Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Madrid – Getafe

Ligafyran Real Madrid tar emot 13:e placerade Getafe. Mitt spel är:

2013-09-22 19:00FotbollReal Madrid vs Getafe BTTS Ja FT 8 1.950


Vad talar för att båda lag (eller snarare Getafe) gör mål:

+ Real Madrid har tunga avbräck i backlinjen. Marcelo, Coentrao och Varane är alla skadade och inte med i trupplistan. Sergio Ramos är med i truppen men Carlo Ancelotti har sagt i inför presskonferensen att Ramos kommer vilas då han är något trött efter alla matcher. Detta betyder att Real Madrid kommer ställa upp med följande fyra där bak; Carvajal, Pepe, Nacho och Arbeloa. En backlinje där kanske ingen spelar på sin riktiga position eller startar om Ancelotti hade haft samtliga spelare tillgängliga.

Den som ska hålla ihop denna backlinjen; Pepe. Har under säsongsbörjan sett väldigt skakig ut och väldigt ofta legat bakom Real Madrids baklängesmål. Personligen känns det som om Real Madrid backfyra inte varit sämre än på många år, än den vi kommer få se mot Getafe.

+ Real Madrid har släppt in minst ett mål i fyra av sina fem officiella matcher denna säsong.

+ Ancelotti påpekade inför match att man ska försöka spela mer intensivt och pressa högre i plan. Något man absolut inte gjort hittills. Det kan skapa lite förvirring i positionsspelet och öppna upp kontringsattacker för Getafe. Man ska alltså testa denna filosofi med spelare som Ronaldo, Bale och Benzema (förmodligen) som inte är särskilt måna om att jobba i defensiven. Något som kan öppna upp stora ytor för Getafe om man spelar sig loss från den första pressen.

+ Real Madrid har bara släppt in fyra mål på fyra ligamatcher, men man har väldigt ofta räddats av en storspelande Diego Lopez i målet. Motståndarna har inte haft svårt att skapa chanser på detta nya Madrid, som Mourinho lämnat bakom sig.

+ Getafe som inlett säsongen lite sådär, kommer från en stärkande seger, där man vände 0-1 till 2-1 hemma mot Osasuna.

+ Real Madrid kommer från en 6-1 match mot Galatasaray, och vissa spelare kan vara lite extra slitna med tanke på det mer frekventa matchandet.

+ Real Madrid brukar ha lätt för Getafe på senare år. Men tar man en titt på de åtta senaste matcherna lagen emellan på Bernabeu så har Getafe lyckats göra minst ett mål i fyra av dessa åtta. Getafe slog även Real Madrid hemma förra säsongen med 2-1. Så dom vet att dom kan göra mål på Marängerna.

+ Tar man en titt på lagens tio senaste möten (hemma och borta), så har Getafe faktiskt gjort hela 13 mål på Real Madrid. Även om man bara vunnit två av dessa matcher.

+ Getafe har några starka namn i offensiven. Anfallaren Miku tex, som gjorde två mål senast mot Getafe. Gamla Real Madrid-spelaren Pedro Leon är en annan. Sporting Gijons f.d. ytter Castro (sju mål förra säsongen), ytterligare en. Sen har man ok ersättare, där t.ex. Colunga (sex mål förra säsongen) kan komma in och störa hemmaförsvaret, även Real Madrid-skolade ynglingen Pablo Sarabia.

Summering:

Jag tycker inte Real Madrid imponerat defensivt här i början, tvärtom. Man har släppt till otroligt mycket chanser mot alla sorters motstånd. Men har räddats väldigt ofta av en storspelande målvakt. Till denna match har man stora problem i försvaret. Samtidigt väntas Ancelotti matcha ett otroligt offensivt balanserat mittfält med Illarramendi, Modric och Isco, där man dessutom ska försöka spela högt i plan med press och intensitet.

Jag tror aldrig Getafe vinner denna match då man har en usel defensiv, och är flera snäpp sämre överallt. Men jag tror bortalaget kommer få sina chanser till att göra mål, och det relativt många. Förmodligen kommer Real Madrid vinna komfortabelt och göra 3-4 mål. Ett matchscenario som jag gärna ser är att hemmalaget snabbt tar en trygg ledning för att sedan slappna av något och agera ofokuserat. Ett inte alldeles för ovanligt scenario. Dessutom lär Carlo Ancelotti byta in lite yngre förmågor om man skulle leda stort, en till detalj som kan gynna Getafe i deras måljakt.


Eventuella startelvor:

Real Madrid: Lopez - Carvajal, Pepe, Nacho, Arbeloa - Illarramendi, Modric, Isco; Ronaldo, Bale, Benzema

Getafe: Moya - Valera, Rafa, Alexis, Escudero - Borja, Michel - Lafita, Leon, Castro - Miku

Tips? 4-1.
Fotboll

Real Madrid – Getafe

  • Datum:
    22 sep 2013
    19:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

mars 2013-09-22 23:05

Satt rätt tidigt tack!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td