promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Vasalunds IF – IK Frej

Det vankas mittenmöte i Division 1 norra när Frej gästar Skytteholms IP för att möta Vasalund på söndag. Vasalund är oddsmässiga favoriter, men jag skulle säga att det är fördel Frej som gäller i den här matchen. Laget har bra form och har vänt den katastrofala inledningen av serien till att sånär ha fast mark under fötterna. Vasalund å andra sidan har vandrat rakt motsatt väg och är inne i ett känsligt skede efter tränarbytet för två omgångar sedan.

Vasalund
Vasalund inledde serien piggt och efter sju omgångar hade 5-0-2, men på de 13 matcherna efter det har laget 2-2-9. På de fem senaste 1-0-4.

Eftersom laget inte fungerat under säsongen valde huvudtränaren Johan Wickner att lämna i början av september. Assisterande tränaren Babar Rehman tog över som förstatränare och direkt vann laget med 3-1 hemma mot Luleå. Segern följdes sedan upp med en förlust 3-4 mot Valsta Syrianska. I den matchen kunde Vasalund lika gärna vunnit. Mittfältaren Ferid Ali som startat nästan alla matcherna låg bakom flera av lagets chanser och gjorde själv mål på straff. Dessvärre för Vasalund drog han på sig ett tredje gult kort och är därmed avstängd mot Frej på söndag.

Ett tungt avbräck för Vasalund som därmed blir av med lagets meste målskytt (7 mål) och en central spelare på mittfältet.

Frej
Frej tippades före säsongen att tillhöra toppen, men efter sju omgångar hade laget bara en enda poäng och såg ut att vara på väg rakt ner i tvåan. Den trenden vände laget och på de 13 följande matcherna har man 7-3-3, betydligt mer smickrande statistik. På de fem senaste har laget 3-1-1. Senast föll man med 0-3 hemma mot omöjliga serieledaren Sirius, men Frej gjorde faktiskt en ganska bra match och fram till en kvart in i andra halvlek stod det fortfarande 0-0 efter att Frej skapat många chanser, men där effektiviteten uteblivit. Frej hade möjligen 1-0-bollen inne i Siriusburen i en oklar situation där bollen möjligen tog i ribban, möjligen var inne, men domaren valde att inte blåsa för mål när bollen studsade ut igen.

Frej har riktigt bra form och säkert suget på att revanschera sig mot lättare motstånd än Sirius. Vasalund hade inte kunnat parera den anstormning Frej utsatte Sirius för.

I övrigt är Försvararen Fernberg (19 matcher) avstängd efter tredje gula kortet.

Spelet
BetVictor ger 2.8 på rak bortaseger. Jag tycker det är värt att prova med tre enheter eftersom Frej har bättre form och bättre självförtroende än Vasalund. Frej ligger bara 2 poäng före Vasalund i tabellen, men sett till de senaste 13 omgångarna har laget 24 poäng mot Vasalunds 8.

Inget av de båda lagen är heller ett utpräglat hemmalag. Vasalund har 5-1-4 hemma, mot Frejs 3-2-5 borta. Krysset känns därmed inte så hotfullt då bara 1 av Vasalunds hemmamatcher slutat oavgjort, liksom 2 av Frejs bortamatcher. Här är det vinst eller förlust som gäller och Frej bör vara det starkare laget.
Fotboll

Vasalunds IF – IK Frej

 • Postad:
  21 sep 2013
  20:22
 • Rekare: faremisch
 • Spel: 2
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,80
 • Spreadsheet: Rekar
 • Bolag: BetVictor
 • Datum:
  22 sep 2013
  17:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Swedish Div 1 Norra
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

faremisch 2013-09-22 18:51

2-3 och matchen är slut. Dramatiskt värre. Tidigt ledningsmål av Frej. Vasalund kvitterar strax innan halvtid och får därpå en gubbe utvisad direkt. Lyckas ändå ta ledningen 2-1 en kvart in i andra innan Frej lyckas vända skutan till 2-3. Sju gula kort och ett rött.

mikaels 2013-09-22 12:00

testar den
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td