Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Högaborg – Eskilsminne

På lördag blir det derby i division 2 västra i Helsingborg. Högaborg tar emot Eskilsminne på Harlyckan för att försöka bryta sin senaste svit av förluster, eller tar emot och tar emot förresten. Harlyckan är precis lika mycket Eskilsminne hemmaarena som Högaborgs. Därför är det helt absurt att spelbolagen håller Högaborg som favoriter i matchen. Jag väntar inte in odds från fler bolag utan kör rak seger för Eskilsminne till 2.8 utan att blinka.

Eskilsminne

Laget har spelat ett par säsonger i division 2 nu och har på allvar börjat utmana Högaborg som andraklubb i staden efter Helsingborgs IF. Säsongen har varit upp och ner, men på slutet har det gått bra och Eskilsminne har tre raka segrar. Laget ligger fyra på 31 poäng efter 19 omgångar.

Eskilsminne är betydligt starkare på hemmaplan och har 6-2-2 hemma på Harlyckan mot 3-2-4 borta. Eskilsminne brukar spela bra hemma och göra mycket mål. I cupen höll laget 0-0 mot Djurgården i 65 minuter. Matchen slutade 0-2.

Avbräck för laget är att två spelare blev utvisade i senaste matchen mot Dalstorp. Förstamålvakten Nikola Stojilkovic och Robin Book. De visades ut vid läge 0-1. Nikolas ersättare Pontus Persson tog en straff och med nio man på plan vände Eskilsminne 0-1 till 3-2. Det har man med sig in i derbyt även om två spelare saknas.

Högaborg

Stackars stackars Högaborg går från bedrövelse till bedrövelse. Nu hänger laget på nedflyttningsstrecket och har inte mer än 19 poäng på 19 matcher. 9 poäng har laget tagit hemma på 9 matcher 3-0-6. Sist slog man megajumbon Fässbergs hemma, men bara med 3-1. Motsvarande match vann Eskilsminne med 8-2 hemma.

Det hjälper inte att Henrik Larsson gjort något inhopp i sin moderklubb, eller att hans son Jordan spelar där. Anrika klubben Högaborg som fostrat mången landslagsspelare (Henrik Larsson, Mats Magnusson, Martin Olsson) har gruvliga problem med seriespelet. Förutom mot Fässberg senast har laget inte gjort mål på de fem senaste matcherna och har 3-11 i målskillnad.

Spelet
I seriesammanhang har Eskilsminne och Högaborg mötts tre gånger. Den här och förra säsongen. Eskilsminne leder inbördes möten med 2-1-0 och vann i våras med 2-0, liksom förra hösten: 2-0. Våren 2012 spelade lagen 1-1.

Jag har ser Eskilsminne som klara favoriter i den här matchen trots den avstängda målvakten. Men visst, det är derby och allt kan hända, men i en öppen match där Eskilsminne har stort psykologiskt övertag och fler trumf på hand är det spelvärt och definitivt till 2.8. Bet365 har släppt matchen på 2.64.
Fotboll

Högaborg – Eskilsminne

 • Postad:
  26 sep 2013
  15:38
 • Rekare: faremisch
 • Spel: 2
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,80
 • Spreadsheet: Rekar
 • Bolag: 10 Bet
 • Datum:
  28 sep 2013
  14:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Swedish Div 2
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

art85 2013-09-29 10:53

Grym rek. Tackar

hemlig 2013-09-28 17:31

Tack så mycket för reken. Väldigt uppskattat.

faremisch 2013-09-28 16:29

0-2 igen och saken var klar!

faremisch 2013-09-26 15:53

Redigerade reken för att korrigera att det var Dalstorp som Eskilsminne vann över senast, inget annat lag. Mitt reksheet finns här: https://www.sharps.se/spreadsheet/25395
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td