Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

PSV – AC Milan

Truppnyheter:

Bekräftad Milan trupp:

Målvakter: Abbiati, Amelia, Coppola
Försvarare: Abate, Constant, Mexes, Silvestre, Zaccardo och Zapata
Mittfältare: Boateng, Cristante, De Jong, Emanuelson, Montolivo, Muntari, Nocerino och Poli
Anfallare: Balotelli, El Shaarawy, Niang och Petagna

Skador: De Sciglio, Antonini, Robinho, Traore, Saponara och Pazzini.

Eventuell startelva:
Abbiati ? Abate, Zapata, Mexes, Constant ? Poli, De Jong, Montolivo - Boateng, Balotelli, El Shaarawy

Preliminär PSV trupp:

Målvakter: Zoet och Tyton
Försvarare: Jörgensen, Rekik, Bruma, Willems, Arias, Brenet och Tamata
Mittfältare: Maher, Schaars, Wijlaldum, Hiljemark, Ritzmaier, Park Ji-Sung och Schouw
Anfallare: Toivonen, Matavz, Locadia, Depay och Jozefzoon

Skador: Narsingh och Bakkali
Tveksam till spel; Park

Eventuell startelva:
Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Schaars Maher - Jozefzoon, Matavz, Depay

Plus och minus med detta spel:

+ Stor kvalitetsskillnad mellan de båda lagen/startelvorna. Milan har bättre startspelare på i princip varje position än PSV. Ingen i PSV:s trupp går för tillfället in i Milans elva. PSV:s försvar tycker jag ser väldigt tveksamt ut. Orutinerat och utan någon ledare. Stort frågetecken kring positionsspelet, speciellt från mittbackarna. Även om det inte visats frekvent under inledningen på säsongen så är försvaret under kritik när det kommer till CL-nivå. Holländarna har förvisso många individuellt skickliga spelare med fart och teknik i offensiven, och visst ger det utslag i den egna ligan där försvarsspelet från många lag är obefintligt. Däremot tror jag man kan stöta på riktig patrull mot Milan, även om italienarnas försvar inte är det bästa för tillfället så är det fortfarande många, många klasser vassare än något annans lag i Eredivisie. Tycker också därmed att PSV galanta inledningen på säsongen inte ska övertolkas (fem raka tävlingssegrar - dock mot mediokert motstånd), vilket oddssättarna i min mening har gjort. Och det tackar jag för.

Offensiva spelare som Boateng, Shaarawy och Balotelli (spelklar efter lite tveksamheter) är en trio som borde ge PSV:s svaga backlinje enorma problem. Där bakom har man De Jong och Poli som sett väldigt bra ut i träningsmatcherna. Med Montolivo som kreatör. Jag blir väldigt överraskad om Milan inte gör två mål eller fler i denna match och det bör räcka till seger.

+ PSV är ett extremt orutinerat lag. Man har bara fem spelare som tidigare spelat Champions League-fotboll (bortsett från CL-kvalet som PSV spelade för någon vecka sedan). Bruma och Matavs som gjort en ynka start tidigare. Schaars som har sex starter. Jörgensen och Park som har 20/30+ starter. Ironiskt nog så ser dock de mest rutinerade i detta sammanhang inte ut att starta på tisdag kväll (Jörgensen platsar ej, Park skadad/tveksam till spel). Milan med stor fördel här när det kommer till CL-erfarenhet.

PSV är dock inte bara orutinerade när det kommer till uteblivet CL-spel. Utan rent åldersmässigt är det ett väldigt, väldigt ungt lag. Snittåldern på startelvan mot tex NEC senast i ligaspelet var under 21 år. I CL-kvalet mot Waregem för någon vecka sedan, var den även där under 21 år.
Är det någon gång åldern och rutinen spelar extra stor roll så är det i dubbelmöten i Champions League. Och denna orutin och ungdomlighet tror jag blir till en rejäl nackdel för hemmalaget. Speciellt då man ställs mot ett rutinerat och taktiskt disciplinerat Milan. PSV känns helt enkelt otroligt naivt.

+ PSV är ett sämre lag än det som slutade tvåa i ligan förra säsongen, i min mening. Man har tappat flera nyckelspelare och de flesta av dessa rutinerade herrar som hade varit fullständigt vitala mot AC Milan.
Spelare som sålts/lämnat/slutat sen förra säsongen är; anfallarna som stod för 30+ ligamål (tillsammans) 2012/13; Jeremain Lens (30 ligastarter förra säsongen, 15 mål) och Mertens (29/16). Mittfältarna Strootman (32/5), Bommel (28 starter) och Hutchinson (33s). Och till sist, försvararen; Marcelo (32s), som lämnade för en vecka sedan för spel i Bundesliga.

Detta är enormt tunga tapp, inte bara kvalitetsmässigt men även rutinmässigt. Då många av dessa som lämnat var viktiga stöttepelare (och något äldre) i ett annars väldigt ungt PSV.
Har PSV värvat bra då, för att täcka upp för dessa tapp? Man har värvat sådär i min mening. Man har hämtat hem Schaars som haft svårt att ta plats i Sporting CP. Man har plockat hem Park, från QPR. Park som dock är på väg ner och skadedrabbad. Ett annat ok köp är 20-årige Maher som hämtats från AZ. Men jag tycker spelarförlusterna vägt mycket, mycket tyngre än spelarköpen, vilket är synd för PSV:s del.

+ Det är ingen hemlighet att den holländska ligan blir sämre och sämre, eller att den inte är vad den varit för ett antal år sedan.
PSV som blev ligatvåa förra säsongen ska nu försöka kvala in till CL. Något en holländsk ligatvåa bara klarat av EN gång på de senaste SJU Champions League-säsongerna.

Feyenoord åkte tex ut mot Dinamo Kiev 2012/13 (förlora 1-0 hemma, 1-3 totalt). Twente missade CL 2011/12 till Benfica (2-2 hemma, 3-5 totalt). Twente misslyckades även 2009/10 mot Sporting CP (1-1 hemma, 1-1 totalt). 2008/09, Twente ut mot Arsenal (0-2 hemma, 0-6 totalt). 2007/08 Ajax ut mot Slavia Prag (0-1 hemma, 1-3 totalt.). 2006/07, Ajax ut mot Köpenhamn (0-2 hemma, 2-3 totalt.)

Den enda gången på de senaste sju säsongerna en ligatvåa från Holland lyckats kvala in är 2010/11, då Ajax slog ut Dinamo Kiev (2-1 hemma, 3-2 totalt).

Hemmastatistiken för ligatvåan under dessa kval är alltså en vinst, två kryss och fyra förluster. Och jag har väldigt svårt att se PSV öka på vinstraden.

Annan intressant statistik i sammanhanget är att inget holländskt lag gått vidare från gruppspelet i CL på de senaste sex säsongerna.

Noterbart är även att PSV som spelade i Europa League förra säsongen åkte ut i gruppspelet. Där man bland annat bara fick med sig en poäng mot AIK på två matcher och där man hade en 1-1-1 record på hemmaplan.

+/- Båda lagens skadeavbräck är väl inget som ska påverka matchens utgång särskilt mycket. Visst kommer Milan sakna spelare som Pazzini och De Sciglio, men samtidigt har man fullgoda ersättare. Bakkali som bekräftat via Instagram att han missar matchen må ha inlett årets säsong galant men samtidigt hypas han lite väl mycket för tillfället. Park är tveksam till spel och är inte matchtränad. Hans rutin hade dock verkligen behövts. Kanske chansar PSV tränaren Cocu här.

- Det som talar för PSV är att man redan påbörjat sin liga och spelat tre tävlingsmatcher (fem om man räknar CL-kvalet mot Waregem). Milan i sin tur har bara träningsmatcher i ryggen. Däremot har man stött på bra motstånd här, då man bland annat mött City, Chelsea och Valencia. Jag tror dock vi kan få se motsatt effekt här då PSV mött väldigt medioker motstånd hittills. I alla sina tävlingsmatcher. Jag tror man kan bli något chockat av den klasshöjning som Milan kommer bjuda på jämfört med PSV:s tidigare motståndare.

-

Jag tror Milan och den italienska tränaren Allegri är en väldigt dålig kombination för Cocu och PSV. Italiensk rutin och taktiska kunskaper väger tyngre än ungdomlighet och fart i dessa sammanhang. Speciellt när Milan också kan bjuda på teknik, fart och individuell skicklighet. Milan är alltid Milan, trots att man kanske är sämre än på många år. Många räknade tex ut dom förra säsongen mot Barcelona i CL:s åttondel, men italienarna slog spanjorerna övertygande på San Siro. Och även om man förlorade dubbelmötet så visade man ändå att man aldrig kan räkna bort dom.

Oddset på Milan lockar i alla fall enormt. Och jag tycker verkligen att det är flera snäpp för högt. Jag spelar en DNB på Milan samt en rak tvåa. Spelar även Milan att göra över 1.5 mål och över 2.5 mål i matchen. 2-1 till Milan känns som ett bra resultat.

Fotboll

PSV – AC Milan

  • Postad:
    19 aug 2013
    23:39
  • Rekare: offside
  • Spel: 2
  • Insats: 7,00
  • Odds: 2,73
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    20 aug 2013
    20:45
  • Sport: Fotboll
  • Land: Holland
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

alive 2013-08-20 14:26

Tyckte de blev lite Wall of text, men absolut var det välskrivet .
Vet dock inte hur jag hög ikväll. Milan är alldeles för oberäkneliga.

Lycka till!

slindoffer 2013-08-20 11:42

Välskrivet och informativt. Mycket bra rek

Gruskungen 2013-08-20 00:12

Otroligt grym rek. Förtjänar en femma alla dagar i veckan! Ryggat,
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td