Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Tenerife – Barcelona B

Min första 10/10:

Tenerife tar emot Barcelona B i spanska andradivisionen.

Vad är det som talar för Tenerife:

+ Barcelona B saknar tio truppspelare till denna match. Några av dom mer viktiga som inte finns med är:
Sergi Gomez, är på landslagsspel, startat tre av tre denna säsong och spelade 21 matcher förra säsongen. Han är den som håller ihop katalanernas försvar. Anfallaren Dongou är också iväg på landslagsspel. Startat tre av tre hittills men inga mål. Det är tänkt att han ska bära hela Barcelonas anfallsspel denna säsong. Vänsterbacken Grimaldo är fortfarande skadad, var en nyckelfigur förra säsongen innan hans svåra skada. Mittbacken Edgar Lé som startat en match denna säsong kommer inte kunna täcka upp för Gomez p.g.a. skada. Nyförvärvet på mittfältet Bedia, som gjorde 30 starter för Hercules förra säsongen är även han skadad. Han har startat två matcher för Barcelona B 2013/14. Båda reserv-anfallarna Adama Troare och Sanabria är även dom ej tillgängliga. Barcelona B kommer till spel med egentligen bara en renodlad anfallare; Sandro Ramirez. En anfallaren som flyttats upp från Juvenil A (ungdomslag), till denna säsong. Han har startat tre av tre hittills men inga mål. Det är en talangfull anfallare men frågan är om hoppet från spel i Juvenil A till spanska andradivisionen inte är för stort för att han ska kunna leverera redan första säsongen.

+ Även om Barcelona B tagit sex poäng av nio hittills så har jag inför säsongen placerat dom rätt så långt ner i tabellen. Mycket på grund av dom stora tapp man gjort inför säsongen där t.ex. anfallstrion Deulofeu, Luis Alberto och Araujo lämnat klubben. Tillsammans gjorde dom 36 mål 2012/13. Lägg därtill att man tappat nyckelspelare på mitten; Rafinha, som lånats ut och Sergio Roberto som flyttats upp. Man har inte heller förstärkt särskilt tungt/bra och jag tycker det här Barcelona B 13/14 är flera snäpp sämre än förra säsongens. Det utan att överdriva.

+ Barcelona B (Eusebio) har bara tagit med 17 man till denna match, p.g.a. alla skador och avbräck, tre av dessa kommer från Juvenil A (ungdomslag), Munir, Xavi Quintillà och Lucas Gafarot. Bredden är helt klart inte den bästa och med tanke på alla avbräck så lär tränaren Eusebio få svårt att ändra matchbild med hjälp av avbytarna, om det nu skulle behövas.

+ Barcelona har som sagt tagit sex poäng av nio hittills, men spelmässigt har man inte varit lika imponerande som resultaten säger. I två av (hemma) matcherna har sena mål gett dom alla pinnar, det efter mycket tajta och svängiga matchbilder. Båda vinster har alltså kommit på hemmaplan (Lugo och Zaragoza). Samtidigt som den enda förlusten är från bortaspel (Mirandes).

+ Barcelona B hade sju segrar, fyra kryss och tio förluster på bortagräs förra säsongen, i många av sina vinstmatcher och kryssmatcher (borta men även hemma) var man tvungna att göra minst två mål för att få med sig poäng och för att kompensera för den bristande defensiven. Till denna säsong anser jag att man med dom offensiva tapp man gjort och med den uteblivna förstärkningen inte kommer kunna förlita sig på offensiven lika mycket för att hämta in poäng. Och defensiven tror jag lär fortsätta läcka som ett såll även denna säsong, trots att man hittills \'bara\' släppt in tre mål på tre matcher. Man är helt enkelt otroligt naiva i sitt försvarsspel, vilket är naturligt med tanke på den unga snittåldern truppen präglas av samt den offensiva mentaliteten som laget innehar. Sen har man heller inte förstärkt defensiven, trots att den var urusel 2012/13.

+ Barcelona B släppte in näst flest mål förra säsongen; 71 st. Bara jumbon hade fler, 74. Man gjorde dock näst flest, 76 mål. Fyra färre än rivalen Real Madrid Castilla. Återigen, offensiven kommer inte kunna leverera samma siffror denna säsong. Jag har väldigt svårt att se det med den nuvarande truppen.

+ Nykomlingen Tenerife som ännu inte tagit poäng och faktiskt inte ens gjort ett enda mål, kan dock äntligen räkna med sin stora målskytt Aridane (gjorde 27 mål på 39 starter förra säsongen)till denna match. Aridane gjorde 20 minuter sist mot Mirandes efter sin skada, men väntas nu starta, för första gången 2013/14. Och det är något Tenerife verkligen behöver. Man har som sagt inte gjort ett enda mål hittills på tre matcher, däremot har man skapat chanser.

+ Man har haft ett lite oflyt samt ett tufft schema med två bortamatcher mot Alcorcon och Mirandes. Där man faktiskt spelat bra försvarsspel. Men där man släppt in mål i slutet av matcherna. En av ligafavoriterna, Alcorcon fick t.ex. vänta till den 89:e matchminuten innan man fick hål på Tenerife. Man är bra i defensiven (bara släppt in tre, trots bara en pinne hittills) och kan man få det att lossna i offensiven så tror jag man kan plocka en hel del poäng, speciellt på hemmaplan.

Är det någon gång man ska börja göra mål och ev. börja vinna så känns det som om tidpunkten inte kunnat vara bättre än nu.

Förmodade startelvor:

Tenerife: Aragoneses; Moyano, Bruno, Carlos Ruiz, Raúl Llorente; Aitor Sanz, Quique Rivero; Cristo Martín, Loro, Chechu Flores; Aridane Santana.

Barcelona B: Masip; Patric, Bagnack, Planas, Lucas Gafarot; Ilie, Espinosa, Pol Calvet; Dani Nieto, Joan Román; Sandro.

Tenerife saknar vänsterbacken Raúl Cámara och mittfältaren Iñigo Ros till denna match. Däremot har man bra täckning på dessa positioner.

Hemmalaget kommer gå för en seger något som tränaren påpekat inför. Han har sagt att det bara finns en sak i tankarna och det är tre pinnar. Man har haft problem med att göra mål, men nu möter man ett defensivt svagt Barcelona B, som dessutom har stora avbräck. Samtidigt som hemmalaget får tillbaka sin store målskytt efter skada. Det känns som läget är perfekt för den första vinsten för nykomlingen och ö-laget. Tenerife som hittills kanske inte imponerat, men man har faktiskt haft lite oflyt. Kanske kan man få det att lossna rejält mot katalanerna. Jag spelar även HT/FT och -1EH på hemmalaget.

Fotboll

Tenerife – Barcelona B

  • Postad:
    07 sep 2013
    22:50
  • Rekare: offside
  • Spel: 1
  • Insats: 10,00
  • Odds: 2,36
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    08 sep 2013
    18:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

riga 2013-09-08 10:07

Känns som en solklar 1a efter att ha läst detta

gufimuse 2013-09-08 10:03

Kollade på denna igår och kunde inte förstå oddssättningen. Men nu när jag läst detta så blir det en rygg helt klart! Bra jobbat!

robfri 2013-09-08 09:07

Mycket välskriven rek !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td