdan Casemiro kommer få spela minst 45 minuter. Noterar man sedan att Real Madrid kommer ha ett offensivt tänk (mer än Chelsea), där tex risken är stor att båda ytterbackarna är otroligt offensiva så ser jag laget få stora problem från mittfältet och ner.

När man summerar både lagens bredd så anser jag att Real Madrid kommer lida mer av avbräcken och av de matchotränade spelarna (som kommer behövas bytas ut tidigare än önskat kanske) än Chelsea. Speciellt i försvaret och på mittfältet.

Chelsea har i sin tur bra alternativ i backlinjen trots Luiz skada (Ivanovic, Cahill och Terry). Man har helt ok täckning på mittfältet även om Lampard saknas och Mikel är matchotränad. Man har spelare som Essien, Ramires och van Ginkel tillgängliga. Och trots att lirare som Mata, Oscar och Torres inte är matchtränade så har man andra val som imponerat stort under försäsongen. Mer okända (inom citat) spelare som tex De Bruyne och Moses. Samtidigt som man också har Hazard och Schurrle som alternativ.

Chelseas problem kommer ligga i offensiven och på anfallssidan medan Madrids kommer ligga i defensiven och på det centrala mittfältet. Jag kan dock se en bra rotation för Chelsea i offensiven där spelare som Mata, Oscar, De Bruyne, Schurrle, Hazard och Moses alla får speltid. Samtidigt som Mourinho sparade Chelseas, i mitt tycke enda vettiga anfallare, här senast mot Milan, Lukaku. Han fick bara spela några minuter, något som tyder på att Mourinho förmodligen kommer ge honom minst en timme mot Madrid om inte mer. Vilket bara är positivt för engelsmännen. Samtidigt som Chelsea nog kommer hantera sina svagheter bra till denna match så ser jag inte en lika lätt lösning på Real Madrids bräckliga defensiv och något svaga centrala mittfältet. Då varken spelarmaterialet (bredden till denna match) finns eller den tydliga idén i defensiven.

-

Chelsea små favoriter enligt mig här. Av det jag sett hittills av lagen (alla deras matcher), så skulle jag faktiskt bli förvånad om Real Madrid vinner denna match. Det är förvisso alltid svårt att betta emot Madrid i en sådan här träningsmatch då man har en riktigt fin anfallsuppsättning men jag är ganska säker på att vi kommer få se en ruff batalj där det smäller på ganska ordentligt. Och även det tror jag kommer vara till fördel för det fysiskt starkare Chelsea.

Oddset lockar iaf enormt. Tycker även en rak tvaå är värd en liten peng.

Lång rek, men finner matchen otroligt intressant. Blir i alla fall en helt ok inför rapport om inget annat.

Tack för mig.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Real Madrid – Chelsea

  • Datum:
    08 aug 2013
    03:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: USA
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

lordagspippi 2013-08-08 09:39

Osis. Hur var matchen?

Mourinho 2013-08-08 00:06

Även om det kanske inte är intressant när det kommer till denna rek så tror jag faktiskt att just Juan Mata är en av dom spelare som får svårast att acklimatisera sig till Mourinhos typ av fotboll. Där det går undan i omställningsspelet och där man spelar en mer direkt fotboll. Ska bli intressant och se hur det går för honom.

Mourinho 2013-08-07 23:30

Juan Mata kommer ej till spel enligt de senaste rapporterna som kom precis. Bra och veta. Avbräck? Ja, men inte avgörande precis, speciellt då han var en av dom som var allra mest matchotränad. Men som sagt, bra och veta.

Mourinho 2013-08-07 14:13

lordagspippi
Kan båda lagen ut och in och känner att detta kan vara ett riktigt bra spel.
Men vi får se.

stn 2013-08-07 10:47

Hugger 2.60 på Marathon

lordagspippi 2013-08-07 04:44

En sådan passande rek för ditt namn
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td