Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Recreativo Huelva – Barcelona B

Hela TRE spel på denna match.

2013-09-20 21:00FotbollRecreativo Huelva vs Barcelona B 1 FT 10 2.290

2013-09-20 21:00FotbollRecreativo Huelva vs Barcelona B Ö1.5MÅL FT 8 2.100

2013-09-20 21:00FotbollRecreativo Huelva vs Barcelona B -1EH FT 7 4.250


Motivering:

Recreativo återfinns på en tredjeplats i ligan, Barcelona B på en femteplats. Båda har tio poäng. Recre har 9-6 i målskillnad, Barcelona B 8-5.

+ Lagen har möts fjorton gånger på Huelvas hemmaplan, Barcelona B har bara en seger på dessa fjorton. Den kom under säsongen 1984/85. Recre har sju vinster, medan resten (sex) är kryss. Dom har mötts sex gånger under de senaste tre säsongerna. Barcelona B har inte vunnit en enda match, varken hemma eller borta. Resultaten har varit fyra kryss och två vinster för Recre. Dom två vinsterna kom under förra säsongen då man slog Barcelona B med 2-0 på hemmaplan och 3-2, borta.

+ Recres nuvarande tränare (Sergi Barjuán), som tog över laget inför förra säsongen är en gammal Barcelona-veteran. Han har bland annat gjort 267 matcher för A-laget och även tränat ungdomslag i Barcelonas akademi. Så det var kanske inte slump att han var med och besegrade Barcelona B under båda mötena förra säsongen då han känner till dom randiga mycket väl. Allt från deras filosofi till deras styrkor och svagheter.

+ Recre-tränaren; Sergi Barjuán gjorde en ok debutsäsong 2012/13 (mittenlag), men han och laget siktar betydligt högre denna säsong. Han respekteras stort av spelarna och det märks att det är något speciellt på gång hos Recre, laget som gjort sin bästa ligastart, än på väldigt länge. Sergi kortade t.o.m. ner sin semester inför årets säsong, för att jobba och förbereda Recres 13/14 kampanj. Nu när han fått ett år med Huelva så är det mycket som talar för att man kommer vara med i toppen och slåss om uppflyttning. Sergi säger också inför mötet att han inte bara har svårt att ta ut en startelva utan även en trupplista då konkurrensen är stenhårt. Stämningen och läget i truppen är helt enkelt väldigt bra där man tror på sig själva och sin tränare.

+ Huelva är skadefria. Barcelona B saknar två försvarare som i normala fall är ordinarie; Bagnack (tre starter, 13/14) och Lé (en start,13/14).

+ Det lag som vinner, tar över serieledning, tillfälligt. En stor motivationsfaktor, speciellt för hemmalaget som siktar på uppflyttningen. Medan Barcelona B inte motiveras på samma sätt av detta faktum då man inte kan gå upp. Även om man såklart motiveras av att kunna toppa serien. Men jag tror det förstnämnda är en större motivationsfaktor.

+ Formen talar för Recre. Även om Barcelona tagit fyra poäng på dom två senaste så anser jag att det finns klara tendenser att man närmar sig en förlust. Man spelade inte bra mot bottenlaget Tenerife på bortaplan när man fick med sig en pinne. Man imponerande inte heller så jättemycket mot Real Madrid Castilla senast, trots vinst. Ett uselt Castilla som inte har en enda poäng på fem matcher där man enbart gjort ett mål. Barcelona B har i sina två bortamatcher hittills tagit en poäng bara.

Recre i sin tur i dom senaste två ligamatcherna slagit Mirandes borta med klara 3-0 och Hercules 2-0 hemma. Däremellan besegrade man Gijon med 3-2 i cupen. Det har varit tre väldigt imponerande segrar. Man har hållit nollan i sina två senaste ligamatcher och man har jobbat stenhårt med sitt försvar sen förra säsongen. Och i de senaste matcherna börjar det äntligen se ut som om man fått ordning på saker och ting.

----------

Jag spelade även emot Barcelona B för någon vecka sedan, när de ställdes mot Tenerife, i en match som slutade 2-2. Jag skulle dock vilja återanvända ett par punkter (något uppdaterade dock) som passar in bra även i detta bet:

+ Barcelona B hade sju segrar, fyra kryss och tio förluster på bortagräs förra säsongen, i många av sina vinstmatcher och kryssmatcher (borta men även hemma) var man tvungna att göra minst två mål för att få med sig poäng och för att kompensera för den bristande defensiven. Till denna säsong anser jag att man med dom offensiva tapp man gjort och med den uteblivna förstärkningen inte kommer kunna förlita sig på offensiven lika mycket för att hämta in poäng. Och defensiven tror jag lär fortsätta läcka som ett såll även denna säsong, trots att man hittills \'bara\' släppt in fem mål på fem matcher. Man är helt enkelt otroligt naiva i sitt försvarsspel, vilket är naturligt med tanke på den unga snittåldern truppen präglas av samt den offensiva mentaliteten som laget innehar. Sen har man heller inte förstärkt defensiven, trots att den var urusel 2012/13.

+ Även om Barcelona B ligger högt upp i tabellen för tillfället så har jag inför säsongen placerat dom rätt så långt ner i tabellen. Mycket på grund av dom stora tapp man gjort inför säsongen där t.ex. anfallstrion Deulofeu, Luis Alberto och Araujo lämnat klubben. Tillsammans gjorde dom 36 mål 2012/13. Lägg därtill att man tappat nyckelspelare på mitten; Rafinha, som lånats ut och Sergio Roberto som flyttats upp. Man har inte heller förstärkt särskilt tungt/bra och jag tycker det här Barcelona B 13/14 är flera snäpp sämre än förra säsongens. Det utan att överdriva.

-----

Lite motsägelsefullt det sista kanske, med tanke på Barcelonas utmärkta start. Men jag är helt övertygad om att ett fall snart kommer att påbörjas för katalanerna. Detta är en sådan match där jag tror dom randiga kommer få det otroligt tufft. Man möter ett hemmalag som har lätt för bortalaget. Ett hemmalag som börjat sätta sin defensiv och ett hemmalag fullt med självförtroende, där man aspirerar på uppflyttning. Huelva som även har ett par vassa anfallsspelare, där tex Arana med sina fyra mål ligger tvåa i skytteligan.

Jag tror Recre kommer väga lite för tung för Barcelona B som kommer sättas på ordentligt prov, vilket jag inte tycker man utsatts för särskilt ofta här i början av 2013/14 kampanjen.

Jag kan faktiskt se Recre vinna denna match ganska klart, med ett par mål, för mål kommer man göra. Frågetecknet är om man kan stänga till defensivt och känslan är att dom har kapaciteten att göra det. Tre riktigt bra spel enligt mig.


Eventuella startelvor:

Recreativo Huelva: Cabrero; Cifu, Menosse, Morcillo, Fernando Vega; Dimas, Montoro, Jesús Vázquez; Arana, Linares, Álvaro Antón.

Barca B: Masip; Patric, Sergi Gómez, Ilie, Planas; Samper, Espinosa, Denis Suárez; Nieto, Joan Román, Dongou.

Fotboll

Recreativo Huelva – Barcelona B

  • Datum:
    20 sep 2013
    21:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Wirre 2013-09-20 23:12

Tackar, bockar och grattar!

CoqRouge85 2013-09-20 23:02

Tog rygg på raka 1:an. Satt ju en smäck! Bra rek förresten, väldigt informativ. Fortsätt så

Khan 2013-09-20 12:56

Snittbetyg 3? Tyckte den var betydligt bättre än så, kom igen folk. Bra skrivet för övrigt, ska testa rygga!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td