promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ohio – Marshall

College-fotbollen är igång i USA och det märks verkligen överallt. Tailgateande på de mest konstiga platser och universitetsfärger pryder varenda students kläder på matchdagarna. I detta spel vänder vi blickarna mot Ohio, men inte till storlaget Buckeyes, utan lillebror Ohio University. Ohio tar emot Marshall (om någon sett filmen "We Are Marshall", ja det är samma lag) och det som intresserar är den mycket höga linan på 69 poäng. En hög lina i amerikansk fotboll tyder på en tro att det kommer bli ett snabbt, passningsintensivt spel.

Ohio Bobcats
Bobcats spelar sin tredje match den här säsongen och har 1-1 än så länge:

1/9 Louisville Cardinals - Ohio Bobcats 49-7
7/9 Ohio Bobcats - University of North Texas 27-21

Förlusten mot Louisville var väntad och påverkar egentligen inte Ohio något nämnvärt då inget av lagen man mött spelar i sin egen division - Mid-American Conference (MAC) East. Istället är de stora konkurrenterna Bowling Green och Akron. Poängen i dessa två matcher säger inte särskilt mycket, men förutom att Bobcats offensiv inte varit fantastisk. Louisville är bra defensivt men Ohio gjorde (i mina ögon) en del strategiska misstag när man försökte springa in bollen. Laget quarterback Tyler Tettleton mäktade endast med 140 yards i luften. I matchen mot UNT fick Tettleton lite mer utrymme men man såg också en del av hans svagheter. Det blev visserligen två touchdowns men också två interceptions. Det mer intressanta för ett eventuellt underspel var att Ohios spel på marken såg betydligt bättre ut än mot Louisville. Man fortsatte springa och av 70 plays totalt var 40 på marken. Detta tar förstås tid i jämförelse med om man passar bollen mer. Lägg till detta att en av skolans största talanger när det gäller wide receivers, Landon Smith, med största sannolikhet inte kommer vara matchklar denna vecka. När det gäller Ohios defensiv så såg den bra ut i den senaste matchen, särskilt mot slutet. Man höll borta UNT i nästan hela sista quartern trots tungt tryck.

Marshall Thundering Herd
Motståndarna kommer från det kända Marshall, West Virginia. Laget spelade i MAC fram till 1969 men efter kraschen som dödade nästan samtliga spelare 1970 har det blivit mindre divisioner. Förnärvarande befinner man sig i CUSA East. Man har inlett säsong positivt med två vinster:

31/8 Marshall TH - Miami (OHIO) 52-14
7/9 Marshall TH - Gardner Webb 55-0

Marshall har alltså vunnit båda matcherna stort, men man var också stora favoriter (20.5 respektive 41 poäng). Man har gjort det man ska och QB:n Rakeem Cato har kunnat passa till sex TDs och endast en interception. Senast såg han dock inte lika skarp ut, och det mot ett NCAA-division II lag (alltså en betydligt sämre nivå), med en TD och en interception. I samma match valde Marshall att lufta sina running backs, med flera carriers av Butler (9), Watson (7) och Taliaferro (12). Av lagets 74 plays totalt var 39 på marken (22 completions av 35 attempts i luften). Kevin Grooms, också RB, är tillbaka på lördag och kommer utgöra ännu ett vapen på marken. Defensiven för Marshall har än så länge också sett stabil ut (inte mycket prov dock) och förhoppningsvis fortsätter man att hålla tätt.

Poängfrekvens:
För att matchen skall gå över 69 poäng totalt krävs som sagt en snabb, offensiv match. Till viss del lär vi få se detta men 10 TDs är mycket. Marshall har visserligen hållit ett sådant tempo i sina två tidigare matcher men två saker skiljer. För det första har man inte stött på en defensiv som är värd namnet. För det andra har man inte stött på en offensiv som är värd namnet, och på så sätt "ätit upp" tid. Om Marhsall får ha bollen i 50 minuter är det inte konstigt att de gör mycket poäng. Att Ohio hade viss framgång med att springa bollen i sin senaste match tror jag kan påverka lördagens matchbild. Bobcats lär fortsätta på det spåret och då kommer klockan att ticka. På samma sätt tror jag att Marshalls sätt att hålla bollen på marken senast var i förberedelse för det som komma skall.

Ser vi till helheten tror jag vi kommer få se två lag som skrapar ihop 25-30 poäng var. Lagen har mötts 10 gånger sen 1999 och aldrig har vi haft ett resultat på 70 eller mer. Jag skulle bli smått förvånad om totalen hamnar över 65 poäng och tycker därför att 1.962 på under 69 är värt att spela. Värde finns i liknande odds även till ett par poäng lägre lina.
Am Fotboll

Ohio – Marshall

 • Postad:
  13 sep 2013
  01:15
 • Rekare: maddmax
 • Spel: UNDER 69
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,96
 • Spreadsheet: (ARKIVERAT)14V
 • Bolag: PinnacleSports
 • Datum:
  15 sep 2013
  02:00
 • Sport: Am Fotboll
 • Land: USA
 • Liga: NCAAF
 • Period: ft+ot

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Serj 2013-09-13 14:37

Välskriven rek och med mycket fakta om lagen, bra jobbat.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td