Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

West Brom – Southampton

Jaha, då är det dags för mina första rekar. Premier League säsongen 2013/2014 står för dörren, och även om jag brukar försöka hålla mig ett par matcher in på säsongen så tror jag att jag har hittat två bra spel. De inledande omgångarna brukar kunna bjuda på en del skrällar så jag har försökt koncentrera mig på över/under som kanske kan vara mer lättanalyserat.

Helgens andra rek avhandlar mötet mellan West Bromwich Albion - Southampton på The Hawthorns kl 16:00 17 augusti, i en match där jag tror på en del mål.

Såhär i de inledande omgångarna är det såklart svårt att avgöra lagen styrka med nyförvärv och tveksamt motstånd i träningsmatcherna så OBSERVERA! möjligen har jag missat en match eller värvning någonstans, men jag bör ha fått med det väsentliga.


Motivering

Hemmalaget WBAs Silly Season ser ut som följer:

In:
Lugano, DF, 32. 11 matcher för Malaga (ESP) förra säsongen.
Matej Vydra, FW, 21. 22 mål/44 matcher för Watford i Championship förra säsongen.
Nicolas Anelka, FW, 34. 2 matcher för Juventus (ITA) förra säsongen.

Ut:
Lukaku, FW, 20. Tillbaka till Chelseas efter lån. 17 mål/35 matcher för WBA förra säsongen.

Man har alltså tappat viktige spetsen Lukaku, men täppt igen hålet med en av Championships starkast lysande stjärnor förra året i Matej Vydra, som gjorde 22 mål för ett Watford som föll på målsnöret när man förlorade play-off-finalen i förlängning mot Crystal Palace. Man har även signat den gamle räven Nicolas Anelka som är tillbaka i England igen. Bakåt har man värvat gamle Lugano, som de senaste säsongerna inte spelat mer än 12 matcher per säsong i PSG eller Malaga. Av det jag sett av honom i Uruguays landslag tycker jag dessutom att han börjar se stabbig och gammal ut. Om han tar en plats i WBA skulle jag vara orolig för deras defensiv.

I truppen har man sen tidigare ett par vana målskyttar. Shane Long (8 mål förra säsongen), och Peter Odemwingie (5 mål förra säsongen, bänkad en del pga disciplinära skäl, men 10 och 15 mål säsongerna innan) är några av dessa. Man har även mittfältarna James Morrison (5 mål) och Zoltan Gera (4 mål) som då och då hittar målet.

WBAs 5 senaste matcher
Derby 0 : 2 West Bromwich Albion
West Bromwich Albion 3 : 1 Atromitos
West Bromwich Albion 0 : 1 Genoa
Cork City 0 : 6 West Bromwich Albion
West Bromwich Albion 2 : 0 Bologna

WBA har i sina 5 senaste försäsongsmatcher resultatraden 4-0-1, där man förvisso mött ett par sämre lag, som dock har besegrats i relativt stor stil. Enda plumpen är förlusten mot Genoa, ett bottenlag i Serie A.

Lite oroväckande för överspelet är att endast 2 av 5 matcher har gått över 2,5 mål. Dock har man ändå producerat 11 mål framåt, medan man har släppt in 2. Bäste målskytt har varit veteranen och nyförvärvet Anelka på 5 mål, vilket imponerar.

En potentiell startelva hittar vi från senaste matchen mot Bologna (2-0 vinst hemma): Foster, Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell, Morrison, Mulumbu, Yacob, Dorrans, Anelka, Rosenberg. En klassisk 4-4-2 med andra ord. Det är faktiskt möjligt att det är just denna elva som startar på lördag, då förra säsongens stora sorgebarn, Markus Rosenberg, faktiskt imponerat med 3 mål under försäsongen. Möjligtvis tar målsprutan och nyförvärvet Vydra platsen bredvid Anelka istället.

Förra säsongen gick WBA 9-4-6 på hemmaplan snittade 1,68 mål framåt och 1,32 mål bakåt för en total på 3,00 mål per hemmamatch.


Bortalaget Southamptons Silly Season är som väntat ingen köpfest direkt:

In:
Dejan Lovren, DF, 24. 18 matcher för Lyon (FRA) förra säsongen.
Aaron Martin, DF, 23. 12 matcher för Coventry i League One förra säsongen.
Victor Wanyama, MF, 22. 6 mål/32 matcher för Celtic (SCO) förra säsongen.

Ut:
?

Man har alltså plockat in ett par välbehövliga försvarare, men frågan är hur pass bra dessa är. De verkar dessutom ha fått relativt snålt med speltid så jag är inte övertygad om att dessa herrar ska stärka upp Southamptons svaga defensiv från förra säsongen. I övrigt har man värvat mittfältaren Wanyama som har visat att han kan bidra framåt med sina 6 mål för Celtic förra säsongen. Det är ett stort hopp kvalitetsmässigt mellan Premier League och Skottland, men det brukar ändå visa sig att spelare därifrån gör det bra i engelska lag.

I truppen har man sen tidigare spetsarna Rickie Lambert (bästa engelska målskytt med 15 mål förra säsongen) och Jay Rodriguez (6 mål). Lambert fick igår (14 aug) pga sin fina fjolårssäsong chansen att göra landslagsdebut för sitt England och tackade direkt för förtroendet genom att knoppa in vinstmålet mot arvfienden Skottland på en fin nick. Lambert ser alltså ut att vara i god form, något som är viktigt för Southampton och överspelet!

Southampton har också ett par mittfältare som kan göra mål. Morgan Schneiderlin (5 mål), Gaston Ramirez (5 mål), Jason Puncheon (5 mål), Adam Lallana (3 mål) och ovan nämnda Wanyama (6 mål).

Southamptons 5 senaste matcher
Llagostera 1 : 2 Southampton
Southampton 0 : 2 Schalke 04
Southampton 3 : 1 Besiktas
Celta Vigo 0 : 0 Southampton (strafförlust)
Southampton 4 : 3 Real Sociedad

Southampton har under försäsongens 5 senaste matcher resultatraden 3-0-2, där vinster mot Besiktas och Real Sociedad får ses som mycket bra resultat för ett bottenlag i Premier League. Det som bådar gott för överspelet är senaste målfesten mot Real Sociedad, där hela 7 mål föll i matchen.

3/5 matcher har gått över 2,5 mål. Framåt har man producerat 9 mål medan man släppt in 7. Bästa målskytt har varit Jay Rodriguez på 2 mål.

En potentiell startelva hittar vi från målfesten mot Real Sociedad. Då startade för Southampton Boruc, Chambers, Lovren, Hooiveld, Shaw, Wanyama, Schneiderlin, Lallana, Guly, Rodriguez, Lambert.

Förra säsongen gick Southampton 3-7-9 på bortplan och snittade 1,21 mål framåt och 1,89 mål bakåt för en total på 3,10 mål/bortamatch.


Inbördes möten
10-02-2007 West Bromwich Albion 1 : 1 Southampton
06-10-2007 Southampton 3 : 2 West Bromwich Albion
28-04-2008 West Bromwich Albion 1 : 1 Southampton
05-11-2012 West Bromwich Albion 2 : 0 Southampton
27-04-2013 Southampton 0 : 3 West Bromwich Albion

Endast 2/5 senaste möten har alltså gått över 2,5. Det som ändå talar för överspelet är att lagen har för vana att göra mål på varandra. Endast en gång har något av lagen gått hem mållöst, och dessutom gick senaste matchen över.

Matchbild
Då WBA ska vara det bättre laget, och dessutom har hemmafördel, bör de styra spelet en hel del. Southampton kommer försöka sticka upp med spetsarna Rickie Lambert och Jay Rodriguez, något man lyckades väl med förra säsongen, vilket höll laget kvar i finrummet. Båda lagen har även en del mittfältare som har för vana att göra mål, vilket såklart talar för överspelet. Jag skulle inte bli förvånad om WBAs Morrison eller Southamptons Schneiderlin, Ramirez, Lallana, Puncheon eller Wanyama trycker in ett mål.

Spelet
Då båda lagen har ganska stor offensiv potential samt i mitt tycket någorlunda svajiga försvarslinjer anser jag att det finns värde i överspelet. Över 2,5 mål spelas hos MarathonBet som i skrivande stund är oddshögst med 2,02 och därmed sticker ut endel då övriga bolag som högst ligger runt 1,95. Om Pinnacle ska användas som måttstock så ligger oddset där på 1,91 efter att ha öppnat på 1,96. En liten indikation på spelets eventuella värde. Eftersom detta är första omgången och informationen är sämre än mitt i säsong så håller jag ner insatsen till 1u, då 5u är maxbet. Jag anser att spelet är värt att lägga ner till 1,85.
Fotboll

West Brom – Southampton

  • Postad:
    15 aug 2013
    12:54
  • Rekare: zorba
  • Spel: ÖVER 2.5
  • Insats: 1,00
  • Odds: 2,02
  • Bolag: MarathonBet
  • Datum:
    17 aug 2013
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td