Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Norwich – Everton

Jaha, då är det dags för mina första rekar. Premier League säsongen 2013/2014 står för dörren, och även om jag brukar försöka hålla mig ett par matcher in på säsongen så tror jag att jag har hittat två bra spel. De inledande omgångarna brukar kunna bjuda på en del skrällar så jag har försökt koncentrera mig på över/under som kanske kan vara mer lättanalyserat.

Först ut är matchen Norwich City - Everton på Carrow Road kl 16:00 17 augusti. Här tror jag på ett målsnålt möte mellan två gäng som har en del frågetecken att räta ut i början på säsongen.

Såhär i de inledande omgångarna är det såklart svårt att avgöra lagen styrka med nyförvärv och tveksamt motstånd i träningsmatcherna så OBSERVERA! möjligen har jag missat en match eller värvning någonstans, men jag bör ha fått med det väsentliga.


Motivering

Hemmalaget Norwich har varit aktiva under Silly Season:

In:
Martin Olsson, DF, 25. 29 matcher för Blackburn i Championship förra året.
Nathan Redmond, MF, 19. 2 mål/38 matcher för Birmingham i Championship förra året.
Leroy Fer, MF, 23. 5 mål/30 matcher för Twente (NED) förra säsongen.
Gary Hooper, FW, 25. 19 mål/32 matcher för Celtic (SCO) förra säsongen.
Ricky van Wolfswinkel, FW, 24. 14 mål/30 matcher för Sporting (POR) förra säsongen.

Ut:
Grant Holt, FW, 32. 8 mål/34 matcher förra säsongen.

Man har alltså förstärkt försvaret med svensken Martin Olsson, som hör hemma i Premier League trots spel i Championship med Blackburn förra säsongen. I försvaret har man bytt ut den gamle slitvargen Holt mot unga, spännande Hooper och van Wolfwinkel. Den gode Holt visste man alltid var man hade, och även om detta ser ut som ett uppköp på pappret så är frågan hur pass bra dessa gossar är och om dom kan leverera på denna nivå.

Norwichs 5 senaste matcher
Portland Timbers 1 : 0 Norwich
Brighton 1 : 1 Norwich
Braga 2 : 2 Norwich
Norwich 1 : 1 Real Sociedad
Norwich 2 : 0 Panathinaikos

Norwich är alltså 1-3-1 (W-D-L) på de 5 senaste försäsongsmatcherna, där senaste matchen (vinst 2-0) mot Panathinaikos får ses som ett bra resultat.

Framåt har man producerat 6 mål medan man släppt in 5. Bästa målskytt har varit Bradley Johnson och nyförvärvet Gary Hooper, båda på 2 mål.

4 av de 5 senaste matcherna har gått under 2,5 mål.

Potentiell startelva I genrepet mot Panathinaikos spelade Ruddy, Martin, Turner, R Bennett, Garrido, Snodgrass, Tettey, Johnson, Olsson, Hoolahan och Hooper.

Förra säsongen gick Norwich 8-7-4 på hemmaplan och snittade 1,32 mål framåt och 1,05 bakåt för en total på 2,37 mål/hemmamatch.


Om vi då ser till bortalaget Everton så har man även här varit aktiva på värvningsfronten:

IN:
Roberto Martinez, manager.
Antolin Alcaraz, DF, 31. 10 matcher för Wigan förra säsongen.
Joel Robles, GK, 23. 9 matcher för Wigan förra säsongen.
Arouna Kone, FW, 29. 11 mål/34 matcher i Wigan förra året.
Gerard Deulofeu,FW, 19. 1 match för Barcelona förra säsongen.

Ut:
?

Nye managern Roberto Martinez har alltså tagit med sig en del spelare från sitt gamla lag Wigan, och här får väl anfallaren Arouna Kone ses som den mest intressanta. En av de mest spännande frågorna denna säsong är vad Roberto Martinez ska göra av Everton. Tar han med sig sitt 3-4-3 från Wigan? Från matchen mot Valencia i Miami, verkare det onekligen så. Även i senaste matchen (vinst 2-1 mot Real Betis), ser det ut som man använt en trebackslinje. Något som talat för 3 anfallare är att man värvat ett par anfallare och nu har hela 8 st i truppen, varav kanske 6 skulle kunna tänkas vara startspelare.

Evertons 5 senaste matcher
Blackburn Rovers 1 : 3 Everton
Juventus 1 : 1 Everton (straffvinst)
Everton 1 : 2 Real Madrid
Everton 0 : 1 Valencia
Everton 2 : 1 Real Betis

Everton har gått 3-0-2 på försäsongen, där förlusterna kommer från två tuffa matcher mot Real och Valencia. 1-1 och straffvinst mot Juventus är ett bra resultat.

I de 5 senaste har man producerat 7 mål framåt och släppt in 6 mål. Bästa målskytt är Jelavic på 4 mål.

2/5 matcher har gått under 2,5

Potentiell startelva Senast mot Betis spelade Howard, Baines, Distin, Jagielka, Coleman, Pienaar, Gibson, Osman, Barkley, Mirallas, Jelavic. Detta ser till skillnad mot matchen mot Valencia ut som ett 3-5-2 med Mirallas och Jelavic på topp. Kanske väljer Martinez att mönstra denna formation borta på Carrow Road.

Förra säsongen gick Everton 4-9-6 på bortaplan förra säsongen och snittade 1,16 mål framåt och 1,21 bakåt för en total på 2,37 per bortamatch.

Inbördes möten
31-07-2010 Norwich 2 : 4 Everton
17-12-2011 Everton 1 : 1 Norwich
07-04-2012 Norwich 2 : 2 Everton
24-11-2012 Everton 1 : 1 Norwich
23-02-2013 Norwich 2 : 1 Everton

Här har vi en faktor som talar mot ett underspel, dessa två lag verkar ha en historia av att relativt ofta gå över 2,5 mål tillsammans. Dock ska sägas att 2-4 mötet är en träningsmatch och inte ska ges lika mycket tyngd i analysen.

Matchbild
Om matchbilden är det svårt att sia, dock står det klart att Everton är ett starkare lag på pappret. Men Norwichs hemmafördel är inte att förkasta då man som sagt endast förlorade 4 matcher hemma förra säsongen. I och med att båda lagen har nykomponerade anfall som inte har glänst nämnvärt under försäsongen räknar jag alltså med en målsnål match. Dock ska ett varningens finger höjas för trollgubben Martinez och hans offensiva inriktning, som om allt klaffar kan inbringa en del mål.

Spelet
Under 2,5 spelas hos Pinnacle för 1,909, även om MarathonBet i skrivande stund är oddshögst med 1,92. En indikation på spelets eventuella värde är att det hos Pinnacle har sjunkit från öppningsoddset 1,96. Inget stort ras, men en liten indikation som sagt. Eftersom detta är första omgången och informationen är sämre än mitt i säsong så håller jag ner insatsen till 1u, då 5u är maxbet. Jag anser att spelet är värt att lägga ner till 1,85.
Fotboll

Norwich – Everton

  • Postad:
    14 aug 2013
    21:48
  • Rekare: zorba
  • Spel: UNDER 2.5
  • Insats: 1,00
  • Odds: 1,91
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    17 aug 2013
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

zorba 2013-08-17 17:26

3 mål på 15 minuter i andra halvlek - torsk!

Mr. Johansson 2013-08-17 12:32

bör noteras att Hooper med största sannolikhet missar dagens match samtidigt som Fer är avstängd.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td