promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Cleveland Indians – Tampa Bay Rays

Tampa Bay Rays kommer till Cleveland Indians för att spela sin andra wildcard-match de senaste tre dagar. Man kan tycka vad man vill om WC men spännande är det iallafall. Rays slog Texas Rangers iförgår i en utslagningsmatch om den sista WC-platsen. Cleveland hade redan säkrat sin, om än i ett sent skede av säsongen. Nu handlar det om vem som tar sista slutspelsplatsen och får möta Boston Red Sox i nästa omgång.

Lagen har mötts sex gånger den här säsongen och Rays har gått vinnande ur bataljen i fyra av dessa, två av dessa vinster togs i Ohio.

2/6 Cleveland 3 : Tampa Bay 11
1/6 Cleveland 5 : Tampa Bay 0
31/5 Cleveland 2 : Tampa Bay 9
7/4 Tampa Bay 0 : Cleveland 13
6/4 Tampa Bay 6 : Cleveland 0
5/4 Tampa Bay 4 : Cleveland 0

Dessa matcher har varit övertygande men det bör understrykas att ingen av matcherna spelades efter början av juni. Historiskt har Rays haft det svårt i Cleveland men båda lagen har vind i ryggen och just sådan statistik bryr jag mig inte mycket om idag. Mycket har hänt sedan den senaste matchen lagen emellan, det största skillnaden kan vara att Justin Masterson (Indians ace) har varit skadad. Han sägs vara tillbaka 100% nu och har gått tre relief-appearances sedan den 25:e (3.2 IP inga runs) men kommer inte starta ikväll.

Istället är det rookien Danny Salazar som får chansen. Med 2-3 och 3.12 ERA för säsongen har Salazar varit en positiv överaskning sedan All-Star breaket. Han har betytt mycket för laget och får nog sägas varit en bidragande orsak till den eventuella slutspelsplatsen. De senaste tre starterna har varit lite darriga dock. Salazar har bra strikeoutpitches men det har också tryckt upp pitchcountet. Så här ser hans tre senaste starter ut:

25/9 mot Chicago White Sox - 5.1 IP, 2 ER, 6 H
18/9 i Kansas City - 6 IP, 4 ER, 6 H
13/9 i Chicago (White Sox) - 3.2 IP, 0 ER, 4 H

Visserligen inte dåligt men inget spektakulärt. Salazars totala siffror anser jag dessutom vara något uppblåsta då han i sina tio starter endast mött riktigt starkt offensivt motstånd två gånger.

Kvällens kombatant heter Alex Cobb och har verkligen blommat ut i år. Det är hans tredje år i MLB (och Rays) och han har 11-3 med 2.76 ERA. Hur man än vrider och vänder på dom så är hans siffror väldigt fina. Samtliga dessa tre av hans senaste starter har varit "riktiga" vinster och Rays har även varit i ledning efter 5 innings. Hans WHIP under perioden är 0.81.:

26/9 i New York (Yankees) - 7 IP, 0 ER, 3 H
21/9 mot Baltimore - 8.1 IP, 1 ER, 5 H
16/9 mot Texas - 8 IP, 2 ER, 6 H

Cobb har mött mycket bättre offensiver än Salazar och jag tror han är bättre förberedd för det som komma skall. Indians slagträn har varit mycket bra de senaste veckorna så Cobbs expertis kommer behövas. Samtidigt såg Rays pigga ut mot Rangers senast och Desmond Jennings var tillbaka (och tros även starta ikväll). Främst är det Longoria som hittat formen, det blev en 31:a HR och 38:e double mot Rays (och dessutom en single). Tampas bullpen är inte dålig men har i de senaste fem matcherna släppt in en del runs (5.40 ERA). Därför anser jag 1st5 vara ett bättre spel än ML på hela matchen. Jag tror Rays med Longoria i spetsen kan hoppa på Salazar tidigt, och om inte det så iallafall dra upp hans pitchcount till 70-strecket innan 5:e.

På det hela taget har jag satt Rays chanser till 57-58%. Med en 7-punkters marginal är allt ovan 1.81 spelbart. Go Rays!
Baseball

Cleveland Indians – Tampa Bay Rays

 • Postad:
  02 okt 2013
  22:28
 • Rekare: maddmax
 • Spel: 2 ML
 • Insats: 1,00
 • Odds: 1,89
 • Bolag: PinnacleSports
 • Datum:
  03 okt 2013
  02:00
 • Sport: Baseball
 • Land: USA
 • Liga: MLB
 • Period: 1st5

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

maddmax 2013-10-03 04:50

Personligen hoppas jag att Cleveland kan vända detta nu..
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td