Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Fulham – Arsenal

På lördag bjuder Premier League på en tidig match i form av Londonderbyt mellan Arsenal och Fulham på Craven Cottage kl 13.45. I denna match tror jag på en del mål och väljer därför att spela på över 2,5 mål.


Fulham

6 senaste
ICF 18-07-2013 LD Alajuelense 1 : 3 Fulham
ICF 21-07-2013 Deportivo Saprissa 2 : 2 Fulham
ICF 28-07-2013 Werder Bremen 1 : 0 Fulham
ICF 05-08-2013 Fulham 1 : 1 Real Betis
ICF 10-08-2013 Fulham 1 : 2 Parma
EPL 17-08-2013 Sunderland 0 : 1 Fulham

Hälften av Fulhams 6 senaste matcher har alltså gått över 2,5 mål, vilket enligt mig varken talar för eller emot spelet.

Senaste matchen
Att matchen mot Sunderland endast innehöll ett mål talar förstås inte för överspelet. Men jag tycker ändå att resultatet förklaras av Martin Jols filosofi att på bortaplan backa hem och koncentrera sig på att inte förlora. Mot Sunderland gjorde man 0-1 i 52:e minuten för att sedan satsa på att försvara ledningen mot ett svagt Sunderland. Detta syns tydligt då hemmalaget nådde ett bollinnehav på 58% samt sköt 21 skott - men endast 3 på mål! Hade Fulham mött ett bättre lag än Sunderland hade troligtvis Jols taktik straffats med något mål i baken.

Läget i laget
Då den holländska landslagsmålvakten von Stekelenburg skadade sig senast lär andrekeepern David Stockdale stå, en målvakt som är relativt oprövad på denna nivå med endast 19 matcher i Premier League. Dessutom hade man redan i matchen mot Sunderland problem i backlinjen. Yttern Kieran Richardson fick då kliva ner på backen, men nu saknas även han pga skada. Även mittbacken Amorebieta och svenske mittfältaren Kacaniklic är tveksamma för start. Fulhams defensiv är därför just nu ett enda stort frågetecken, då det enda som är säkert är att rutinerade Brede Hangeland kommer få dra ett tungt lass i mittförsvaret. Mittfältet har dock stärkts upp med slitvargen Scott Parker från Tottenham. Samtidigt har man offensiva krafter i Dimitar Berbatov som förra året producerade 15 mål, samt nyförvärvet Darren Bent som nog är sugen på att visa att han fortfarande kan göra mål.

En potentiell startelva är svår att sia om med Fulhams trassliga truppsituation, men jag kan tänka mig något sånt här: Stockdale, Briggs, Hughes, Hangeland, Riether, Taarabt, Parker, Boateng, Duff, Ruiz, Berbatov. 4-4-1-1 med Ruiz som släpande och Berbatov som spets.

Förra säsongen gick Fulham 7-3-9 på hemmaplan och snittade 1,47 mål framåt samt 1,58 mål bakåt för en total på 3,05 mål/hemmaplan. Detta är något jag tycker talar för spelet då det tyder på att Fulham inte är ett lag som backar hem och parkerar bussen på hemmaplan. Man vill lira fotboll helt enkelt, och kommer både skapa samt bjuda på en del vassa chanser.


Arsenal

6 senaste
ICF 26-07-2013 Urawa Red Diamonds 1 : 2 Arsenal
ICF 03-08-2013 Arsenal 2 : 2 Napoli
ICF 04-08-2013 Arsenal 1 : 2 Galatasaray
ICF 10-08-2013 Manchester City 1 : 3 Arsenal
EPL 17-08-2013 Arsenal 1 : 3 Aston Villa
ICL 21-08-2013 Fenerbahce 0 : 3 Arsenal

Av Arsenals 6 senaste matcher har alltså hela 5 gått över 2,5 mål. Notera att även om det handlar om mestadels träningsmatcher så är det gediget motstånd man har matchats mot. Särskilt imponerande är såklart vinster mot Man City och senast i Champions League-kvalet borta mot Fenerbahce. Det ska dock sägas att Fener var ordenligt bleka och inte alls levde upp till förväntningarna.

Senaste matchen
Arsenal åkte alltså ner till Istanbul för kval mot erkänt hemmastarka Fenerbahce och spelade, trots en del skador, ut hemmalaget. Skottstatistiken landade på 9-16 till Arsenals favör samtidigt som man kontrollerade matchen med 56% bollinnehav. Tillbaka i startelvan för Arsenal var viktige Santi Cazorla, som har för vana att styra Arsenals offensiv. Mål av Kieran Gibbs, Aaron Ramsey och Olivier Giroud (straff). Även om Fenerbahce inte levde upp till sitt rykte är detta ett riktigt bra resultat för Arsenal, som alltså studsade tillbaka direkt efter den snöpliga förlusten mot Aston Villa i hemmapremiären av Premier League.

Läget i laget
Stämningen lär alltså ha höjts något efter senaste vinsten men laget och manager Wenger är fortfarande hårt pressade i början av säsongen. Det tycks uppenbart för samtliga att ett par värvningar behövs för att utmana i toppen av ligan. Därför är det extra positivt att den långa skadelistan snart ser ut att tunnas ut, då som sagt Cazorla startade senast och gjorde en bra match medan Alex Oxlade-Chamberlain kan vara aktuell för spel. Dock saknas viktige Mikel Arteta fortfarande. I Artetas frånvaro gjorde dock Aaron Ramsey och Jack Wilshere det bra på det defensiva mittfältet senast. Wenger får fortsatt klara sig utan Thomas Vermaelen, Abou Diaby samt avstängde Laurent Koscielny. Avstängningen på Koscielny ställer till det en del och här blottas Wengers tunna lagbygge. Det finns helt enkelt ingen naturlig ersättare i mittlåset, utan här beräknas Sagna kliva in från kanten medan Carl Jenkinson tar plats i startelvan. Om unge Alex Oxlade-Chamberlain är fit for fight räknar jag med att han tar plats på en kant, medan Cazorla får gå in på favoritpositionen i mitten och därmed petar Tomas Rosicky.

EDIT: Oxlade-Chamberlain är skadad, och Rosicky bör därmed ta plats på mittfältet.

En potentiell startelva skulle därmed kunna se ut såhär: Szczesny, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs, Ramsey, Wilshere, Walcott, Cazorla, Rosicky, Giroud. Klassiskt 4-3-2-1 i sann Wenger-anda.

Förra säsongen gick Arsenal 10-5-4 (W-D-L) på bortaplan och producerade i snitt 1,32 mål framåt och släppte in 0,74 mål per bortamatch, för en total på 2,06 mål/bortamatch.


Inbördes möten
EPL 20-04-2013 Fulham 0 : 1 Arsenal
EPL 10-11-2012 Arsenal 3 : 3 Fulham
EPL 02-01-2012 Fulham 2 : 1 Arsenal
EPL 26-11-2011 Arsenal 1 : 1 Fulham
EPL 22-05-2011 Fulham 2 : 2 Arsenal
EPL 04-12-2010 Arsenal 2 : 1 Fulham

Som synes har dessa två lag tillsammans gått över 2,5 mål i 4 av sina 6 senaste möten. Av matcherna som spelats på Fulhams hemmaplan har 2/3 gått över. Endast senaste mötet i april står ut med endast ett mål. Dessa lag har alltså för vana att bjuda in till målrika matcher mot varandra, dessutom har det under dessa matcher delats ut 4 röda kort, vilket skulle kunna leda till ytterligare mål.

Matchbild
Denna match är i min mening ganska öppen. Till skillnad mot på bortaplan brukar Fulham hemma på Craven Cottage verkligen bjuda upp till kamp och gå för alla tre poängen, även mot storlagen. Huruvida det passar mot ett Arsenal som gillar att föra matcherna återstår att se, men jag gissar på en matchbild där båda lagen bjuder på och skapar en del målchanser.

Jag ställer också en del frågetecken kring lagens försvar. Förvisso höll Arsenal nollan nere i Istanbul, men 3 insläppta (2 på straff dock) mot Aston Villa imponerar inte. Dessutom har man nu tvingats röra om i ett redan skakigt mittförsvar efter Koscielnys avstängning. Även Fulhams försvar ser som nämnts ut att få det tufft med en del skador. Jag menar därför att båda lagen är relativt framtunga med bättre anfall än försvar. Med relativt stark offensiver bör både Fulham och Arsenal ha goda chanser att göra MINST ett mål var. Därför spelar jag över 2,5 mål.

Spelet
Över 2,5 mål spelas hos SBOBET som just nu är oddshögst med 1,88. Hos min vanliga måttstock Pinnacle ligger oddset på 1,85 efter att ha öppnat på 1,88. Och kom ihåg, eftersom det fortfarande är i början av säsongen så håller jag ner insatsen till 1u, då 5u är maxbet. Jag anser att spelet är värt att lägga ner till ca 1,80.
Fotboll

Fulham – Arsenal

  • Postad:
    22 aug 2013
    23:52
  • Rekare: zorba
  • Spel: ÖVER 2.5
  • Insats: 1,00
  • Odds: 1,88
  • Bolag: SBOBET
  • Datum:
    24 aug 2013
    13:45
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Friipps 2013-08-24 10:43

Kan mycket väl bli målrikt

zorba 2013-08-23 10:10

Det har jag missat! Antog att det var en lindrigare skada och att han bara behövde stå över nån match. Han stod dessutom inte som skadad på varken whoscored eller soccerway som jag brukar använda mig av. Men på Arsenals hemsida säger man 6 veckor till 3 månader. Tack!

kusagwa 2013-08-23 06:53

Nu* ska det vara och inte du

kusagwa 2013-08-23 06:53

Är Intr Ox borta till februari eller har de ändrat det du?
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td