promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Sociedad – Malaga

Real Sociedad, ligasjua med fem poäng på fyra matcher (4-3 målskillnad) tar emot Málaga som är tia med fyra poäng (7-4). Tre spel på denna match:

2013-09-21 16:00FotbollReal Sociedad vs Malaga ÖVER Ö 2.5 FT 8 1.950

2013-09-21 16:00FotbollReal Sociedad vs Malaga Ö1.5MÅL FT 8 1.900

2013-09-21 16:00FotbollReal Sociedad vs Malaga 1 FT 8 2.030


Plus och minus med dessa spel:

+ Häng med nu. Det brukar bli målglatt när dessa lag möts. Förra säsongens möte på Anoeta (Reals hemmaplan) slutade med en 4-2 vinst för Real. Real vann även bortamatchen i Malaga med 2-1. Elva av dom femton senaste mötena lagen emellan har gått över 2.5 mål. Sex av dessa har gått över 3.5 mål. I dom fem senaste matcherna på Anoeta så har fyra gått över 2.5 mål. Real har i dessa fem hemmamatcher lyckats att göra minst två mål mot Malaga, vid fyra tillfällen. Real har fyra segrar på de fem senaste på Anoeta mot Malaga. På dom femton senaste mötena (totalt) har Real nio vinster, Malaga, fem, ett kryss.

+ Båda lag suktar verkligen efter tre poäng här. Något som är extra tydligt inför denna match. Real vill revanschera sig från den försmädliga förlusten i CL mot Shakhtar. Medan Malaga vill bygga vidare på sin 5-0 vinstkross i förra ligamatchen mot Rayo. Båda tränarna har i deras inför-presskonferenser påpekat att det är tre poäng som gäller och att det är bästa lag (i Reals fall) som kommer spelas (inga rotationer med tanke på CL-spel).

+ Malagas defensiv tycker jag är en av ligans sämsta. Schuster är heller ingen tränare som har kapaciteten att fixa detta. Det är inget han visat tidigare under sin karriär i alla fall. En tränare som jag för övrigt tror kan komma att få sparken inom ett X antal omgångar. Rankar honom inte högt, eller detta Malaga för den delen.

+ Malaga kommer från en 5-0 vinst, som man var i stort behov av. Real kommer från en tung förlust mot Shakhtar. Däremot ska man komma ihåg att Malaga mötte ett uruselt Rayo senast, medan Real faktiskt spelade en mycket bra fotboll mot Shakhtar, men man kunde inte få in bollen trots massor av chanser. Här tror jag bookisen överskattar båda lagens form inför matchen. Där Reals underskattas och Malaga överskattas.

+ Real är enligt mig ett betydligt vassare lag än Malaga. Det är klasskillnad lagen emellan om man tittar; spelare för spelare. Det är inte många Malaga-spelare som går in i Reals elva. Real slog Malaga båda gånger förra säsongen trots att Malaga kanske upplevde sin bästa tid än på väldigt länge. Och inför denna säsong så har hemmalaget lyckats behålla sin stomme och klass, medan Malaga blivit sönderköpt med tanke på den finansiella kris man upplever. Där nyckelspelare som Joaquin, Demichelis, Isco och Toulalan har lämnat. Lägg därtill tränaren Pellegrini som betydde väldigt mycket för laget.

+ Real Sociedad är starka hemma. Man var det sjätte bästa hemmalaget förra säsongen med enbart två förluster på hemmaplan. Man hade tio vinster och sju kryss. Denna säsong har man dock förlorat två matcher på hemmaplan redan, en i CL som sagt och en mot starka Atletico de Madrid. Något som gjort att hemmatränaren påpekat inför att man vill återvända så snabbt som möjligt till att vinna och till att känna sig starka på hemmagräs. Och det tycker jag att man har kapacitet till, mot Malaga, speciellt då Malaga är långt ifrån den klass som Shakhtar och Atletico besitter.

+ Där finns bra anfallshot i båda lag. Nyförvärvet i Malaga El Hamdaoui som gjorde tre mål i sin debut mot Rayo förra veckan lär starta. Malaga har även Santa Cruz i truppen och det kan faktiskt bli så att båda tar plats från start. Hemmalaget har giftiga Vela och Griezmann, med någon av Seferovic och Agirretxe framför sig. Real var det lag som gjorde tredje mest mål i ligan förra säsongen, efter Barcelona och Real Madrid, men före Atletico.

+/- Det som gör att jag inte riktigt litar på en klar Real seger är att man har lite skadeproblem på mitten då spelare som Granero, Elustondo och Bergera är skadade. Men samtidigt har man ändå bra täckning då Pardo och Zurutuza (båda gjorde 20+ framträdande i ligan förra säsongen) är tillgängliga. Detta tillsammans med Reals ovana att spela i två turneringar och allt vad det innebär med CL-spel gör att jag kan känna att man kanske inte kommer kunna vara fokuserade hela vägen ut. Speciellt om man skulle ta en tidig ledning.

- Malaga har haft en tuff lottning i ligan så här långt. Där man mött Barcelona, Sevilla och Valencia. Många hävdar kanske att det är normalt att man bara plockat fyra poäng hittills och att man kommer ta sina poäng mot lite lättare lag (vilket man gjorde mot Rayo senast.) och därmed klättra mot en topp 8-10 placering. Men jag är redo att syna den bluffen, då jag inte alls tror på detta Malaga. Man höll förvisso siffrorna nere mot Valencia och Barcelona, och kryssade mot Sevilla. Men man måste också förstå att Sevilla och Valencia även dom inlett säsongen väldigt tveksamt. Samtidigt som Barcelona hade bud på att göra 3-4 mål till, när dom gästade Malaga. Sen är Real Sociedad inget \'lättare\' lag heller, men jag tycker inte att man kan använda sig utav det \'tuffa spelschemat\' som en ursäkt för att inte våga bedöma Malagas kapacitet. En kapacitet som jag, som sagt, inte tror är särskilt hög till denna säsong.

-

Jag ser i alla fall en öppen match, där båda lag går efter tre poäng. Två lag som är i stort behov av tre pinnar och två lag som har saker att bevisa. Real att man är att räkna med trots den något mediokra starten, i ligan och CL, samt ett Malaga som vill visa att 5-0 segern mot Rayo inte var någon slump. Däremot är jag otroligt tveksam till Malagas kapacitet och kvalité. Man har inte riktigt stabiliteten i defensiven, och det är inget som jag tror Schuster kan fixa. Jag har även tippat Malaga som ett bottenlag till denna säsong. Jag tror Real är numret för stort, och att hemmalaget vinner denna match genom att göra minst två mål.


Truppnytt:

Real Sociedads trupp:

Målvakter: Bravo, Zubikarai
Försvarare: Carlos Martínez, Mikel, Ansotegi, Iñigo, Cadamuro och José Ángel
Mittfältare: Markel, Pardo, Xabi Prieto, Ros och Zurutuza
Anfallare: Seferovic, Agirretxe, Vela, Chory Castro och Griezmann

Skador: De la Bella, Granero Elustondo och Bergera.

Eventuell startelva, Real Sociedad: Bravo; Carlos Martínez, Mikel González, Iñigo Martínez, José Ángel; Pardo, Zurutuza, Xabi Prieto; Vela, Griezmann; Seferovic.

Malagas trupp:

Målvakter: Willy Caballero, Kameni
Försvarare: Jesús Gámez, Angeleri, Sergio Sánchez, Roberto Chen och Antunes,
Mittfältare: Tissone, Camacho, Bobley Anderson, Duda, Pedro Morales, Eliseu, Sergi Darder och Pawlowski,
Anfallare: Portillo, Roque Santa Cruz och El Hamdaoui

Skador: Weligton

Eventuell startelva, Málaga: Caballero; Gámez, Sergio Sánchez, Angeleri, Antunes; Tissone; Portillo, Darder, Morales, Eliseu; El Hamdaoui.


Tippa resultat? 2-1. Real har 2-0 efter första halvlek men slappnar av, då hittar Malaga nätet och skapar spänning.
Fotboll

Real Sociedad – Malaga

 • Postad:
  21 sep 2013
  02:23
 • Rekare: offside
 • Spel: ÖVER 2.5
 • Insats: 8,00
 • Odds: 1,95
 • Spreadsheet: offside bettar
 • Bolag: Ladbrokes
 • Datum:
  21 sep 2013
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Fotboll
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

offside 2013-09-21 14:59

Bergara är med i truppen och inget annat förresten. Vet inte hur jag missade det (trots jag hade honom med i trupplistan). Viktig för Real och bara positivt för hemmalaget om han startar.

Snitch 2013-09-21 13:56

Jupp. Satsar på överspelet i Celta Vigo - Villarreal imorgon istället. Lycka till i alla fall

offside 2013-09-21 12:36

Mitt råd är då att du går med din magkänsla.

Personligen har jag dock väldigt svårt att se Real bli nollat hemma. Jag tror man gör två mål, om inte fler. Det som oroar mig är om defensiven kommer kunna vara fokuserat hela vägen ut. Men jag tror det. Real har ett så mycket vassare lag, defensivt och offensiv, och är så pass starka hemma så att jag tror att man vinner ganska komfortabelt.

Snitch 2013-09-21 08:25

Magkänslan skriker verkligen ifrån. Favoriten till segern kommer från kort vila och har inte nätat på två matcher nu. Tror på 1-0 seger till något av lagen om jag skulle gissa resultat.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td