Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Mumbai Indians – Trinidad & Tobago

Inledning
Jag tänkte gå igenom mina tankar inför den andra semifinalen i T20s finrum, Champions League (som spelas runt om i Indien). Champions League har verkligen varit en fröjd för T20-fans. Formatet är en kortare version av cricket där varje lag har 20 overs (6 bowls per over) på sig att sätta en så hög score som möjligt innan motståndarna får samma chans. Sex kvalmatcher spelades innan gruppspelet (två grupper) drog igång för tre veckor sedan. Fyra lag kom vidare och imorgon fajtas Trinidad & Tobago mot Mumbai Indians. Vinnarna i matchen får möta Rajasthan Royals som något överraskande slog ut Chennai Super Kings tidigare idag. Morgondagens match spelas i Delhi och trots att Delhi har ett eget lag i Indian Premier League (Delhi Daredevils) får Mumbai ses som hemmalag och de kommer ha enormt stöd från publiken.

Mumbai Indians
Mumbai och Chennai kan ses lite som indisk crickets svar på Manchester United och Barcelona. De har dominerat IPL sedan starten. Mumbai tog sig med nöd och näppe igenom Grupp A med 2-1(-1). Samma rad hade Otago Volts från Nya Zeeland. Lagen skulle mötts den 23:e september men matchen regnade bort och Indians gick vidare på en högre netto runrate (hur många runs man gör per over jämfört med sina motståndare). Indians tre matcher slutade på följande sätt:

21/9 mot Rajasthan - Rajasthan med 7 wickets (148 på 19.4 overs)
27/9 mot Highveld - Mumbai med 7 wickets (141 på 18.3 overs)
2/10 mot Perth - Mumbai med 6 wickets (152 på 13.4 overs)

Vad dessa siffror visar är att det var mot Perth Scorchers som man fick upp sin runrate (vilket man visste att man behövde). Perth får räknas som ett av de sämsta lagen som spelade i CL i år. Möjligheten att deltaga berodde helt på Big Bash (den australienska T20 -ligan). Vinsten mot sydafrikanska Highveld Lions var inte övertygande. Mumbai är kända för att kunna hålla nere motståndarnas score då lagets offensiv inte är bland de bästa. Legenden Sachin Tendulkar har spelat högt upp i ordern i samtliga tre matcher men endast fått ihop 20 runs totalt. Mot Scorchers nollades han och formen är icke-existerande för Tendulkar som gör sin sista säsong (någonsin antagligen). Dwayne Smith kommer vara det stora hotet, han tryckte in 48 runs senast och 63 mot Lions. Mot Royals blev det dock bara 9 runs och han kommer möta likvärdiga bowlers nu. Om Smith tas ut tidigt ser jag ett stort hot kvar, och det är Rohit Sharma. Sharma är i bra form och kan göra mycket skada. Jag hoppas att ett av T&Ts vapen kan stoppa honom dock.
När det gäller Indians bowling så har det sett lite upp och ner ut, men mest ner. Harbhajan Singh har endast en wicket i hela turneringen (mot Lions) och han lär göra fyra overs. Coulter-Nile har fyra, Ojha har fyra, Dhawan har tre och Pollard endast en. Mumbai Indians förlitar sig på bra defensiv men är ofta betydligt sämre på bortaplan då deras hemmawicket passar laget som handen i handsken.

Trinidad & Tobago
Jag tror och hoppas att Trinidad & Tobago kan utnyttja Indians svaga bowling. Västindierna saknar en del spelare. Många av de bästa cricket-spelarna har flera lagtillhörigheter (ungefär som i speedway) och får själva välja vilka man ska spela med inför Champions League. En av dom är Kieron Pollard (som nämndes ovan). Andra stora namn inkluderar Kevon Cooper (Rajasthan) och DJ Bravo (Chennai). När det gäller Pollard så tror jag det är till T&Ts fördel, de kan hans spel och han kan få det betydligt svårare att få ut sina landsmän. T&T tog sig till slutspelet för första gången sen man var i final 2009 (första CL i T20). Man har gjort det ganska bra med följande resultat:

22/9 mot Brisbane - T&T med 25 runs (höll Brisbane till 110 runs)
24/9 mot Hyderabad - Hyderabad med 4 wickets (164 på 19.3)
30/9 mot Titans - T&T med 6 runs (höll Titans till 153 / DL metod)
2/10 mot Chennai - T&T med 8 wickets (höll Chennai till 118 runs)

Förlusten mot Hyderabad kom efter att Emrit gjort en av de sämsta insatserna jag sett av en bowler. Liveoddset på T&T med 5 overs kvar för Sunrisers var under 1.40. Emrit har dock kommit tillbaka och tog 3 wickets mot superlaget Chennai, en mycket imponerande prestation. Precis som för Mumbai får bowlingen ses som Trinidad & Tobagos styrka. De har, i mina ögon, världens bästa bowler i Sunil Narine. Narine tog ingen wicket senast men har redan 8 i årets CL, vilket han var i ledning med innan dagens match.

Frammåt saknar man de stora pjäserna, särskilt DJ Bravo. Hans lillebror Darren Bravo har dock gjort det riktigt bra efter nollan i första matchen. Med 66 och 63 runs mot Sunrisers och Titans (11 utan att vara ute mot Chennai). Lendl Simmons gjorde det riktigt bra senast men även Evin Lewis. Simmons har mycket erfarenhet och kan hålla 21-årige Lewis kall. Kan dessa två få ihop 40-50 runs tillsammans i inledningen kan Mumbai få det mycket svårt.

Sammanfattning
Mumbai bör vara favoriter här, man spelar "hemma" och har mer rutin än sina motståndare. Men.. Det är två lag som har fokus på bowlingen och de har motsatta formkurvor. T&Ts uppvisning mot Chennai Super Kings (som förövrigt är regerande mästare och ofta benämnda som världens bästa klubblag) var mäktigt och detta utan att Narine gjorde sin bästa insats. T&T har allt att vinna, Mumbai allt att förlora. Så vad har västindierna för chans? Över 40% skulle jag vilja säga. Oddsen kan ha sjunkit lite sedan jag spelade (och skrev reken) men allt över 2.55 kan spelas med värde.
Cricket

Mumbai Indians – Trinidad & Tobago

 • Postad:
  04 okt 2013
  22:03
 • Rekare: maddmax
 • Spel: 2 ML
 • Insats: 1,00
 • Odds: 2,85
 • Spreadsheet: (ARKIVERAT)14V
 • Bolag: PinnacleSports
 • Datum:
  05 okt 2013
  16:30
 • Sport: Cricket
 • Land: Internationell
 • Liga: Champions League T20
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td