Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Sociedad – Getafe

Plus och minus med Getafe-spelet:

+ Real Sociedad med en hel del skadebekymmer. Definitivt borta från spel är; anfallaren Ifran (9/2) nio starter förra säsongen och två mål, mittbacken Mikel Gonzalez (34 starter), mittfältaren Bergara - avstängd (27/1) och vänsterbacken Jose Angel (2). Sen har man anfallaren Agirretxe (22/13), lagets näst bästa målskytt förra säsongen efter Vela, som mycket tveksam. Han har drabbats av en lårskada och lär till 99% chans inte heller vara med.
Sen har man en hel knippe med spelare som är osäkra till spel och som dragits med mindre skador på senare tid. Försvararna Carlos Martínez (29/4) och Dani Estrada (9), mittfältarna Elustondo (8/1), Prieto (33/9) och Ruben Pardo (10/4) har alla små skadebekymmer. Och även om dom blir spelklara så är det knappast optimala förutsättningar då många av dessa inte kunnat träna 100%:igt under den senaste veckan.

Ett problemområde inför match blir därmed det centrala mittfältet och vilka som ska starta där. Lägg därtill då det faktum att man tappat sin bästa spelare från föregående säsong i Illarramendi till Real Madrid.

+ Champions League-kval väntar Real på tisdag, bara dagar efter premiären. Sånt kan störa, speciellt då spelarna inte är vana vid dessa dubbleringar. Är tankarna på rätt håll, på lördag? Kommer man våga riskera samtliga spelare som har små skadebekymmer? Och så vidare. Läget är inte optimalt med andra ord.

+ Den skickliga tränaren Philippe Montanier som tog laget till en finfin 4:e plats i ligan förra säsongen är inte kvar i Real. Ett stort avbräck såklart, när man blir av med en så pass bra tränare. Ny tränare är Arrasate som var assisterande förra säsongen. En del frågetecken kring honom och hans kapacitet. Speciellt då Real haft en ganska halvdan försäsong där man förlorat mot lag som Southampton (3-4) och Sporting Lissabon (0-2), och kryssat mot Norwich (1-1). Enda vinsterna har kommit mot spanska lag från lägre divisioner. Det är också första gången Arrasate har huvudansvaret i en professionell fotbollsklubb.

+ Getafe är ett lag som har ganska lätt för Sociedad. Real har inte slagit Getafe på de fem senaste mötena lagen emellan. Där Getafe vunnit två av matcherna (tre kryss). Real Sociedad har inte slagit Getafe på Anoeta sedan 2005. De fyra senaste matcherna på Reals hemmaplan har slutat med fyra kryss. Lagen har bara mötts tolv gånger totalt och i bara två av dessa har Real lyckats vinna (Getafe med fem vinster, fem kryss).

+ Getafe var väldigt upp och ner under förra säsongen. Man har dock en mycket skicklig tränare i Luis García och man lyckades till slut ändå ta en helt ok 10:e plats under 2011/12. Det var också Luis Garcias första säsong med laget och nu är kraven lite större på honom och truppen. Getafe förväntas komma högre upp i tabellen denna säsong och iom att Luis García fått jobba in sitt system (4-2-3-1) i laget så ser tror jag faktiskt att man kan komma högre upp i år. Det är en tränare med stor potential vilket han bland annat visade i Levante. Och det är också därför det cirkulerar rykten om större klubbar för honom.

+Premiärer tenderar att bli låsta (om rätt lag möts). Med tanke på historiken mellan lagen och skadeläget så ser jag premiär-känslan som positivt för Getafe.

Minus:

- Getafe har två spelare som är tveksamma till start. Kaptenen Gavilan (10) och anfallaren Colunga (15/6). Sena tester görs på båda för att se om dom kan spela men rapporter säger i alla fall att Colunga ser ut att hinna. Två spelare som man dock annars kan ersätta ganska bra (Miku och Alvaro finns tex som anfallsalternativ). I övrigt har man inga skadebekymmer.

- Trots Reals skador (dom bekräftade) har hemmalaget en trupp som är snäppet vassare rent kvalitetsmässigt än Getafe.

- Getafe har likt Real knappast imponerat under försäsongen, där man tex kryssat dom tre senaste mot Bastia, Zaragoza och Rayo Vallecano.

Om lagens transfer-sommar kort:

Real: Tappade Illarramendi som betydde väldigt mycket för laget. Annars har man lyckats hålla truppen relativt intakt. Värvat anfallaren Seferovic som kommer från spel i Serie B. Och nu senast idag lånade man in Esteban Granero. Som kan bli en mycket bra värvning. Om han kommer till spel på lördag är dock mycket tveksamt. Förmodligen inte. Summering; relativt små förändringar i truppen.

Getafe: Har gjort sig av med en del spelare. Dock egentligen bara yttern Barrada av klass. Så inget större tapp här. Man har likt Real hållit sig lugna på värvningsfronten där man dock tex hämtat hem anfallaren Miku (24 mål för Getafe på 85 matcher) som varit på lån i Celtic. Annars inga betydande förändringar.


Så här kan lagen komma att starta:
Real: Bravo - Carlos Martinez, Ansotegi, Inigo Martinez, Bella - Zurutuza, Pardo - Prieto, Griezmann, Castro - Vela

Getafe: Moya - Lago, Alexis, Lopo, Valera - Lacen, Borja - Pedro Leon, Castro, Sarabia - Colunga


Otroligt svårt att säga hur Real startar dock. Med tanke på omständigheterna. Jag gillar dock Getafes lag. Man har en bra defensiv, med två starka mittbackar. Helt ok mittfältare. Där man sedan ändå har bra offensiva spelare som kan avgöra matcher. Luis Garcia är känd för att kunna snickra ihop bra lag, och har han fortsatt att utveckla detta Getafe där samtliga jobbar stenhårt för varandra så tycker jag dom har spelmaterialet till att kunna hota alla lag på bortaplan, förutom Barcelona och Real Madrid.

Getafe X2 spelas tungt.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Real Sociedad – Getafe

  • Postad:
    16 aug 2013
    01:47
  • Rekare: offside
  • Spel: 2 X2
  • Insats: 9,00
  • Odds: 2,15
  • Bet365
  • Datum:
    17 aug 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Andrijas1891 2013-08-16 16:00

Väldigt välskrivet! Men, Sociedad har nog som du säger CL i huvudet. Samtidigt om jag kollar igenom dina potentiella startelvor och går igenom spelare för spelare, då är Sociedad bättre på 11 av 11 positioner.

Mitt spel läggs på Sociedad -0.75

Fortsätt skriva rekar mr. offside, king är du!

Gruskungen 2013-08-16 14:47

Fantastisk rek! Om inte denna är värd en femma så är det svårt och hitta en som är det.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td