promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Texas A&M – Alabama

Redan i tredje veckan ser vi vad som kan komma att bli en helt avgörande match i den absolut bästa "ligan" i college-football, Southeastern Conference (SEC). Det är förra årets mästare, Alabama, som besöker Texas A&M. Lagen är rankade 1:a respektive 6:a i de flesta omröstningarna här i USA och det kan vara den match som flest fans ser fram emot den här säsongen. Förra året kom nämligen Alabamas enda förlust mot just Texas A&M, men då i Tuscaloosa (Alabamas hemmaplan). I år möts man för andra gången i historien i Texas, första gången var 1988.

Texas A&M Aggies:
Aggies är ett intressant lag på många sätt. Förra året var skolans första i SEC. Inför 2012-säsongen lämnade man Big 12 Conference och det heta derbyt mot Texas Longhorns bakom sig. Många tyckte att det var ett stort misstag och att A&M inte skulle ha mycket av en chans i SEC, som dominerat college-delen av sporten de senaste åren. Tji fick experterna, i sin första säsong blev det 11 vinster och två förluster. Mycket av framgången kan tillskrivas Johnny Manziel. Manziel blev utdelad, som första rookie, Heisman Trophy efter säsongens slut (den bästa spelaren i all college football) och är nu känd i USA som 'Johnny Football'. Manziel var också den stora drivkraften i vinsten mot Alabama förra året. Den senaste tiden har han skapat stora rubriker för saker utanför planen men under de två första veckorna har han backat upp snacket med bra spel på plan. Aggies har vunnit de första två enkelt:

31/8 mot Rice, vinst med 52-31
7/9 mot Sam Houston State, vinst med 65-28

Höga poäng men mot defensiver som inte kan räknas ens bland de 100 bästa i USA (Sam Houston är inte NCAA-I utan II). Defensiven har varit si och så för A&M (man tillät 21.8 poäng i snitt förra säsongen) men coach Sumlin verkar ha läget under kontroll. I båda matcherna luftade man bänkspelare och vi kan förvänta oss bättre disciplin på lördag.

Alabama Crimson Tide:
Alabama med coach Nick Saban i spetsen är utan tvekan storfavorit i årets upplaga av NCAAF. Inte utan orsak. Laget har tre titlar de senaste fyra åren, 2009, 2011 och 2012. Inget lag har varit så dominant på flera årtionden. Den stora orsaken till framgången stavas defensiv. Förra året tillät man 10.9 poäng per match (bäst med mycket god marginal) och visade det även i mästerskapsmatchen mot Notre Dame där man vann med 42-14. Framåt var man även i framkant (38.7 och 12:e plats) men det är på defensiven som laget vilar. I år har man bara spelat en match hittills (bye week förra veckan):

31/8 hos Virginia Tech, vinst med 35-10

Det som stod ut i denna match var inte defensiven (trots att man lyckades hålla ett mycket bra VT till 10 poäng) utan problemen i offensiven. Av Crimson Tides 35 poäng stod defensiven/special teams för 21(!!). Två av lagets touchdowns kom på s k returns (när bollen sparkas för att byta lag), och en TD kom på en interception. A.J. McCarron, lagets QB, såg blek ut med endast 110 yards i luften och endast en TD-pass. Laget nådde endast 11 first downs, något som ännu en gång understryker hur tam offensiven var.

Lördagens match:
Det finns nerver så det räcker och blir över i båda lagen. Detta är matchen som med största sannolikhet avgör vilket lag som kommer vinna SEC West, och därmed ha mycket stor chans att gå till mästerskapsfinalen. Nerverna gör att jag tror vi kommer få se lite av ett ställningskrig i början. Det görs färre misstag på marken och lagen kommer antagligen hålla i bollen för att känna sig säkra. Alabamas secondary defense (andra passningslinjen) var på förhand den största svagheten men såg mycket bra ut mot VT (endast 5 completions på 26 försök). Aggies kommer inte kunna passa lika fritt som i de senaste matcherna (inte på långa vägar) då Alabamas defensiv line kommer ge Manziel 2-3 sekunder högst i de flesta plays. På samma sätt ser vi att Texas A&Ms halvtaskiga (fortfarande topp 20:e) försvar matchas fint mot en Crimson Tide attack som senast såg tandlös ut. Att vi skulle få se nio eller fler touchdowns ser jag som mindre troligt.

Förra årets match slutade 24-29 till Aggies fördel. Jag tror vi kommer se en liknande total nu, kanske något lägre. Alabamas försvar har i sin styrketräningslokal haft förlusten på repeat sedan förra årets avslut. Nu är det dags för revansch och då kan det bli tight. Under 60 till 1.935 är flera poäng för högt, 56-57 borde linan ligga på.
Am Fotboll

Texas A&M – Alabama

 • Postad:
  13 sep 2013
  20:54
 • Rekare: maddmax
 • Spel: UNDER 60
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,94
 • Bolag: PinnacleSports
 • Datum:
  14 sep 2013
  21:30
 • Sport: Am Fotboll
 • Land: USA
 • Liga: NCAAF
 • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td