Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Assyriska BK – Helsingborgs IF Akademi

Jag utfärdar en liten skrällvarning inför morgondagens omgång av Division 2 västra. Det är trean Assyriska BK som tar emot HIF Akademi(tidigare Ramlösa) på hemmaplan och där jag tycker oddset på bortaseger sitter frestande högt.

Assyriska

Assyriska inledde serien starkt och såg ett tag ut att kunna plocka hem segern. Men efter uppehållet har det grusat till sig och nu ligger laget 7 poäng efter serieledande Norrby. På de fem senaste matcherna har Assyriska bara lyckats vinna en. Det blev en storseger borta mot Eskilsminne. Men innan dess förlorade man på hemmaplan mot Högaborg med 1-2, ett Högaborg som befinner sig i kris. I de två senaste matcherna har laget spelat oavgjort mot toppkonkurrenterna Norrby (1-1 borta) och Lärje/Angered (0-0 hemma). På de fem senaste har laget 1-3-1.

I och med att tåget för att ta seriesegern i princip gick i och med de båda oavgjorda matcherna är stämningen lätt uppgiven i Assyriska. Inför mötet med HIF Akademi är dessutom Rany Younan avstängd och på skadelistan finns:
Jon Stockhaus, Valter Tomaz Jr, Roni Kurdali, Gabriel Topuz och Denis Garvilov.

HIF Akademi

HIF Akademi är Helsingborgs IF:s projekt för att förbättra den egna utvecklingen av unga talanger. Det man gjorde var att man inför den här säsongen helt enkelt käkade upp Ramlösa Södra. Ramlösa Södra var då ett olyckligt äktenskap mellan två klubbar i södra Helsingborg. Akademin är en helt egen klubb, men HIF stuvar om lite som man vill mellan lagen i transferuppehållen. Naturligtvis rör det sig mest om yngre spelare, vilket också märktes i början av säsongen då laget var sjukt oharmoniskt och till och med förlorade mot jumbon Fässbergs, som enda lag hittills.

Med tiden har laget blivit mer samspelt och U17-landslagsmannen Anton Kinnander har gjort 12 av lagets lagets 29 mål, allt fler på slutet. Berisha är bra på mittfältet. Redan innan uppehållet började Akademin spela bra och bäst har det gått mot topplagen. 2-0 hemma mot Norrby (förlust borta 1-2), 0-0 hemma mot Lärje/Angered och 1-1 på bortaplan. När laget mötte Assyriska i första halvan av serien spelade lagen 0-0.

Senaste matchen var 0-0 -mötet mot Lärje/Angered och laget har inte förlorat de senaste fyra matcherna och har 2-2-1 på de fem senaste.

Spelet
Med tanke på att HIF Akademi tagit 8 poäng efter sommaruppehållet mot Assyriskas 6 och mot liknande motstånd så tycker jag det är väl värt en 2-units-chansning. Akademin är också som starkast mot topplagen och har 1-3-1 mot de tre där uppe. Bwin ger 6 gånger pengarna på bortaseger i den här matchen, men med den överhängande risken för kryss finns DNB till 4.33 på BET365. Raka krysset finns till 4.75 på Nordic Bet. Jag kör på DNB.

Lycka till vid rygg!
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Assyriska BK – Helsingborgs IF Akademi

  • Datum:
    14 sep 2013
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Swedish Division 2
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

faremisch 2013-09-14 17:20

1-1 och push för reken. Känns helt logiskt med facit i hand.

faremisch 2013-09-13 09:46

Mina rekar finns här:
https://www.sharps.se/spreadsheet/25395
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td